Vladimir Putin a reușit să exaspereze toate găștile de la Kremlin: „Șoimii” nu sunt mulțumiți de ritmul „operațiunii speciale”

Marti, 24 Mai 2022, ora 20:07
8542 citiri
Vladimir Putin a reușit să exaspereze toate găștile de la Kremlin: „Șoimii” nu sunt mulțumiți de ritmul „operațiunii speciale”
Președintele rus Vladimir Putin/ FOTO: Captura Youtube

Pe parcursul celor trei luni de invazie rusă în Ucraina, mulți reprezentanți ai elitelor ruse și-au schimbat deja de mai multe ori poziția în raport cu războiul și situația din țară. Potrivit publicației ruse Meduza care citează surse apropiate Kremlinului, mulți oameni sunt acum nemulțumiți de Vladimir Putin. Mai mult, această poziție este împărtășită atât de cei care pledează pentru continuarea războiului, cât și de cei care doresc pacea.

„Probabil că nu sunt deloc mulțumiți de Putin. Mediul de afaceri și mulți membri ai guvernului sunt nemulțumiți că președintele a început războiul fără să se gândească la amploarea sancțiunilor – nu se poate trăi normal cu astfel de sancțiuni. „Șoimii” nu sunt mulțumiți de ritmul „operațiunii speciale”. Ei cred că se poate acționa mai hotărât”, explică o sursă apropiată de Kremlin starea de spirit din rândul elitelor ruse.

Aceste cuvinte au fost confirmate de încă două persoane apropiate administrației prezidențiale, precum și de doi interlocutori apropiați guvernului.

În special, reprezentanții structurilor de forță ruse consideră că „dacă s-au implicat, nu poți renunța, trebuie să acționezi mai dur”, adică mobilizare extinsă și război „până la victorie”, în mod ideal până la capturarea Kievului. Cu toate acestea, Kremlinul nu este pregătit pentru mobilizare.

„Partidul Păcii” reprezentat de marii oameni de afaceri și majoritatea oficialilor „civili” este, de asemenea, nemulțumit de acțiunile lui Putin. Ei nu văd nici un pas real din partea liderului de la Kremlin pentru a ajunge la pace cu Ucraina. Dar observă numeroase dificultăți în economie.

„Problemele în Rusia din cauza războiului sunt deja vizibile, iar în mijlocul verii pur și simplu se vor intensifica din diferite direcții: transport, medicină, chiar și agricultură. Nimeni nu s-a gândit pur și simplu la o asemenea amploare”, a explicat Meduza o sursă apropiată guvernului.

Putin pur și simplu nu vrea să se gândească la dificultățile economice

Aceasta a precizat că, înainte de începerea războiului, nimeni din Kremlin nu a luat în considerare opțiunea ca țările europene să refuze complet să importe gaz și petrol rusesc, iar Putin personal pur și simplu nu vrea să se gândească la dificultățile economice.

Pe acest fond, subiectul „viitorului după Putin” este din ce în ce mai discutat pe culoarele Kremlinului.

„Nu este vorba despre faptul că vor să-l răstoarne de la putere pe Putin chiar acum și că se pregătește o conspirație. Dar există o înțelegere, sau o dorință, că în viitorul apropiat el să nu mai conducă statul ”, a explicat una dintre surse.

„Președintele s-a încurcat, dar totul poate fi rezolvat cumva, să se ajungă la o înțelegere cu Occidentul și Ucraina”, susține altă sursă pentru Meduza.

Posibili succesori

Potrivit acesteia, chiar și nume de posibilii succesori ai președintelui se rostesc în culise la Kremlin. Printre aceștia se numără primarul Moscovei, Serghei Sobianin, vicepreședintele Consiliului de Securitate Dmitri Medvedev și prim-adjunctul șefului administrației prezidențiale Serghei Kirienko. Acesta din urmă face parte din „cercul foarte apropiat” al lui Putin, care poate să-l deranjeze oricând pe președinte cu un apel.

În același timp, interlocutorii publicației subliniază că și atunci când discută despre Kirienko și alți succesori ipotetici, toți cei de la putere înțeleg că Putin poate părăsi puterea doar dacă starea lui de sănătate se deteriorează serios. Drept urmare, nemulțumirea oficialităților de rang înalt rămâne la nivel de discuții între ei.

De remarcat că în martie, șeful serviciilor secrete britanice MI6, Richard Dearlove, a declarat că președintele rus Vladimir Putin ar putea pierde puterea în țară înainte de sfârșitul anului . Potrivit unui fost agent al serviciului britanic de informații, acest lucru nu are legătură cu războiul din Ucraina, ci cu starea de sănătate a șefului Federației Ruse, în vârstă de 69 de ani, care poate fi trimis la un sanatoriu.

În opinia sa, Nikolai Patrușev, secretarul Consiliului de Securitate al Rusiei, ar putea deveni un probabil nou președinte al Rusiei după Vladimir Putin.

Zvonurile despre starea precară de sănătate a lui Vladimir Putin circulă de mult timp. Se zvonește că șeful rus de cancer de sânge, dar nu există nicio dovadă în acest sens.

Fostul președinte al Rusiei, după ajutorul dat de SUA Ucrainei: ”Un vot al nenorociților veseli”
Fostul președinte al Rusiei, după ajutorul dat de SUA Ucrainei: ”Un vot al nenorociților veseli”
Cu o situație pe frontul contra invadatorilor ruși tot mai dificilă și mai vulnerabilă, Ucraina a primit sâmbătă seara, 20 aprilie, și o veste bună. Camera Reprezentanților din Congresul...
Lupta cu drone din Ucraina a început să dea o lovitură mortală unuia dintre cele mai puternice simboluri ale puterii militare americane
Lupta cu drone din Ucraina a început să dea o lovitură mortală unuia dintre cele mai puternice simboluri ale puterii militare americane
Potrivit cotidianului The New York Times, în ultimele două luni, rușii au scos din luptă cinci tancuri americane M1 Abrams din cele 31 de tancuri care au fost trimise în Ucraina în toamna...
#Rusia, #invazie, #Ucraina, #razboi, #Vladimir Putin , #Rusia