Cum sunt poziționate trupele ruse la granița cu Ucraina. Militarii așteaptă ordinul lui Putin

Vineri, 21 Ianuarie 2022, ora 06:51
6702 citiri
Cum sunt poziționate trupele ruse la granița cu Ucraina. Militarii așteaptă ordinul lui Putin
Blindate rusești în apropierea granițelor Ucrainei? FOTO: mil.ru

Ucraina susține că rușii au instalat aproape tot sistemul militar pentru o eventuală invazie. La granița cu Ucraina, pregătirile sunt încheiate.

100.000 de soldați așteaptă la frontiera de vest, cu 3.500 de tancuri și 36 de lansatoare de rachete sol-sol Iskander (raza actiune 500 km), care capabile să lovească Kievul. Alți 20.000 sunt în sud, în Crimeea, cu rachete și nave.

Potrivit celei mai recente evaluări a Ministerului ucrainean al Apărării, Rusia a plasat, până în prezent, peste 127.000 de soldați la graniță. „Efectivul complet al grupului terestru RF AF (Forțele Armate ale Federației Ruse) în direcția Ucrainei este de peste 106.000 de persoane. Împreună cu componenta maritimă și aeriană, numărul total de personal este de peste 127.000 de militari”, se arată în ultima evaluare a Ministerului Apărării din Ucraina, citat de CNN. Situația este una „dificilă”, se arată în analiza efectuată de oficialii ucraineni, care sunt de părere că Rusia „încearcă să divizeze și să slăbească Uniunea Europeană și NATO”.

Acțiunile Rusiei au, de asemenea, „scopul de a limita capacitățile Statelor Unite, de a asigura securitatea pe continentul european”, potrivit analizei menționate. Serviciile de informații militare ucrainene au declarat că Rusia a desfășurat trupe din regiunile sale centrale și estice la granița sa vestică „în mod permanent”. La sfârșitul lunii decembrie și în ianuarie, Rusia a mutat „stocuri de muniții, spitale de campanie și servicii de securitate” la graniță, a precizat aceasta, ceea ce, potrivit Ucrainei, „confirmă pregătirea pentru operațiuni ofensive”. În noua evaluare a oficialilor ucraineni se arată că Rusia susține peste 35.000 de rebeli în estul Ucrainei și că are aproximativ 3.000 de militari proprii cu baza în teritoriu, în timp ce Moscova neagă că ar avea forțe în estul Ucrainei.

Rachete Iskander pentru a distruge obiective vitale

Activitatea informațională a Rusiei împotriva Ucrainei s-a intensificat, de asemenea, potrivit evaluării, cu unități suplimentare de trafic radio și prin satelit desfășurate în apropierea graniței ucrainene, iar zborurile de recunoaștere de-a lungul graniței s-au triplat față de anul trecut.

De asemenea, armata ucraineană a declarat că Rusia ar putea folosi rachete cu rază medie de acțiune pentru a „distruge obiecte vitale”, menționând că „grupuri tactice suplimentare de rachete operațional-tactice Iskander” au fost transferate la graniță.

De la jumătatea lunii ianuarie, există 36 de lansatoare Iskander în apropierea Ucrainei, potrivit analizei Ministerului Apărării. Rachetele Iskander sunt capabile să lovească ținte aflate la o distanță de 500-700 km și ar putea să vizeze inclusiv capitala Kiev, se arată în raport.

Belarus, o nouă linie de front

Temeri și mai mari sunt legate de faptul că rușii ar putea deschide al doilea front, din nord, din Belarus. În trei săptămâni, Moscova și Minskul pornesc exerciții militare și acesta este și termenul limită pentru instalarea unui alt complex militar: de data asta de aviație, cu sisteme antiaeriene și baterii de rachete.

Sunt 12 avioane de luptă supersonice multirol SU-35, lansatoare de rachete sol-aer S-400 (câte 4 rachete cu raza de acțiune de la 40 la 400 km), cele mai performante sisteme antiaeriene ale rușilor și baterii de rachete cu rază scurtă Panțir (rază de acțiune de 20-30 km) pentru distrugerea avioanelor inamice Rusiei.

Statele Unite evaluează îndeaproape dacă Lukașenko mai deține pârghiile de control în țara sa sau dacă procesul de luare a deciziilor a fost în mare parte transferat Rusiei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ambițiile Evgheniei Guțul și strategiile Moscovei
Ambițiile Evgheniei Guțul și strategiile Moscovei
Agentul cel mai activ al Rusiei din ultimele săptămâni în Republica Moldova a devenit Evghenia Guțul, bașcana Autonomiei Găgăuze. Dacă compari agitația ei cu marile drame și...
Ce crede Kremlinul că vrea să facă Ucraina în timpul armistițiului olimpic
Ce crede Kremlinul că vrea să facă Ucraina în timpul armistițiului olimpic
Kremlinul a reacţionat, marţi, la apelul preşedintelui francez Emmanuel Macron pentru un armistiţiu în conflictele internaţionale în timpul Jocurilor Olimpice de la Paris, spunând că...
#Rusia, #masare trupe, #granita, #Ucraina, #ordin, #Vladimir Putin , #Rusia