Trupele speciale ruse pregătesc o provocare contra propriilor soldați din Transnistria și Donbas pentru a da vina apoi pe Ucraina

Sambata, 15 Ianuarie 2022, ora 07:05
4177 citiri
Trupele speciale ruse pregătesc o provocare contra propriilor soldați din Transnistria și Donbas pentru a da vina apoi pe Ucraina
Trupe speciale ruse/ FOTO: Captura Youtube

Serviciile secrete militare ucrainene au declarat vineri că serviciile speciale ruse pregătesc ceea ce au numit "provocări" împotriva militarilor ruși aflați în regiunea separatistă moldovenească Transnistria pentru a acuza Ucraina, transmite Reuters.

Într-un comunicat, a precizat că provocările ar putea fi îndreptate împotriva unor depozite de artilerie ale forțelor armate ruse, scrie sursa citată.

Serviciile secrete ale SUA susțin că au informații care indică faptul că Rusia a pregătit o echipă de agenți să efectueze o operațiune falsă în estul Ucrainei în încercarea de a crea un pretext pentru o invazie, a declarat vineri un oficial american pentru CNN.

Oficialul a spus că SUA dețin dovezi că agenții sunt instruiți în războiul urban și utilizarea explozibililor pentru a efectua sabotaje împotriva propriilor forțe pro-ruse separatiste din Donbas.

Rebelii din Donbas au lansat atacuri armate asupra pozițiilor ucrainene

Rebelii din Donbas au lansat două atacuri armate asupra pozițiilor forțelor armate ucrainene.

Forțele de ocupație ruse continuă să ignore acordurile încheiate la 22 iulie 2020, în cadrul Grupului de Contact Trilateral. Pe data de 13 ianuarie au fost înregistrate două încălcări ale regimului de încetare a focului de către trupele de ocupație rusă cu folosirea armelor interzise de Acordurile de la Minsk, relatează Agenția de presă RBC-Ucraina, cu referire la Centrul de presă al Operațiunii Forțelor Întrunite (JFO).

''Lângă Pricepilovka, mercenarii ruși au folosit arme cu calibrul de 82 mm. În apropiere de Stanița Luhansk, inamicul a tras din obuze de 120 mm. Nu există pierderi umane în rândul personalului militar al forțelor mixte ca urmare a acțiunilor inamice. Datorită eforturilor soldaților noștri, granițele unităților ucrainene au rămas neschimbate. Începând cu ora 7:00, în data de 14 ianuarie, nu au existat încălcări ale regimului de încetare a focului de către trupele de ocupație ruse. Personalul militar al forțelor mixte controlează situația și continuă să îndeplinească sarcini de respingere și descurajare a agresiunii armate a Federației Ruse'', anunță Centrul de presă al Operațiunii Forțelor Întrunite (JFO).

Rusia neagă planurile de a ataca Ucraina, dar spune că ar putea întreprinde acțiuni militare nespecificate dacă nu sunt îndeplinite cererile, inclusiv o promisiune a alianței NATO de a nu admite niciodată Kievul.

Rusia a spus că trupele din estul său îndepărtat vor exersa deplasarea în zone militare îndepărtate pentru exerciții, ca parte a unei inspecții.

Imagini ale Ministerului Apărării publicate de agenția de știri RIA au arătat numeroase vehicule blindate și alte echipamente militare încărcate în trenuri în Districtul Militar de Est.

"Aceasta este probabil o acoperire pentru unitățile care sunt mutate spre Ucraina", a declarat Rob Lee, analist militar și membru al Institutului de Cercetare a Politicilor Externe cu sediul în SUA.

Mișcările au indicat că Rusia nu are nicio intenție de a reduce tensiunile din Ucraina, după ce s-a folosit de acumularea de trupe pentru a forța Occidentul să se așeze la masa negocierilor și pentru a impune cereri radicale de "garanții de securitate" - ale căror elemente cheie au fost descrise de Statele Unite ca fiind neacceptabile.

Contraspionajul german lansează „vânătoarea“ de spioni chinezi și ruși
Contraspionajul german lansează „vânătoarea“ de spioni chinezi și ruși
Recentele arestări ale spionilor chinezi și ruși reprezintă doar vârful aisbergului, deoarece se crede că alte sute de agenți "mișună" în Germania. După o serie de arestări de profil...
Lovitură grea pentru Peskov: Ministrul adjunct al Apărării, arestat la Moscova, era partenerul său de petreceri extravagante FOTO/VIDEO
Lovitură grea pentru Peskov: Ministrul adjunct al Apărării, arestat la Moscova, era partenerul său de petreceri extravagante FOTO/VIDEO
Reținerea și arestarea în Rusia a ministrului adjunct al Apărării, Timur Ivanov, este o lovitură dureroasă pentru Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului. Cei doi erau prieteni...
#Rusia, #trupe speciale, #provocari, #atacuri, #Transnistria , #Rusia
Comentarii