Batalia colosilor IT: iPhone 5S contra Samsung Galaxy S4 - Care e mai tare

Duminica, 15 Septembrie 2013, ora 20:36
24248 citiri
Batalia colosilor IT: iPhone 5S contra Samsung Galaxy S4 - Care e mai tare

Apple a lansat in aceasta saptamana noul smartphone iPhone 5S, care aduce cateva imbunatatiri fata de versiunea precedenta. Insa cum se va descurca in fata competitorului direct, Samsung Galaxy S4?

Telefonul va ajunge in magazine pe 20 septembrie. Iar daca esti deja un fan al sistemului de operare al Android, atunci noul produs de la Apple nu te va face sa te razgandesti.

PC Magazine noteaza ca iPhone 5S reprezinta o imbunatatire a precedentei versiuni.

El va fi disponibil si intr-o noua culoare, anume auriu.

Aspect si dimensiuni: De fapt, la prima vedere iPhone 5S arata aproape identic cu iPhone 5, ceea ce inseamna ca este mai mic decat Samsung Galaxy S4. Astfel, e mai usor sa il manevrezi cu o singura mana, datorita dimensiunilor mici.

Galaxy S4 poate fi trecut cu usurinta pe lista phabletelor (combinatia intre smartphone si tableta), deoarece dimensiunea ecranului, de 5 inchi, il incadreaza in aceasta categorie.

Ecran: In orice caz, display-ul de la iPhone 5S de 4 inchi, cu 1.136 x 640 pixeli nu se compara cu cel de 5 inchi si 1.920 x 1.080 pixeli al competitorului sau.

In plus, densitatea de 441 pixeli per inch este mai mare la Galaxy S4 decat la iPhone 5S, de 325 pixeli per inch, ceea ce asigura o calitate mai buna a imaginilor.

Capacitate de stocare: iPhone 5S este disponibil in mai multe variante, de 16GB, 32GB si 64GB, in timp ce Galaxy S4 nu are ultima optiune, dar capacitatea sa de stocare poate fi extinsa cu un card microSD.

Procesor: Ambele telefoane au procesoare puternice. iPhone 5S are primul cip de 64 de biti disponibil pe un smartphone, A7, care vine la "pachet" cu un coprocesor ce va alimenta aplicatii pentru monitorizarea activitatilore utilizatorului (jogging si altele).

Apple a lansat iPhone 5S, cu amprenta digitala si iPhone 5C, fratele mai ieftin - afla preturile (Galerie foto & video)

Samsung Galaxy S4 este alimentat de procesorul de 1,9GHz quad-core Qualcomm Snapdragon 600, unul dintre cele mai puternice intalnite la telefoanele cu Android.

Functii vedeta: Noutatea iPhone 5S este, de fapt, senzorul cu amprenta digitala, care va permite utilizatorului sa deblocheze telefonul si va face cumparaturile de pe iTunes mai rapide. Insa el trebuie sa functioneze foarte bine si sa nu se deteriorizeze in timp, noteaza publicatia citata.

De altfel, si Galaxy S4 are cateva functii interesante, printre care se numara si bateria detasabila, care nu se regaseste la produsul Apple, precum si multe aplicatii utile, cum ar fi derularea paginilor cu privirea.

Camera: 3g.co.uk aminteste de camera foto a noului dispozitiv Apple, care are 8MP si dual-LED flash. Compania a umblat la distanta focala si a introdus functia True Tone, care imbunatateste calitatea culorilor. De asemenea, el poate filma la 1.080p si la 30 cadre pe secunda. Exista si o camera frontala, de 1,2 MP.

Totusi, Galaxy S4 castiga la acest capitol. Camera are 13 megapixeli si functii precum Sound & Shot, care iti permite sa inregistrezi audio timp de cateva secunde impreuna cu imaginea respectiva. De asemenea, filmeaza la 1.080p si 30 de cadre pe secunda, iar camerfa frontala are 2 MP.

Merita sa cumperi noul iPhone 5S?

Baterie si conectivitate: iPhone 5S are o baterie 1.434 mAh care ofera 250 de ore de autonomie in standby si pana la 10 ore pentru convorbiri 3G. Samsung Galaxy S4 are insa o baterie de 2.600 mAh, capabila sa tina 370 de ore in standby si 17 ore in apeluri 3G.

Telefonul Apple are Bluetooth 4.0, 3G, Wi-Fi si 4G LTE. Samsung Galaxy S4 are toate aceste functii, precum si NFC si infrarosu.

Pret: Pretul pentru SUA al iPhone 5S este de 199 de dolari pentru modelul de 16GB, 299 de dolari pentru 32GB si 399 de dolari pentru cel de 64GB, la un abonament pe doi ani.

Samsung Galaxy S4 costa la fel de mult, cu mentiunea ca nu exista versiunea de 64 GB.

Sistem de operare: Noul sistem de operare iOS 7 va fi preinstalat pe iPhone 5S. Tim Cook a tras cu ochiul la Android si a "imprumutat" unele dintre cele mai bune functii ale acestuia, a schimbat design-ul si l-a facut mai usor de accesat.

Concluzie: Schimbarile operate la iPhone 5S nu vor fi suficiente pentru a-i convinge pe fanii Android si Samsung sa treaca la Apple, conchide publicatia citata.

Pe langa iPhone 5S, compania americana a mai rezentat si o varianta mai ieftina, cu carcasa din plastic, numita iPhone 5C.

iPhone 5C dezamageste - Pretul este mult prea mare

„Nu există niciun risc pentru numerar.” Cum vede un expert în tranzacții electronice drumul cash-ului în economia țării în 2024 VIDEO
„Nu există niciun risc pentru numerar.” Cum vede un expert în tranzacții electronice drumul cash-ului în economia țării în 2024 VIDEO
Opt din zece români preferă să cumpere online pentru a câștiga timp, peste media din Uniunea Europeană, într-o țară profund divizată între urban și rural, între adopție foarte...
Eveniment exploziv, o monedă a devenit cea mai puternică din lume: A crescut cu 25% față de dolarul american
Eveniment exploziv, o monedă a devenit cea mai puternică din lume: A crescut cu 25% față de dolarul american
Crizele multiple anunțate de către Nouriel Roubini, cunoscutul economist din Statele Unite, au lovit lumea după ce războaiele din Ucraina și Israel, precum și blocarea traficului maritim din...
#comparatie iPhone 5S Samsung Galaxy S4, #iPhone 5S Samsung Galaxy S4, #specificatii iphone 5s, #iphone 5S , #Apple