Mama gimnastei-minune Sabrina Maneca Voinea: ”Eu nu am făcut-o cu România! Este copilul meu”

Duminica, 12 Martie 2023, ora 07:10
13916 citiri
Mama gimnastei-minune Sabrina Maneca Voinea: ”Eu nu am făcut-o cu România! Este copilul meu”
Sabrina Maneca Voinea, alături de mama Camelia Voinea

Sportiva română Sabrina Maneca Voinea a cucerit două medalii de aur, la bârnă şi sol, sâmbătă, la Cupa Mondială de gimnastică artistică de la Doha, primul său concurs ca senioară.

Camelia Voinea, mama și antrenoarea Sabrinei, a avut la rândul ei rezultate uriașe în carieră, fiind vicecampioană olimpică la Seul 1988, cu echipa, și campioană mondială, tot cu echipa, la Rotterdam 1987.

Camelia Voinea a discutat la Radio Sport Total FM despre evoluția fiicei sale, susținând că nu este de acord ca Sabrina să fie antrenată de altcineva.

”Sabrina a ales ea să facă gimnastică și acesta a fost începutul. Venind cu mine foarte des la sală ca și copilul meu, pur și simplu s-a îndrăgostit de aparate, s-a împrietenit cu colegele ei și totul a plecat dintr-o joacă. Eu niciodată nu mi-am impus și nu mi-am dorit ca Sabrina să facă gimnastică. Chiar nu am vrut pentru că mă feream să nu zică lumea de Camelia Voinea că și-a băgat-o pe fiica sa.

De ce să nu recunosc și cu toții de ce să nu recunoaștem că avem o sportivă de nivel înalt ca ea, care poate să facă gimnastică la un asemenea anvergură și care chiar își dorește să aibă adversare puternice. Întotdeauna mi-a spus că nu vrea să se bată cu oricine, ci cu cine este foarte bun.

Sabrina nu vrea, nu acceptă și nu-și dorește să lucreze cu altcineva. Nu înțelege limbajul. În cazul acesta, nici copiii care au început cu mine nu-și doresc să lucreze cu altcineva, fiind vorba de Sabrina și de Elisa Orasacai. Dacă ajung pe mâna altcuiva e clar că vor întrerupe gimnastica în următoarea oră, nu în următoarea zi.

Eu de vreo doi sau trei ani mă tot lupt cu sistemul până când lumea a înțeles că Sabrina este o sportivă de mare viitor și nu acceptă să lucreze cu altcineva și nici eu nu accept să plece copilul de acasă. Vreau să vă spun că nu știu ce gimnastică fac alții, dar știu ce gimnastică știu eu, și ce gimnastică mi-au predat alții.

Vorbind de Matei Stănel, ca antrenor de club, vorbim de Octavian Bellu, cel mai titrat antrenor al lumii, vorbim de Adrian Stan care a fost de peste 20 de ani în Anglia și a impus sistemul englez în gimnastica internațională, vorbim de Adi Goreac, care a fost coordonator pe vremea mea și e un mare profesionist și mulți alți oameni pe care eu îi respect. Ori la noi, nu toată lumea se mai pricepe să facă gimnastică la nivel înalt sau poate nici condițiile de la club nu le mai permit să ajungă până acolo.

Au încercat să mă constrângă să nu o mai antrenez eu pe Sabrina, dar nu s-a putut pentru că eu am fost cât se poate de clară și am spus că acest copil nu va lucra cu altcineva. Și ea a spus peste tot că nu va lucra cu altcineva, numai cu mine.

Poate nu s-au lovit până acum de un fenomen părinte-sportiv, dar le-am spus foarte clar că la nivel internațional au mai fost cazuri cu tată și fiică sau mamă și fiică și s-a putut antrena fără probleme. Greu le-a fost să înțeleagă, dar văd că acum nu mai are nimeni în cap ideea asta și mă bucur. Au înțeles că nivelul progresului Sabrinei nu-l poate avea decât cu mine. Prefeream să renunț dacă cineva se băga peste antrenamentele noastre.

Am auzit și vorbe că Sabrina este a României. Nu este așa, eu nu am făcut-o cu România! Sabrina este copilul meu! Pentru Sabrina eu decid până la 18 ani și atât timp cât și copilul meu spune același lucru, e clară situația pentru mine și voi lupta până la capăt“, a spus Camelia Voinea la Radio Sport Total FM.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Un șofer care a intrat pe contrasens, pe DN1, a băgat în spital o mamă și doi copii minori
Un șofer care a intrat pe contrasens, pe DN1, a băgat în spital o mamă și doi copii minori
O femeie şi doi copii au fost transportaţi la spitalele din municipiul Sibiu, după ce au fost răniţi într-un accident rutier care a avut loc marţi dimineaţa, pe DN1, între Bradu şi Avrig,...
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
#Sabrina Maneca Voinea, #Camelia Voinea, #mama, #gimnastica , #stiri din sport