Rusia sfidează Consiliul de Securitate al ONU. Întâlnirea de la nivel înalt pe care rușii au decis să o boicoteze

Miercuri, 04 Mai 2022, ora 08:45 2319 citiri
Rusia va boicota, miercuri, o reuniune a Consiliului de Securitate al ONU şi a Comitetului Politic şi de Securitate (COPS) al Uniunii Europene FOTO ONU

Rusia va boicota, miercuri, o reuniune a Consiliului de Securitate al ONU şi a Comitetului Politic şi de Securitate (COPS) al Uniunii Europene, ceea ce arată o nouă deteriorare a relaţiilor dintre Moscova şi membrii parteneri ai Naţiunilor Unite, relatează Le Figaro.

Potrivit unei surse diplomatice a Rusiei care s-a exprimat sub acoperirea anonimatului, decizia Moscovei este legată de situaţia din Ucraina.

La rândul său, un diplomat occidental a afirmat că nu îşi aminteşte ca Rusia să mai fi boicotat vreo reuniune a Consiliului de Securitate de la startul invaziei, în 24 februarie.

Această reuniune informală anuală între Consiliul de Securitate şi COPS nu a mai avut loc din 2019, din cauza pandemiei de coronavirus.

Miercuri, la reuniune vor putea fi discutate interacţiunile UE cu ONU în ţări în care cele două organizaţii au operaţiuni, cum ar fi Bosnia, Mali sau Republica Centrafricană.

COPS este alcătuit din ambasadorii celor 27 ţări membre ale UE.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News