Declarațiile unui oficial SUA privind veniturile mai mari ale Rusiei din vânzarea de gaze naturale: ”Nu pot nega asta”

Vineri, 10 Iunie 2022, ora 08:03
2432 citiri
Declarațiile unui oficial SUA privind veniturile mai mari ale Rusiei din vânzarea de gaze naturale: ”Nu pot nega asta”
Gaze naturale FOTO / Facebook Gazprom

Rusia ar putea obţine acum venituri mai mari din combustibilii fosili decât cu puţin timp înainte de invazia sa în Ucraina, deoarece creşterile globale ale preţurilor au compensat impactul eforturilor occidentale de a-i restricţiona vânzările, a declarat reprezentantul SUA pentru securitatea energetică, Amos Hochstein, în timpul unei audieri de joi din Senatul american, transmite Reuters.

”Nu pot nega asta”, a spus Hochstein Subcomitetului pentru Europa şi Cooperare Regională în Securitate din Senat, ca răspuns la o întrebare dacă Moscova câştiga acum mai mulţi bani din vânzările sale de ţiţei şi gaze decât cu câteva luni înainte de începerea războiului.

Fii la curent cu cele mai noi informații LIVE despre războiul din Ucraina

Statele Unite şi Uniunea Europeană au convenit să interzică importurile de combustibili fosili ruşi şi au impus sancţiuni crescânde pentru a pedepsi ţara din cauza invaziei sale în Ucraina.

În timp ce aceste măsuri au îngreunat comerţul mondial cu combustibili fosili din Rusia, ele au contribuit, de asemenea, la declanşarea unei creşteri a preţurilor petrolului şi gazelor la nivel global.

Preţul ţiţeiului Brent a fost joi aproape de maximul ultimelor trei luni, de peste 123 de dolari pe baril.

Hochstein a spus că creşterea cererii globale de petrol din partea consumatorilor care ies din pandemia de Covid-19 a fost ”mult mai mare, mai puternică decât a prezis oricine”.

În acelaşi timp, Rusia a reuşit să vândă mai multe mărfuri altor cumpărători, inclusiv marilor consumatori de energie China şi India, oferindu-le petrol mai ieftin decât de la alţi furnizori.

Hochstein a spus că, în timp ce vânzările ruseşti către China şi India au fost mai ieftine în comparaţie cu livrările din alte ţări, creşterea preţurilor pe piaţa globală înseamnă că veniturile Rusiei sunt probabil mai mari acum.

Achiziţiile de petrol rusesc din partea Indiei s-au dublat în mai faţă de luna anterioară, ajungând la un record de peste 840.000 de barili pe zi şi probabil că vor creşte din nou în iunie, potrivit firmei de analiză Kpler.

Hochstein a spus că le-a cerut oficialilor din India, în discuţiile recente, să nu cumpere prea mult petrol rusesc şi le-a spus că Statele Unite nu pot interzice achiziţiile de ţiţei, deoarece nu au impus sancţiuni secundare acelor vânzări.

Hochstein a spus că crede că există ”un plafon” pentru cât petrol va cumpăra India din Rusia, fără a oferi detalii.

Întrebat despre punctul său de vedere cu privire la impunerea de sancţiuni secundare asupra unor ţări precum India, Hochstein a spus că cel mai important lucru pe care trebuie să ne concentrăm este reducerea veniturilor Rusiei, atenuând în acelaşi timp impactul creşterii preţurilor combustibililor în ţară şi asupra aliaţilor.

Hochstein a lăudat noile sancţiuni ale UE care vizează asigurarea mărfurilor care transportă petrol rusesc.

”Ne-am dori să vedem cum putem folosi aceste sancţiuni pentru a afecta piaţa mai largă, dincolo de SUA şi Europa, astfel încât să nu profite nimeni”.

În timp ce Rusia a furnizat anul trecut aproximativ 45% din gazele naturale ale UE, Hochstein a depus eforturi pentru a reduce această dependenţă prin deturnarea transporturilor de gaze naturale lichefiate (GNL) din Statele Unite, Qatar şi Australia către UE.

În primele patru luni ale anului, transporturile de GNL din SUA către Europa au crescut cu 18% faţă de media anuală din 2021.

Reducerea cererii de combustibili fosili a Europei va ajuta, de asemenea, la reducerea dependenţei de Rusia, iar Statele Unite colaborează cu companii private din SUA şi altele pentru a stimula utilizarea de către regiune a termostatelor inteligente pentru a creşte eficienţa în încălzire şi răcire, a spus Hochstein.

Pentru câte mii de dolari a ucis zeci de persoane. Unul dintre suspecți a dezvăluit suma pentru care a participat la atentat VIDEO
Pentru câte mii de dolari a ucis zeci de persoane. Unul dintre suspecți a dezvăluit suma pentru care a participat la atentat VIDEO
Unul dintre suspecții în atacul armat de la Moscova spune că i s-a promis o recompensă de 5.400 de dolari, pentru aceste fapte. Deținutul a adăugat că jumătate din bani au fost transferați...
De ce fac serviciile secrete schimburi de informații
De ce fac serviciile secrete schimburi de informații
Statele Unite au avertizat Rusia cu săptămâni în urmă cu privire la iminența unui atac precum cel care a avut loc pe 22 martie. Când vine vorba de terorism, serviciile secrete trec peste...
#Rusia, #bani, #venituri, #gaze, #gaze naturale, #gaze rusia , #Rusia