Propagandista preferată a lui Putin a băgat spaima în rușii din Siberia. Kadîrov îi sare în apărare

Vineri, 06 Octombrie 2023, ora 22:15
3725 citiri
Propagandista preferată a lui Putin a băgat spaima în rușii din Siberia. Kadîrov îi sare în apărare
Margarita Simonian, redactor șef RT/ FOTO: Moscow Times

Oficialii ruși din Siberia sunt revoltați după ce propagandista preferată a lui Putin, Margarita Simonian, a spus că Rusia ar trebui să detoneze o arma nucleară pe propriul său teritoriu pentru a speria Occidentul.

Remarcile lui Simonian au fost o „insultă profundă” la adresa siberienilor, a spus Maria Prusakova, deputată din partea Partidului Comunist în camera inferioară a parlamentului rus din republica Altai.

„Noi, siberienii, am luat asta ca pe o insultă profundă... Ar trebui măcar să vă cereți scuze față de locuitorii din Siberia... Vă recomand cu tărie ca acele întrebări pe care, după cum spuneți dvs., nu le înțelegeți pentru că sunteți o „femeie proastă”, ar trebui să fie discutate în bucătărie și nu exprimate în spațiul public”, a spus deputata.

Primarul celui mai mare oraș al Siberiei, Novosibirsk, Anatoli Lokot, a avertizat că o ipotetică explozie termonucleară ar putea duce la rezultate imprevizibile „de mii de ani”.

„Nu este nimic bun la exploziile termonucleare”, a declarat Lokot presei locale miercuri, 4 octombrie.

Nikolai Korolev, consilier al deputatului de Moscova, Evgheni Stupin, a declarat că a solicitat Ministerului de Interne și Comitetului de Investigații al Rusiei să cerceteze declarațiile lui Simonian.

În emisiunea sa de luni, șefa rețelei ruse de televiziune de stat RT, care a fost descrisă de Departamentul de Stat al SUA drept una dintre „principalele fețe ale propagandei și dezinformării” ale președintelui rus Vladimir Putin, a susţinut că o explozie termonucleară efectuată deasupra Siberiei ar putea fi necesară pentru a trimite un semnal puternic către Occident. "Voi purtaţi un război împotriva noastră, iar noi suntem obligaţi să purtăm un război împotriva voastră, cu tot ceea ce implică acest lucru", a spus ea, adresându-se liderilor occidentali. "Ei nu se vor retrage până când nu vor avea dureri mari. Nu se vor opri până când nu vor înţelege această ameninţare iminentă."

Explozia nu va provoca "nimic înfricoşător" pe terenul de dedesubt, a susţinut ea. "Nu va fi o iarnă nucleară şi nimeni nu va muri de cancer, dar toate aparatele electronice radio şi toţi sateliţii vor fi dezactivaţi", a spus ea, precizând că "ne vom întoarce la ceva asemănător cu 1993".

Simonian a propus detonarea unei bombe nucleare deasupra Siberiei pentru a dezactiva toate sistemele elctronice de comunicație din lume și a priva Ucraina de capacitatea de a folosi drone în război.

Experții au ridiculizat deja ideea propagandistei ca fiind complet stupidă - pentru a dezactiva comunicațiile în afara Federației Ruse, ar fi nevoie de o explozie atât de puternică încât ar distruge complet Siberia, iar o explozie mai slabă nu ar face decât să dăuneze Federației Ruse.

Kremlinul s-a grăbit să sublinieze reporterilor că îndemnurile lui Simonian nu reflectă opiniile oficiale ale Moscovei, iar propagandista a fost aspru criticată de liderii locali siberieni.

Doar liderul Ceceniei, Ramzan Kadîrov, a numit-o pe propagandista Margarita Simonian un „adevărat patriot”, după ce aceasta a vorbit despre detonarea unei bombe nucleare deasupra Siberiei.

El a asigurat că propagandista ar fi „apărat interesele naționale” ale Federației Ruse. Totodată, reprezentantul regimului Putin a declarat deschis că el nu este împotriva unei lovituri pe teritoriul Rusiei dacă dictatorul Vladimir Putin va lua o astfel de decizie.

„Simonian nu este atât de proastă încât să propună o lovitură nucleară pe propriul teritoriu... după o evoluție atât de nefavorabilă a evenimentelor, Rusia nu va pierde strategic”, a scris Kadîrov.

El și-a completat postarea cu o fotografie a unui Simonian veselă, dând mâna cu Putin.

Rușii au arestat un jurnalist care realizase videoclipuri pentru echipa lui Navalnîi
Rușii au arestat un jurnalist care realizase videoclipuri pentru echipa lui Navalnîi
Un jurnalist rus care colaborează cu mai multe instituţii de presă a fost plasat în arest preventiv pentru "extremism" pentru că a participat la realizarea unor videoclipuri pentru canalul de...
Emmanuel Macron sparge gheața și vorbește despre o apărare europeană care să includă arma nucleară. „Putem să o folosim când interesele vitale sunt ameninţate”
Emmanuel Macron sparge gheața și vorbește despre o apărare europeană care să includă arma nucleară. „Putem să o folosim când interesele vitale sunt ameninţate”
Preşedintele francez Emmanuel Macron se declară pregătit ”să deschidă dezbaterea” unei apărări europene care să includă şi arma nucleară, într-un interviu cu tineri europeni....
#Rusia, #Siberia, #propagandista, #Margarita Simonian, #detonare, #bomba, #nucleara siberia , #Rusia