Aspecte de luat în considerare în alegerea celor mai bune salopete de lucru

Advertorial
Vineri, 27 Ianuarie 2023, ora 17:02
7002 citiri
Aspecte de luat în considerare în alegerea celor mai bune salopete de lucru
FOTO: cardiff.ro

În anumite domenii (industria auto, construcții, transporturi, etc.) salopeta de lucru este obligatorie. Aceasta protejează lucrătorii împotriva murdăriei și a condițiilor de mediu, însă contribuie și la un nivel ridicat de confort și productivitate. Acest echipament de protecție trebuie să fie funcțional și să faciliteze munca angajatului, iar aceste două elemente pot fi îndeplinite doar atunci când sunt alese corect. Există câteva aspecte pe care ar trebui să le iei în considerare atunci când alegi salopetele de lucru pentru angajații:

Materialul – bumbac, polibumbac sau țesături elastice?

Unul dintre cele mai importante criterii în alegerea unor salopete de lucru potrivite este materialul din care sunt realizate. Iată ce opțiuni ai din acest punct de vedere:

  • Bumbac sau doc: salopetele din acest material sunt folosite în mod special în industria auto, în construcții, domeniul alimentar, petrol și gaze, transporturi și agricultură. Bumbacul este prin definiție unul dintre cele mai rezistente materiale – atât la murdărie, cât și la uzură sau apă. Însă nu doar rezistența în timp este de apreciat la salopetele din bumbac sau doc, ci și prețul accesibil.
  • Polibumbac: salopetele din polibumbac (poliester+bumbac) au avantajul de a fi mult mai rezistente la condiții de lucru aprige decât cele din bumbac, însă au și un preț mai mare. Sunt extrem de versatile, putând fi folosite în orice industrie.
  • Țesături elastice: în ultimul timp, atenția este îndreptată către salopetele de lucru din țesături elastice pentru că oferă un confort sporit și o ușurință de mișcare mult mai mare. Salopetele de lucru din acest material au prețul cel mai mare, însă și o calitate ridicată.

Industria în care este folosită salopeta de lucru și caracteristicile adiționale

Industria în care va fi folosită salopeta de lucru este un alt element important de care va trebui să ții cont atunci când alegi echipamentul pentru angajații tăi. Spre exemplu, lucrătorii din industria forestieră au nevoie de o protecție suplimentară împotriva tăierii (căptușeală anti-tăiere), lucrătorii din construcții sau industria amenajărilor interioare sau exterioare au nevoie de pieptar, de buzunare mai multe pentru unelte (exemplu: salopete de lucru prevăzute cu gaică pentru ciocan), lucrătorii din depozite au nevoie de întărituri în diverse părți ale corpului (cum ar fi genunchi) sau de o salopetă cu o rezistență mai mare la uzură și murdărie. Deși există pe piață multe modele de salopete de lucru multifuncționale, care pot fi utilizate în multe industrii, noi îți recomandăm să analizezi bine specificul domeniului în care lucrează angajații și să alegi salopete de lucru care să îi ajute să își facă treaba mult mai eficient și mai rapid.

La ce alte caracteristici ar mai trebui să fii atent?

Dacă ai studiat puțin oferta de salopete de lucru de pe piață, probabil ai observat deja că ele se diferențiază și prin alte caracteristici suplimentare, cum ar fi:

  • Accesorii reflectorizante – utile pentru lucrătorii care lucrează în medii exterioare, pe timp de noapte (în industria transporturilor sau a construcțiilor),
  • Impermeabilitatea – ar trebui să iei în considerare achiziționarea unor salopete de lucru impermeabile pentru angajații care lucrează foarte mult în mediul exterior, în sezonul ploios,
  • Rezistență crescută – caracteristică de luat în considerare în industriile cu muncă fizică solicitantă,
  • Termoizolare – o salopetă de lucru termoizolantă oferă o protecție suplimentară împotriva frigului angajaților care lucrează în medii neîncălzite, în sezonul rece, cum ar fi diverse depozite,
  • Întărituri în zonele predispuse la uzură (cel mai frecvent la genunchi).

Nu în ultimul rând, atunci când alegi salopetele de lucru pentru angajați, trebuie să fii atent la calitate. Calitatea este extrem de importantă nu doar pentru confortul muncitorilor, ci și pentru finanțele tale. Pe termen lung, vei economisi sume importante de bani pentru că salopetele de lucru de calitate sunt rezistente și nu se uzează rapid, deci nu trebuie să investești prea curând bani în unele noi.

În încheiere, facem o scurtă recapitulare a celor mai importanți factori de care ar trebui să ții cont atunci când alegi cele mai bune salopete de lucru pentru angajații tăi. Trebuie să ții cont de industria în care activează compania, de materialul cel mai bun pentru condițiile de lucru, dar și de caracteristicile adiționale care ar putea să aducă un plus de confort și productivitate în rândul angajaților tăi. Chiar dacă pare doar un mit, angajații chiar sunt mult mai motivați să lucreze atunci când au un echipament de protecție potrivit. Investește în salopete de lucru de calitate și vei vedea în scurt timp și rezultatele!

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Când se va lansa primul iPhone cu chipset pe 2nm
Când se va lansa primul iPhone cu chipset pe 2nm
Apple întâmpină întârzieri în implementarea tehnologiei de fabricație pe 2nm pentru cipurile sale. Astfel, cel mai probabil inovația nu va fi disponibilă pentru seria iPhone 17,...
Google Pixel 8a, primul model disponibil în România. În ce culori va fi disponibil
Google Pixel 8a, primul model disponibil în România. În ce culori va fi disponibil
Google se pregătește să lanseze noul său smartphone din gama accesibilă, Pixel 8a, care va fi prezentat oficial în cadrul conferinței Google I/O pe 14 mai 2024. Telefonul va fi disponibil...
#salopete de lucru, #achizitionare salopete de lucru , #stiri afaceri