Rusia interzice accesul în țară pentru aproape 300 de parlamentari britanici. Care este motivul invocat

Miercuri, 27 Aprilie 2022, ora 14:28 1345 citiri
Londra a luat de asemenea o decizie similară FOTO Unsplash

Rusia a decis miercuri interzicerea intrării pe teritoriul său pentru 287 de membri ai camerei inferioare a parlamentului britanic, măsură simetrică după o decizie a Londrei contra deputaţilor ruşi care au susţinut ofensiva militară rusă în Ucraina, relatează AFP şi Reuters.

''Personalităţile vizate, a căror intrare în Rusia a fost interzisă, au participat cel mai activ la instaurarea sancţiunilor antiruse de către Londra'', a indicat Ministerul de Externe rus într-un comunicat însoţit de lista parlamentarilor vizaţi - 287 dintre cei 650 de membri ai Camerei Comunelor.

Aceşti parlamentari sunt acuzaţi de alimentarea unei ''isterii rusofobe nejustificate'', potrivit aceluiaşi comunicat al diplomaţiei ruse.

La 11 martie, şefa diplomaţiei britanice Liz Truss a anunţat că Londra introduce sancţiuni împotriva a 386 de deputaţi ai Dumei de Stat (camera inferioară a parlamentului rus) care au susţinut invazia asupra Ucrainei.

Acest anunţ a intervenit a doua zi după ce Londra declarase că introduce sancţiuni împotriva a şapte cetăţeni ruşi bogaţi şi influenţi apropiaţi Kremlinului, printre care Roman Abramovici, proprietarul clubului de fotbal Chelsea. Abramovici a fost vizat de îngheţarea bunurilor sale, de o interdicţie de călătorie şi de a face tranzacţii, ceea ce a suspendat vânzarea anunţată a clubului de fotbal.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News