Apple a pierdut un proces cu Samsung pentru telefoanele Galaxy

Vineri, 21 Septembrie 2012, ora 17:20
2433 citiri
Apple a pierdut un proces cu Samsung pentru telefoanele Galaxy
Foto: Topdigitalmarketing.com

Compania de IT si telecomunicatii Apple a pierdut un proces impotriva concurentului Samsung Electronics Co. dupa ce un tribunal din Germania a hotarat ca telefoanele Galaxy nu au incalcat patentele pe tehnologia ecranului tactil folosita de aparatele iPhone.

Decizia a fost luata de Tribunalul Regional din Mannheim, transmite Bloomberg.

Samsung si Apple, cei mai mari fabricanti de smartphone-uri din lume, au avut numeroase dispute juridice peste tot in lume in ultimul an, dupa ce compania californiana Cupertino a acuzat gigantul asiatic ca i-a copiat produsele.

Bloomberg a evaluat cifra de afaceri de anul trecut a celor doi mari competitori la 219 miliarde de dolari. Ei duc lupte pentru patente chiar daca Apple ramane cel mai mare client al Samsung.

"Salutam decizia de astazi (vineri - n.r.), care ne confirma pozitia ca produsele noastre nu incalca proprietatea intelectuala a Apple", se arata intr-un comunicat al Samsung.

Judecatorii germani au respins si o reclamatie similara facuta de Apple impotriva Motorola Mobility Holdings, divizie a Google, legata de acelasi patent.

In luna august, un tribunal federal din San Jose, California, a stabilit ca Samsung a copiat elemente ale iPhone si iPad, obligand producatorul sud-coreean de smartphone-uri la plata unor despagubiri de 1 miliard de dolari.

O saptamana mai tarziu, Apple a pierdut un proces in Japonia impotriva Samsung, in care acuza ca smartphone-urile si tabletele acesteia incalca o inventie privind sincronizarea muzicii si datelor video cu serverele.

Apple a pus vineri in vanzare iPhone 5, in mai multe tari, incepand cu Australia, urmata de Japonia, Singapore, Hong Kong, Franta, Germania si Marea Britanie, Statele Unite si Canada.

Google a lansat recent noi funcții pentru ecosistemul Android. Despre ce este vorba
Google a lansat recent noi funcții pentru ecosistemul Android. Despre ce este vorba
Google a lansat recent noi funcții pentru ecosistemul Android, proiectate să îmbogățească experiența utilizatorilor pe dispozitive mobile, tablete, smartwatch-uri și sisteme auto....
Vești bune pentru utilizatorii iOS! Apple vrea să introducă două opțiuni noi de culoare pentru seria iPhone 16
Vești bune pentru utilizatorii iOS! Apple vrea să introducă două opțiuni noi de culoare pentru seria iPhone 16
Apple se pregătește să aducă pe piață modelele iPhone 16 Pro și iPhone 16 Pro Max în două noi opțiuni de culoare: Desert Titanium și Titanium Grey, potrivit ultimelor informații...
#Apple Samsung proces smartphone, #Apple Samsung ecran tactil, #Apple Samsung touch screen, #Apple Samsung telefon touchscreen , #stiri Samsung