Politico: Rusia ar fi pierdut o întreagă brigadă de elită la Vuhledar. Generalii ruși „niște imbecili absoluți”

Luni, 13 Februarie 2023, ora 22:52
6368 citiri
Politico: Rusia ar fi pierdut o întreagă brigadă de elită la Vuhledar. Generalii ruși „niște imbecili absoluți”
Rușii au suferit pierderi grele la Vuhledar/ FOTO: express.co.uk/news

Brigada de infanterie navală 155 a fost decimată cu tot cu comandanți în cursul asaltului forțelor ruse asupra orașului din Donețk, relatează Politico.

"Un număr mare de forțe inamice, inclusiv personalul de comandă, au fost distruse în apropiere de Vuhledar și Mariinka în regiunea Donețk", a declarat pentru POLITICO Oleksii Dmitrașkivski, șeful centrului de presă unit al districtului Tavriskii al forțelor de apărare ucrainene.

Potrivit estimărilor sale, brigada număra circa 5.000 de membri, iar aceasta ar fi fost practic decimată, soldații fiind fie uciși, fie răniți sau luați prizonieri.

Forțele ruse ce încercau să străpungă pozițiile defensive ucrainene în apropiere de Vuhledar pierdeau zilnic între 150 și 300 de infanteriști marini.

"În plus, în ultima săptămână, inamicul a pierdut aproximativ 130 de unități de echipament, inclusiv 36 de tancuri".

Infanteriștii marini ucraineni au publicat o înregistrare video cu efectivele rusești care intră în panică și se îngrămădesc pe un câmp de luptă în apropiere de Vuhledar. „Mergeți și săpați un cimitir! Sfinte, prima coloană a mers acolo și a sărit în aer, iar apoi a doua a mers exact pe același traseu", pot fi auziți artileriștii ucraineni comentând în timp ce îi urmăresc pe ruși apropiindu-se de Vuhledar.

„Brigada 155 a trebuit deja completată de trei ori. Prima dată – după Irpin și Bucea, a doua oară – după înfrângerea de lângă Donețk, și-au revenit din nou. Dar acum aproape întreaga brigadă a fost distrusă lângă Vuhledar,” a spus Oleksi Dmitrașkivski, purtătorul de cuvânt al Forțelor de Apărare din regiunea Tavria.

Eșecurile tactice rusești din jurul Vuledar au slăbit probabil și mai mult convingerea comunității ultranaționaliste rusești că forțele Moscovei sunt capabile să lanseze o operațiune ofensivă decisivă, a raportat Institutul pentru Studiul Războiului în ultima sa actualizare. Bloggerii militari pro-Kremlin au deplâns pierderile uriașe și au criticat comandamentul rus pentru trimiterea trupelor de elită în atacuri frontale.

Greșeli tactice repetate

Eșecurile tactice rusești din jurul Vuhledar au slăbit probabil și mai mult convingerea comunității ultranaționaliste rusești că forțele Moscovei sunt capabile să lanseze o operațiune ofensivă decisivă, a raportat Institutul pentru Studiul Războiului (ISW) în ultima sa actualizare. Bloggerii militari pro-Kremlin au deplâns pierderile uriașe și au criticat comandamentul rus pentru trimiterea trupelor de elită în atacuri frontale.

Comunitatea militară și naționalistă rusă a fost foarte afectată de înfrângerea de lângă Vuhledar. Analiștii de la ISW au relatat că imaginile recente cu asalturile rusești de lângă Vuhledar i-au împins pe unii bloggeri militari ruși să ceară procese publice împotriva ofițerilor de rang înalt, deoarece aceștia continuă să facă aceleași greșeli.

Înfrângerea a avut loc la doar câteva zile după ce ministrul rus al apărării, Serghei Șoigu, a relatat despre o "ofensivă de succes lângă Vuhledar". Ministerul ucrainean al Apărării i-a trollat pe ruși prin postarea unui videoclip cu o coloană militară rusă distrusă în zonă.

Fostul comandant paramilitar rus Igor Ghirkin i-a catalogat pe generalii ruși drept „niște imbecili absoluți, care nu învață din propriile greșeli".

Pe blogul său de pe Telegram, Ghirkin, care folosește pseudonimul Igor Strelkov, s-a făcut ecoul nemulțumirilor constante ale comunității militare rusești față de comandanți, scrie Politico. El a confirmat că forțele rusești de lângă Vuhledar au fost nevoite să avanseze în coloane motorizate și de tancuri pe drumuri înguste și au sfârșit prin a se îngrămădi.

„Artileria ucraineană trage cu o precizie excepțională. S-au pierdut peste 30 de unități de vehicule blindate. Zeci de tanchiști au fost uciși. Un număr și mai mare de infanteriști marini au murit, membri ai forțelor speciale și infanteriști motorizați”, a comentat Ghirkin. „Toate aceste pierderi s-au dovedit a fi «unilaterale» - ucrainenii i-au împușcat pe atacatori ca într-un pavilion de tir”. Ghirkin a caracterizat în mod pesimist înfrângerea de lângă Vuhledar ca fiind sfârșitul ofensivei armatei ruse pe întregul front din Donețk.

Ce spun serviciile secrete britanice

Rusia îşi consolidează şi îşi extinde poziţiile în zonele ocupate în Ucraina, a anunţat luni Ministerul Apărării britanic în buletinul său informativ de luni.

Evaluarea serviciilor de informaţii britanice arată că forţele ruse „probabil şi-au întărit fortificaţiile defensive“' pe frontul de sud, în regiunea Zaporojie. În plus, Rusia a desfăşurat suplimentar militari în zonă.

„În pofida faptului că atenţia operaţională este concentrată în prezent pe centrul Donbasului, Rusia este îngrijorată în continuare de apărarea extremităţilor liniei frontului său extins“, a explicat Ministerul Apărării britanic.

Dacă forţele ucrainene vor realiza o breşă în frontul din regiunea Zaporojie, atunci „podul terestru“ între regiunea rusă Rostov şi peninsula Crimeea va fi pus la încercare „în mod serios“, adaugă ministerul citat.

Pe de altă parte, un succes al armatei ucrainene în regiunea estică Lugansk ar ameninţa obiectivul declarat al Moscovei de „eliberare“ a Donbasului, regiune formată din Lugansk şi Doneţk.

„A decide care dintre aceste ameninţări va trebui contracarată cu prioritate este probabil una dintre dilemele principale pentru planificatorii operaţionali ruşi“, a mai spus Ministerul Apărării de la Londra.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ce crede Kremlinul că vrea să facă Ucraina în timpul armistițiului olimpic
Ce crede Kremlinul că vrea să facă Ucraina în timpul armistițiului olimpic
Kremlinul a reacţionat, marţi, la apelul preşedintelui francez Emmanuel Macron pentru un armistiţiu în conflictele internaţionale în timpul Jocurilor Olimpice de la Paris, spunând că...
De ce are nevoie Ucraina pentru a câștiga războiul cu Rusia. Sfatul fostului comandant al trupelor americane în Europa
De ce are nevoie Ucraina pentru a câștiga războiul cu Rusia. Sfatul fostului comandant al trupelor americane în Europa
Victoria pentru Ucraina este acum cea mai bună modalitate de a ne asigura că NATO nu trebuie niciodată să lupte direct împotriva Rusiei. La zece ani de la invazia Rusiei în Ucraina, care a...
#Rusia, #brigada de elita, #pierderi, #vuhlerad, #razboi, #Ucraina , #Razboi Ucraina
Comentarii
A
Amerlocu
rank 5
Din greșeală în greșeală până la victoria finală! 😂
Poza mameluc
mameluc
rank 5
Generalii ruși sunt „niște *** absoluți” din nastere