Batalia gigantilor: Samsung Galaxy S9 versus iPhone X - Care e mai tare?

Duminica, 04 Martie 2018, ora 15:49
44079 citiri
Batalia gigantilor: Samsung Galaxy S9 versus iPhone X - Care e mai tare?

Samsung a lansat de putin timp Galaxy S9, un telefon care il are ca rival direct pe iPhone X de la Apple.

Smartphone-ul reprezinta o miza mare pentru compania sud-coreeana, care trebuie sa demonstreze ca are in continuare hardware-ul si software-ul necesar pentru a ramane lider in piata dispozitivelor cu Android si, in acelasi timp, sa le demonstreze rivalilor americani ca nu sunt regii design-ului.

Lansarea vine intr-o perioada in care chinezii de la Huawei tureaza motoarele la maximum, iar Samsung trece si printr-o criza interna, asa ca trebuie sa arate lumii ca are situatia sub control.

Si cum altfel sa demonstrezi aceste lucruri decat prin lansarea unui nou telefon?

Bloomberg face o comparatie intre S9 si iphone X, varful de gama al Apple, principalul sau rival.

Foto si video

Un telefon din gama de varf trebuie sa faca niste fotografii exceptionale. Samsung a plusat pe partea aceasta la S9 Plus (fratele mai mare si mai scump al S9), echipand smartphone-ul cu doua camere principale: una wide angle (cu distanta focala mai scurta) si una de tip telephoto (cu distanta focala foarte lunga) . Fiecare are o rezolutie de 12 MP si ambele sunt plasate vertical pe spatele telefonului.

Acestea sunt asemanarile intre S9 si iPhone X.

Insa diavolul se afla in detalii. Telefonul de la Samsung face poze mai bune in conditii de luminozitate scazuta. Asta pentru ca atunci cand apesi pe butonul de fotografiat, de fapt S9 realizeaza 12 instantanee simultan, pe care le combina automat si ia de la fiecare ce e mai bun, astfel incat calitatea sa fie una superioara, estompand in acelasi timp elementele neclare si blurate.

Tehnologia este putin mai imbunatatita decat cea folosita de iPhone X, anume high-dynamic range (HDR) de la iPhone X, care presupune realizarea a (doar) trei fotografii, cu expuneri diferite, pe care software-ul telefonului le combina pentru a obtine o imagine cat mai buna a obiectului surprins.

In plus, S9 are o deschidere a diafragmei de f1.5, fata de iPhone X, cu f1.8. Este o diferenta mica, dar ar putea conta foarte mult pentru un utilizator care vrea sa faca fotografii de foarte buna calitate in conditii de luminozitate scazuta.

Ecran si design

In afara de camera foto, mai exista o diferenta intre S9 si S9 Plus. Cel din urma e mai mare, avand un display cu diagonala de 6,2 inchi, comparativ cu 5,8 inchi, dar e si mai greu (189 de grame comparativ cu 163 grame).

iPhone X cantareste 174 de grame, adica sa afla intre cele doua telefoane de la Samsung.

Cat despre ecran, telefonul de la Apple iese in evidenta prin celebrul "notch" aflat in partea de sus, in timp ce sud-coreenii au optat pentru un design mai curat, fara astfel de intreruperi, dar si pentru un ecran curbat.

Pe de alta parte, S9 are o rama mai groasa fata de iPhone X.

Performanta

In SUA, Samsung va dota S9 cu cel mai nou procesor de la Qualcomm, Snapdragon 845, de 2,8 GHz, cu opt nuclee. In alte regiuni, inclusiv Europa, telefonul va avea integrata cea mai recenta versiune a cipului Exynos.

Pe hartie, telefonul sud-coreenilor pare ca e castigator, caci iPhone X are A11 Bionic, de 2,4 GHz, ce foloseste sase nucleee.

Insa Apple reuseste de fieare data sa integreze procesorul perfect in tot ecosistemul telefonului, astfel incat acesta sa ofere o experienta superioara utilizatorului, in ciuda faptului ca rivalii ofera cifre mai bune.

Asa ca e posibil sa se intample si in acest caz acelasi lucru. Dar nu vom putea afla pana cand Samsung nu pune S9 in vanzare.

Tot ce putem sa spune sigur este ca si telefonul sud-coreenilor, si cel al americanilor sunt extrem de performante.

Functii si securitate

Apple nu obisnuieste sa isi doteze telefoanele cu spatiu pentru card, pentru extinderea capacitatii de stocare. Asa ca nici iPhone X nu face exceptie.

Pe de alta parte, S9 are asa ceva. In fapt, utilizatorul telefonului va putea avea parte, pe langa o memorie interna de 64GB, de o suplimentare de pana la 400GB gratie cardurilor microSD.

La iPhone X poti alege variantele cu memorie interna mai mare, dar care costa mai mult, sau iti poti stoca fisierele in cloud.

S9 poate fi deblocat gratie amprentei si scanarii irisului, dar Apple a ridicat miza si foloseste scanarea fetei.

Samsung a impurmutat de la rivali ideea de emoticoane animate. In timp ce cu iPhone X poti sa iti pui diverse desene pe fata, S9 foloseste camera frontala pentru a face un avatar animat al persoanei respective, ce poate fi personalizat. Apoi, utilizatorul isi poate trimite creatia sub forma de video sau GIF prin email sau SMS.

Citeste si Pretul celui mai tare telefon Samsung e imens. Unde il gasesti daca vrei sa-l cumperi

Pret si verdict

La iPhone X, pretul porneste de la 5.499 de lei, iar la S9 de la 3.899 de lei, la liber, ambele fiind cele mai scumpe telefoane realizate vreodata de cei doi producatori.

Daca nu te uiti la bani, atunci decizia de cumparare se reduce la detalii: depinde care sistem de operare iti place mai mult (iOS sau Android), ce fel de display (rotunjit pe margini, dar cu o rama mai groasa sau unul cu "notch" si o rama mai subtire).

In orice caz, oricare va fi alegerea ta, va merita.

TSMC a dezvăluit planurile pentru lansarea tehnologiei avansate TSMC A16
TSMC a dezvăluit planurile pentru lansarea tehnologiei avansate TSMC A16
Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC), liderul mondial în producția de cipuri, a dezvăluit planurile pentru lansarea tehnologiei avansate TSMC A16. Noul proces de fabricație, ce...
S-a deschis Transapuseana. Cum arată una dintre cele mai spectaculoase șosele din România FOTO
S-a deschis Transapuseana. Cum arată una dintre cele mai spectaculoase șosele din România FOTO
Primul lot din Transapuseana, drumul care traversează Munţii Apuseni, a fost inaugurat vineri, 26 aprilie. Este vorba despre 43 de kilometri de drum judeţean. Vicepreşedintele Consiliului...
#Samsung Galaxy S9 Apple iPhone X , #Apple