Dupa telefoane, si masinile de spalat de la Samsung explodeaza

Joi, 29 Septembrie 2016, ora 20:168998 citiri
Dupa telefoane, si masinile de spalat de la Samsung explodeaza
Foto: Samsung

Dupa ce a avut probleme cu telefoanele care explodeaza, Samsung trebuie sa dea socoteala si pentru masinile de spalat la fel de periculoase.

Compania sud-coreeana a fost data deja in judecata in SUA, din cauza unora dintre masinile fabricate, respectiv cele cu incarcare verticala, arata BBC.

Masinile care pot duce la accidente sunt cele produse in perioada martie 2011 - aprilie 2016.

Acestea vibreaza "anormal" de tare si pot fi un risc la adresa celor care le manevreaza, mai ales atunci cand sunt folosite pentru a spala "asternuturi de pat sau alte articole voluminoase ori chiar rezistente la apa".

Cei care au masini de spalat Samsung produse in aceasta perioada sunt sfatuiti sa le foloseasca la mai putine rotatii.

In SUA au fost inregistrate mai multe cazuri in care masinile de spalat pur si simplu "au explodat" in casele oamenilor, unele chiar din ziua instalarii. In alte situatii, incidentul a avut loc la cateva luni sau chiar un an de la achizitia masinii.

Noul scandal vine cand povestea telefoanelor care explodeaza inca nu s-a stins. E vorba despre smartphone-urile Galaxy Note 7, care au fost deja rechemate.

Citeste aici de ce explodeaza smartphone-urile, hoverboard-urile si laptop-urile.

Compania a fost fortata sa recheme 2,5 milioane de telefoane din cauza bateriilor care luau foc, facand, in unele cazuri, ca gadgetul sa explodeze.