Serviciile de securitate din Rusia acuză Ucraina de uciderea Dariei Dughina. Reacția vehementă a lui Vladimir Putin

Marti, 23 August 2022, ora 07:31
4304 citiri
Serviciile de securitate din Rusia acuză Ucraina de uciderea Dariei Dughina. Reacția vehementă a lui Vladimir Putin
Ucraina a negat orice implicare în uciderea lui Dughina, calificând afirmaţiile FSB drept ficţiune FOTO: Facebook

Rusia a acuzat serviciile speciale ucrainene de uciderea Daria Dughina, fiica unui important ideolog ultranaţionalist, Aleksandr Dughin, potrivit agenţiei de presă ruseşti de stat TASS, citată de CNN.

Preşedintele rus, Vladimir Putin a transmis condoleanţe familiei lui Aleksandr Dughin, calificând moartea Dariei Dughina drept "o crimă josnică şi crudă".

"Asasinarea jurnalistei Daria Dughina a fost rezolvată, a fost pregătită de serviciile speciale ucrainene, de către un cetăţean al Ucrainei", a relatat TASS, citând Serviciul Federal de Securitate al Rusiei (FSB), care a numit o femeie ca fiind autorul crimei şi a precizat că aceasta a fugit în Estonia după atac.

Ucraina a negat orice implicare în uciderea lui Dughina, calificând afirmaţiile FSB drept ficţiune.

"Nu avem nimic de-a face cu uciderea acestei doamne - aceasta este opera serviciilor speciale ruseşti", a declarat Oleksii Danylov, secretarul Consiliului de Securitate Naţională al Ucrainei, într-un interviu acordat luni televiziunii ucrainene. "Subliniez încă o dată că serviciile noastre speciale nu au nimic de-a face cu acest lucru", a spus el.

Dughina, editorul unui site rusesc de dezinformare, a murit după ce o bombă plasată în maşina pe care o conducea a explodat sâmbătă seara la periferia Moscovei. FSB a precizat că atacatorul a fost o femeie ucraineană care a sosit în Rusia pe 23 iulie împreună cu fiica ei mică, a relatat TASS.

Cele două au participat sâmbătă la un festival în apropiere de Moscova, unde Dughina a fost invitată de onoare.

Luni, Putin a transmis condoleanţe familiei lui Aleksandr Dughin, calificând moartea acesteia drept "o crimă josnică şi crudă".

Într-o declaraţie publicată pe canalul Telegram al Kremlinului, Putin a spus:"A fost o crimă gravă: "Jurnalistă, om de ştiinţă, filosof, corespondent de război, ea a servit cu onestitate poporul, Patria, a dovedit prin fapte ce înseamnă să fii un patriot al Rusiei".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ce crede Kremlinul că vrea să facă Ucraina în timpul armistițiului olimpic
Ce crede Kremlinul că vrea să facă Ucraina în timpul armistițiului olimpic
Kremlinul a reacţionat, marţi, la apelul preşedintelui francez Emmanuel Macron pentru un armistiţiu în conflictele internaţionale în timpul Jocurilor Olimpice de la Paris, spunând că...
Americanii vor să înarmeze și să reconstruiască Ucraina cu banii rușilor. 3 miliarde de euro ar ajunge anual la Kiev
Americanii vor să înarmeze și să reconstruiască Ucraina cu banii rușilor. 3 miliarde de euro ar ajunge anual la Kiev
Statele Unite speră că reuniunile de primăvară ale FMI şi ale Băncii Mondiale vor face posibilă să avanseze, împreună cu ţările partenere, proiectul de a folosi activele blocate ale...
#Rusia, #acuzare, #Ucraina, #ucidere, #jurnalist , #Rusia-Ucraina