6 motive pentru care Samsung ar trebui sa se teama de iPhone 6

Sambata, 06 Septembrie 2014, ora 17:01
6259 citiri
6 motive pentru care Samsung ar trebui sa se teama de iPhone 6
Foto: Arhiva

Ultimii ani au fost gloriosi pentru Samsung. Cu toate ca rivalii de la Apple au dat definitia telefonului inteligent cu iPhone-ul lor, compania sud-coreeana a crescut mult mai rapid decat cea americana.

Din 2010 pana la finalul lui 2013, cota de piata a asiaticilor s-a marit de patru ori, pana la 31%, in timp ce americanii au ajuns la 15%.

Insa iPhone 6, ce va fi lansat pe 9 septembrie, ar putea rasturna situatia, noteaza Bloomberg.

Cele mai recente zvonuri arata ca smartphone-ul va avea un ecran mai mare, va fi un fel de protofel electronic prin intermediul caruia utilizatorii vor putea face plati si va veni "la pachet" cu ceasul inteligent iWatch.

Apple este zguduita serios de scandaluri in prag de lansare iPhone 6

Iata sase motive pentru care Samsung ar trebui sa se teama de aceasta lansare.

O competitie mai acerba pe segmentul telefoanelor mari

Din 2007, dimensiunea ecranului iPhone-urilor a crescut doar cu jumatate de inch. In schimb, apetitiul global pentru telefoanele mari a crescut considerabil, iar Samsung a avut cel mai mult de castigat.

Dispozitivele cu display-uri mai mari de 4,5 inchi reprezinta o treime din piata globala, iar firma de cercetare IDC sustine ca aceasta cota va avansa pana la 44 la suta in acest an.

In consecinta, Apple a luat atitudine si va dezvalui modele de 4,7 si 5,5 inchi, potrivit unor surse apropiate situatiei.

"Timp de cativa ani, Samsung nu a avut nicio competitie reala in segmentul telefoanelor mari si de aceea a reusit sa ia fata Apple", a spus Gene Munster, analist la firma de cercetare Piper Jaffray. "Acum, acest avantaj va disparea", a adaugat specialistul.

Plati mobile

Dupa cativa ani de experimente, Apple va anunta o platforma pentru plati mobile, prin intermediul careia proprietarii de iPhone 6 vor putea face cunmparaturi din magazinele online foarte usor.

Compania a batut palma cu Visa, MaterCard si American Express. Tranzactiile se vor realiza prin intermediul unui cip wireless care transmite in siguranta date catre un receptor al magazinului.

Acest domeniu este unul riscant, dar nu imposibil. Clientii Apple fac deja cumparaturi prin iTunes, astfel ca i-ar putea convinge mai usor sa treaca la noul sistem de plati.

Uita-te si invata

Samsung a facut ceasuri inteligente de cel putin un an de zile. In mai, compania a organizat un eveniment in cadrul caruia a lansat Sami si Simband, un set de produse software si hardware pe care orice companie il poate utiliza sa creeze dispozitive proprii si aplicatii. De asemenea, pe 28 august, a lansat un nou smartwatch.

Totusi, sud-coreenii nu au dat lovitura in acest domeniu in care s-au remarcat doar cateva start-up-uri.

Daca va da lovitura cu dispozitivul purtabil, Apple i-ar elimina din competitie pe cei de la Samsung, care s-au chinuit in van sa faca din acest dispozitiv unul de larg consum.

Ambitii corporatiste

Apple este principalul furnizor de smartphone-uri si tablete pentru corporatii, in special datorita faptului ca se axeaza pe simplitate, astfel ca dispozitivele sale au ajuns in aproape 90 la suta din marile companii ale lumii.

Pe de alta parte, Samsung a muncit mult ca sa intre in lumea corporatista si nu prea a reusit. Doar o cincime din utilizatorii Android au cea mai recenta versiune a sistemului de operare, astfel ca firmele sunt fortate sa creeze diferite versiuni pentru aplicatiile lor, lasandu-le vulnerabile la atacuri avansate ale hackerilor, potrivit unui studiu realizat de OpenSignal.

Apple a facut un pas urias in acest domeniu odata cu incheierea parteneriatului cu IBM, astfel ca iPhone 6 ar putea deveni un gadget indispendabil pentru oamenii de afaceri.

Apple si-ar putea gasi vocea din nou

Cand Steve Jobs a murit in 2011, Apple a pierdut nu doar un director executiv si un vizionar, ci si omul care a stat in spatele unor campanii de promovare remarcabile. Dupa trecerea lui in nefiinta, gigantul IT nu a mai reusit sa faca reclame care sa ramana prea mult timp intiparite in mintea utilizatorilor.

Pe de alta parte, agentia de publicitate a celor de la Samsung, 72andsunny, a reusit sa promoveze excelent produsele sud-coreenilor, atacand punctele slabe ale dispozitivelor Apple.

In ultima vreme, insa, Apple a reusit sa creeze o campanie de promovare care a lasat in umbra Samsung, axandu-se pe ideea ca telefoanele si tabletele sale imbogatesc viata oamenilor.

"Se pare ca Apple si-a gasit din nou vocea", sustine profesorul universitar Edward Boches.

Dezvoltatorii iubesc Apple

Succesul incredibil al Samsung din ultimii ani a fost realizat pe fondul unei stagnari inregistrate de Apple, care nu a mai introdus un produs revolutionar din 2010, cand a lansat tableta iPad.

Pe de alta parte, in aceasta perioada, dezvoltatorii au avut destul timp sa se familiarizeze cu dispozitivele mobile ale companiei americane. Ei au creat 1,2 milioane de aplicatii, care i-au adus 20 de miliarde de dolari, depasind cu mult Android.

Dezvoltatorii asteapta de mult timp produse noi de la Apple, iar acum le vor primi.

"Daca Apple va lansa dispozitive grozave si unice, atunci Samsung va fi pus la zid", sustine Munster de la Piper Jaffray.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#Samsung iPhone 6 Apple, #lansare iPhone 6 Apple , #Apple