Slujba cel mai bine plătită în România. Depășește chiar și încasările lunare ale procurorilor sau ale judecătorilor

Joi, 27 Ianuarie 2022, ora 15:15 10491 citiri
Angajat după o discuție cu angajatorul FOTO Hepta

Una dintre cele mai importante platforme online de recrutare a forței de muncă în România a publicat un studiu amplu despre această piață și evoluția din timpul pandemiei.

Un capitol de mare interes este cel legat de dinamica salariilor din țara noastră.

IT-ul fruntaș cu cele mai mari salarii medii nete

Cu IT-ul pe un loc fruntaș în topul domeniilor cu cele mai mari salarii medii nete, acesta este din nou prezent, de 3 ori chiar, în clasamentul dedicat de această dată pozițiilor cu cele mai mari salarii medii nete.

La polul opus, în clasamentul pozițiilor cu cele mai mici salarii medii nete, regăsim un job din HoReCa, cel de chelner.

Slujba cel mai bine plătită din România

Potrivit informațiilor ejobs.ro, slujba cel mai bine plătită în România este cea de pilot și ajunge la un salariu net de 19.500 de lei pe lună.

Pe locul 2 este cea de ofițer naval, cu o leafă de 19.000 lei, urmată de cea de procuror, remunerată cu 18.000 lei pe lună.

Românii cu cele mai mici câștiguri lunare

La polul opus, cel mai prost plătiți în țara noastră sunt tapițerii, cu un câștig lunar de 1.400 lei, sticlarii, cu 1.450 lei și poștașii care primesc 1.500 de lei pentru munca depusă.

Procentul celor care primesc salarii de peste 10.000 de lei

Conform graficului extras din comparatorul eJobs, 50% dintre veniturile introduse în aplicația Salario sunt situate între 2.001 și 4.000 lei.

Doar 3,8% dintre salariile de pe piața autohtonă sunt de peste 10.000 de lei.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Scrie pe Ziare.Com