O nouă sfidare din partea Rusiei. La o zi după negocierile cu SUA, Moscova a organizat exerciţii cu muniţie reală şi tancuri la granița cu Ucraina

Marti, 11 Ianuarie 2022, ora 21:00
3403 citiri
O nouă sfidare din partea Rusiei. La o zi după negocierile cu SUA, Moscova a organizat exerciţii cu muniţie reală şi tancuri la granița cu Ucraina
Rusia transmite că are dreptul de a-şi desfăşura forţele aşa cum consideră de cuviinţă pe propriul teritoriu FOTO Pixabay

Rusia a organizat marți, 11 ianuarie, exerciţii ample în apropierea graniţei cu Ucraina, la o zi după ce SUA i-au cerut să își retragă cei aproximativ 10.000 de militari din zonă. De data aceasta, a folosit muniţie reală şi tancuri.

Ministerul Apărării a declarat că aproximativ 3.000 de militari au început antrenamentele de luptă, inclusiv bătălii simulate în patru regiuni din sud-vestul Rusiei, potrivit Reuters.

Exerciţiile au sugerat că Kremlinul nu are nicio intenţie de a reduce presiunea militară care a adus Statele Unite la masa negocierilor, unde Moscova a prezentat cereri pentru garanţii de securitate ample din partea Occidentului.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat că discuţiile de luni au fost purtate într-o manieră deschisă, concretă şi directă, dar că nu există un motiv real de optimism.

Rusia vrea rezultate rapide, a spus el.

”Nu există termene clare aici, nimeni nu le stabileşte, există doar poziţia Rusiei că nu vom fi mulţumiţi de tărăgănarea la nesfârşit a acestui proces”.

Peskov a spus că situaţia va fi mai clară după alte două runde de discuţii pe care Rusia urmează să le ţină în această săptămână, cu NATO la Bruxelles miercuri şi la Organizaţia pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE) la Viena, joi.

Rusia a spus în repetate rânduri că nu are intenţia de a ataca Ucraina, dar că are dreptul de a-şi desfăşura forţele aşa cum consideră de cuviinţă pe propriul teritoriu.

Moscova insistă că Statele Unite şi aliaţii săi să excludă posibilitatea ca Ucraina să adere vreodată la NATO, care a promis încă din 2008 că va admite Kievul într-o zi. De asemenea, doreşte ca NATO să elimine forţele şi armamentul din ţările foste comuniste care au aderat la organizaţie de la sfârşitul Războiului Rece.

Washingtonul a spus că nu poate accepta aceste cereri, deşi este dispus să se angajeze în alte aspecte ale propunerilor Rusiei, discutând despre desfăşurarea de rachete sau limitele dimensiunii exerciţiilor militare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cum poate amenința Rusia din Niger flancul sudic al NATO
Cum poate amenința Rusia din Niger flancul sudic al NATO
În noua eră a rivalității între marile puteri, Africa este unul dintre locurile în care Statele Unite pierd. Rusia câștigă rapid teren în Niger, iar consecințele acestui fapt s-ar putea...
Fostul președinte al Rusiei, după ajutorul dat de SUA Ucrainei: ”Un vot al nenorociților veseli”
Fostul președinte al Rusiei, după ajutorul dat de SUA Ucrainei: ”Un vot al nenorociților veseli”
Cu o situație pe frontul contra invadatorilor ruși tot mai dificilă și mai vulnerabilă, Ucraina a primit sâmbătă seara, 20 aprilie, și o veste bună. Camera Reprezentanților din Congresul...
#Rusia, #exercitii militare, #Ucraina, #NATO, #SUA, #Securitate, #aderare NATO , #Rusia-Ucraina
Comentarii