Locul de muncă plătit cu 3.000 de euro pe lună pentru care nu există doritori: ”Iar ziua de odihnă este o obligație legală”

Miercuri, 15 Martie 2023, ora 13:22
7607 citiri
Locul de muncă plătit cu 3.000 de euro pe lună pentru care nu există doritori: ”Iar ziua de odihnă este o obligație legală”
Plajă din Italia FOTO Unsplash

Un salariu bun nu înseamnă întotdeauna coadă de doritori la ușă, anumite locuri de muncă fiind foarte solicitante.

Italia riscă să rămână fără salvamari pentru sezonul estival 2023 în ciuda faptului că salariile sunt considerate mari, orele suplimentare se plătesc, iar zilele libere legale se respectă, potrivit Corriere.it, citat de Adevărul.

Stefano Battistoni este proprietarul unei firme de salvamari din Cesenatico. Acesta a povestit pentru sursa citată că începătorii primesc 1.800 de euro net pe lună, iar seniorii ajung la 3.000 de euro. De asemenea, spune că orele suplimentare se plătesc cu 30% mai mult, iar zilele libere sunt oferite conform legii. Cu toate acestea, are probleme în a găsi oameni dispuși să se angajeze.

”Salvamarii noștri lucrează 40 de ore obișnuite cu până la 8 ore suplimentare. Iar ziua de odihnă este o obligație legală. Din 90 brevete obținute anul trecut în Cesenatico, toate luate de liceeni, doar 14 s-au prezentat apoi pentru sezon. Vă spun că problema nu este salariul pentru că vorbesc cu băieții. În luna mai trecut unul dintre ei a plecat pentru că nu a vrut să facă curățenie pe plajă, deși primea în jur de 2.000 de euro pe lună. Motivația? Nu a vrut să facă ceva considerat umil”, a declarat Stefano Battistoni.

Giovanni Zavalloni, în vârstă de 65 de ani, a lucrat 49 de sezoane ca salvamar pe timpul verii, iar în anotimpul rece a lucrat ca zidar. Acesta nu este surprins de lipsa tinerilor dornici să fie salvamari.

”Diferenta mare față de generațiile anterioare, precum a mea, este că acești tineri nu văd munca sezonieră ca o necesitate. Nu le este atât de foame ca nouă. Chiar și pentru condițiile mai confortabile ale familiilor de origine.

A fi salvamar este o muncă complexă, suntem primul ajutor pe mare. Trebuie să te antrenezi și este o muncă de efort fizic. O recomand ca o experiență mai ales studenților. Înveți multe: mă gândesc la gestionarea situațiilor de urgență și la cum să le previn. Și apoi lucrezi în aer liber, în contact cu oamenii”, a declarat bărbatul.

Cum obții o întâlnire cu bărbatul de 1.500 de miliarde de dolari: Ai nevoie de o idee și un om
Cum obții o întâlnire cu bărbatul de 1.500 de miliarde de dolari: Ai nevoie de o idee și un om
Marii bogătași și finanțatori de la New York, Londra sau Hong Kong tânjesc chiar pentru o întâlnire de doar 10 minute cu unul dintre cei mai căutați bărbați din Orientul Mijlociu....
Qualcomm, acuzată că a manipulat rezultatele platformei X Plus
Qualcomm, acuzată că a manipulat rezultatele platformei X Plus
Qualcomm a anunțat recent lansarea noii platforme Snapdragon X Plus, destinată laptopurilor, promițând performanțe remarcabile, durată extinsă de viață a bateriei și capacități avansate...
#Salvamar, #Italia, #bani, #criza personal , #salariati
Comentarii