Cum previne Samsung accidentele auto cu un joc activ in timp ce conduci (Video)

Vineri, 17 Ianuarie 2014, ora 23:412700 citiri
Cum previne Samsung accidentele auto cu un joc activ in timp ce conduci (Video)

Samsung a lansat o aplicatie mobila care are ca scop prevenirea accidentelor rutiere cauzate de utilizarea telefonului in timpul sofatului.

Aplicatia numita "Eyes on the Road" (Ochii la drum) poate determina viteza cu care circula utilizatorul pentru a-si da seama daca acesta se afla sau nu intr-un vehicul in miscare, scrie Quartz.

La aproximativ 20 de kilometri pe ora, toate apelurile, mesajele si orice fel de alerte de pe retelele de socializare sunt ascunse. Doar atunci cand utilizatorul ajunge la destinatie (telefonul a fost in modul "idle" timp de zece minute) sunt afisate aceste notificari.

Aplicatia, care functioneaza pe Android, poate fi dezactivata si manual.

In era jocurilor electronice, Samsung "condimenteaza" aplicatia cu intreceri si recompense. Astfel, utilizatorii castiga puncte in functie de numarul de kilometri parcursi cu aplicatia activata, puncte care pot fi transformate in vouchere pentru prime de asigurare, reduceri la alimentarea cu benzina sau pot fi impartite cu prietenii.

Aplicatia este disponibila deocamdata doar in Singapore.

Conform studiilor, utilizarea telefonului pentru a scrie mesaje creste de 23 de ori probabilitatea producerii unui accident, insa 77% dintre tineri considera ca pot face acest lucru "in siguranta".

Comentarii
Constant
rank 5
In primul rand, nu este permisa punerea unei ventuze cu un smartphon