Saltea moale sau tare? Avantaje și dezavantaje

Advertorial
Joi, 05 Mai 2022, ora 13:54
12117 citiri
Saltea moale sau tare? Avantaje și dezavantaje
FOTO: sleepline.ro

Atunci când vine vorba să îți schimbi salteaua, ai de ales dintr-o multitudine de oferte, care mai de care mai atractive. Alegerea poate fi una copleșitoare, mai ales ținând cont de faptul că o saltea este o investiție pe termen lung. Așadar, alegi o saltea moale sau tare? Trebuie să cântărești bine decizia.

Una dintre cele mai mari dileme cu care te confrunți atunci când îți cumperi o saltea nouă este dacă ai nevoie de o saltea tare sau de o saltea moale. Aceasta este una dintre cele mai dificile întrebări, pentru că fermitatea saltelei iți va influența direct confortul și calitatea somnului. Într-adevăr, contează foarte mult pe ce preferi să dormi, însă anumite calități ale unei saltele de pat îți pot oferi un confort sporit și te pot face să te relaxezi mult mai bine decât crezi.

Iată ghidul nostru în materie de fermitate a saltelei! Dacă nu știi ce să alergi, citește următoarele indicații și astfel vei reuși să-ți alegi salteaua potrivită!

Cum se stabilește fermitatea saltelei?

Fermitatea unei saltele este dată de straturile din care aceasta este alcătuită. De exemplu, o saltea cu arcuri poate părea tare la prima vedere, însă nu îți va oferi același confort ca una alcătuită din straturi de spumă.

O saltea cu memorie îți va crea senzația că salteaua este moale, însă acesta acționează doar la nivel superficial. Astfel, te vei putea bucura de același confort al unei saltele ferme, în timp ce spuma cu memorie se va mula pe forma corpului tău.

Totul depinde de straturile de bază, astfel încât o saltea care are un strat de spumă cu memorie nu înseamnă neapărat că va fi una moale. Ba mai mult decât atât, poate fi o saltea fermă sau foarte fermă, cu un strat subțire de spumă cu memorie.

Cel mai important lucru este că modul în care este percepută fermitatea unei saltele variază de la persoană la persoană. Fermitatea saltelei este percepută în funcție de greutatea și înălțimea persoanei care doarme pe ea. De exemplu, o persoană slabă poate simți că o saltea este foarte fermă, în timp ce o persoană care cântărește peste 100 de kilograme poate avea impresia că o saltea fermă este medie sau chiar prea moale.

De ce să alegi o saltea tare

Saltelele ferme au multiple beneficii, iar cel mai mare dintre acestea este faptul că susțin coloana vertebrală în timpul somnului și te ajută să îți păstrezi o postură dreaptă atunci când dormi. Cei mai mulți oameni care dorm pe saltele ortopedice ferme au impresia că dorm pe o suprafață plană și nu au nicio problemă atunci când se rotesc în timpul somnului.

Un alt avantaj al saltelelor ferme și foarte ferme este că sunt răcoroase. Corpul nu se scufundă în saltea, așa cum se întâmplă în cazul saltelelor cu arcuri, astfel că ia mai mult contact cu aerul. Așadar, nu vei simți senzația de căldură excesivă pe o saltea fermă.

Cu toate acestea, deși o astfel de saltea îți oferă un sprijin perfect, dacă obișnuiești să dormi pe laterale, ai putea să simți presiune în punctele de contact, mai ales în umeri și șolduri.

Totuși, confortul este subiectiv, așadar unele persoane ar putea spune că o saltea foarte fermă nu este pe gustul lor.

De ce să alegi o saltea moale

Punctul forte al saltelelor moi și medii este că reduc presiunea din punctele de contact. Așadar, o persoană care doarme pe laterale se va simți foarte bine pe o astfel de saltea. Cei mai mulți oameni dorm pe o parte sau pe cealaltă, astfel că nu e de mirare că saltelele medii ca fermitate sunt cele mai lăudate.

Cum alegi salteaua în funcție de poziția de dormit

Persoanele care dorm pe burtă au nevoie de o saltea fermă, care să le susțină eficient postura. O saltea fermă le va asigura un aliniament corect al coloanei vertebrale.

Persoanele care dorm pe spate au nevoie de o saltea medie spre fermă. Aceasta nu va permite coloanei vertebrale să se curbeze într-un mod nenatural, însă va asigura confortul necesar.

Persoanele care dorm pe laterale au nevoie de o saltea medie ca fermitate, pentru ca punctele de sprijin să nu fie presate (umeri și șolduri).

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#saltea, #saltea de dormit, #alegere saltea , #stiri life style