Vânzările unui produs au explodat la Dubai și în Turcia. În Rusia s-au prăbușit dramatic

Joi, 23 Martie 2023, ora 01:08
7429 citiri
Vânzările unui produs au explodat la Dubai și în Turcia. În Rusia s-au prăbușit dramatic
Exporturile de șampanie din Franța au explodat la Dubai și în Turcia FOTO: Japan Times

Războiul provocat de Putin în Ucraina a bulversat piețele energetice și alimentare atât din Europa, cât și din întreaga lume, unde prețurile au crescut, atingând valori istorice.

Astfel, ultimele date publicate privind exporturile de șampanie din Franța arată că acestea au explodat în anul 2022 la Dubai și în Emiratele Arabe Unite, dar și în Turcia, acolo unde au fugit zeci de mii de ruși. În schimb, livrările de șampanie franțuzească s-au prăbușit în Rusia, cu 81%.

Producătorii francezi au livrat anul trecut aproape 1,9 milioane de sticle de șampanie în Emiratele Arabe Unite, o creștere de 75%, în timp ce exporturile către Turcia au crescut și ele cu 120%, potrivit cifrelor publicate luna aceasta de Comite Champagne, scrie Bloomberg.

Cifre separate din Trade Data Monitor au arătat că exporturile de șampanie din Turcia către Rusia au crescut cu 182% în 2022.

O infecție mortală se răspândește într-un ritm alert: Este rezistentă la medicamente VIDEO

În urma invaziei, cetățenii ruși au fost liberi să călătorească sau să se mute în Emiratele Arabe Unite și în țările învecinate. Este posibil ca prezența lor să fi avut un impact pozitiv asupra vânzărilor în locuri precum regiunea Golfului, a declarat David Chatillon, co-președintele al Union des Maisons de Champagne.

UE a impus o interdicție a exportului de produse de lux în Rusia în urma invaziei Ucrainei de anul trecut. Dar interdicția se aplică numai mărfurilor care costă mai mult de 300 de euro (323 de dolari), iar sticlele de șampanie costă adesea mai puțin decât atât.

Rusia, care a fost a 13-a cea mai mare piață de export în volume în 2021, a scăzut pe locul 38, după ce transporturile au scăzut cu peste 81% în 2022, arată datele statistice.

Un aliment, cel mai căutat pe plan mondial: În Ucraina, importurile au explodat cu 700%, iar în Marea Britanie a devenit rar

Producătorii au livrat în țară aproximativ 435.000 de sticle, față de peste 2,3 milioane în 2021. SUA – 33,7 milioane de sticle, Marea Britanie – 28,1 milioane, Japonia -16,6 milioane, Germania – 12,2 milioane, Italia – 10,6 milioane, Australia – 10,5, Belgia – 10,3 milioane, au fost cei mai mari consumatori internaționali de șampanie venită de la Paris, după Franța.

În schimb, rușii au devenit anul trecut principalii cumpărători străini de proprietăți imobiliare din Turcia și Dubai, deoarece sancțiunile legate de invadarea Ucrainei de către Kremlin i-au determinat să investească în străinătate.

Ei au cumpărat un record de 16.312 de case în Turcia în 2022, conform datelor Institutului de Statistică din Turcia, și au fost clasați pe primul loc în Dubai de firma de brokeraj Betterhomes.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ce avantaje are Coreea de Nord prin sprijinirea Rusiei în războiul împotriva Ucrainei: ”Kim ar putea crede că lesa lui este mai lungă decât în realitate”
Ce avantaje are Coreea de Nord prin sprijinirea Rusiei în războiul împotriva Ucrainei: ”Kim ar putea crede că lesa lui este mai lungă decât în realitate”
Sprijinul deplin al Rusiei pentru Coreea de Nord ar putea „crește apetitul lui Kim Jong-un pentru risc“ atunci când vine vorba de amenințarea Coreei de Sud și de exportul de arme în...
Rusia „investește” sume colosale ca să destabilizeze Moldova
Rusia „investește” sume colosale ca să destabilizeze Moldova
Crearea la Moscova a blocului „Победа” („Victorie”) de către condamnatul fugar Ilan Șor este investigată de procurorii moldoveni sub aspectul trădării de patrie. Anunțul a...
#sampanie franta, #sampanie, #Franta, #sampanie lux, #Dubai, #Emiratele Arabe Unite, #Turcia, #Rusia, #bauturi, #rusi , #stiri externe