VIDEO Hopa-Mitică! Patriarhul Kirill a căzut în timpul unei liturghii din biserica din Novorosiisk

Sambata, 25 Iunie 2022, ora 16:59
7601 citiri
VIDEO Hopa-Mitică! Patriarhul Kirill a căzut în timpul unei liturghii din biserica din Novorosiisk
Patriarhul Kirill al Rusiei a căzut într-o biserică din Novorosiisk. FOTO: Captură Youtube

Șeful Bisericii Ortodoxe Ruse, patriarhul Kirill, a căzut în timpul liturghiei din biserica din Novorosiisk de la Marea Neagră. Acesta se îndrepta spre ieșire în timp ce cânta „Doamne, miluiește” cu crucea în mâini, dar a alunecat pe gresie și nu și-a putut păstra echilibrul, scrie Unian.

În imaginile video se poate observa cum după ce patriarhul Kirill cade, preoţii din jur intră în panică şi se grăbesc să îi sară în ajutor. Ulterior, slujba de sfinţire a bisericii a continuat.

„Nici găzile de corp, nici serviciul de protocol, nici episcopii care stăteau în apropiere nu au reuşit să-l prindă. Patriarhul s-a lovit la spate pe marginea amvonului. Liturghia a continuat. Mitropolitul Grigore şi episcopul local Theognost au aşteaptat o reacţie. Dar de vină sunt restricţiile legate de coronavirus, din cauza cărora patriarhul nu permite să-l atingă şi să-l susţină pe trepte”, a scris protodiaconul Andrei Kuraev.

Patriarhul Kirill al Moscovei (75 de ani) care susține crimele de război comise la comanda lui Putin în Ucraina, duce o viață de lux având la dispoziție avioane, yahturi, mașini de lux, palate, vile și apartamente. În anii 90 a vândut ajutoare și a importat țigări și alcool.

Preafericitul Patriarh al Moscovei şi al Întregii Rusii, Vladimir Gundeaev, pe numele său de mirean, are o avere estimată între 1,5 și 4 miliarde de dolari, conform presei din Rusia. Kirill început cu vânzări de ajutoare umanitare trimise de occidentali în Rusia şi a continuat cu importuri de ţigări şi alcool prin structuri comerciale ale Patriarhiei Moscovei. A mers mai departe, implicându-se în afaceri cu diamante, petrol.

Reşedinţa permanentă Patriarhului este la Kol'cevîh-Bode, în Peredelkino, de fapt un complex de case de vacanţe din sud-vestul Moscovei destinat marilor demnitari sau personalităţi. Însă doar două dintre aceste locuri de locuit şi de lucru îi sunt dragi Patriarhului Kirill, şi anume reşedinţa de la Danilov şi palatul de la Ghelendjik, relevă o ancheta jurnalistică a celor de la "Rusia Deschisă".

Palatul din Ghelendjik, construit în mijlocul unei păduri şi lângă plajă . „Când vine la palat, oamenii nu au voie să facă plajă în apropiere, iar pescarii nu au voie să iasă în larg“, denunţă activistul de mediu Andrei Rudomah. Întins pe o suprafaţă de 16-17 hectare, domeniul de la Ghelendjik a înghiţit copaci înscrişi în „Cartea Roşie“ şi porţiuni de litoral frecventate cândva, deplânge activistul rus.

Preafericitul are aici la chei un iaht Pallada evaluat la aproximativ cinci milioane de dolari. Dacă acest iaht este destinat satisfacerii unor mici plăceri, călătoriile, atât în ţară, cât şi în străinătate, sunt asigurate de un avion guvernamental Il-96-300.

Odată coborât din avionul întreţinut de contribuabilii ruşi, Kirill este urcat de către bodyguarzii săi la bordul unor vehicule blindate Mercedes-Benz S-Klasse sau Cadillac Escalade. De regulă, Vladimir Gundeaev a preferat să evite discuţiile legate de averea sa. Atunic când nu le-a putut ocoli, a susţinut că nu este bogat, iar multe din cele evocate aparţin Bisericii şi Guvernului.

Pe 16 iunie, Marea Britanie l-a plasat pe Kirill pe lista de sancțiuni pentru sprijinirea agresiunii ruse împotriva Ucrainei.

Cu toate acestea, soarta activelor lui în Uniunea Europeană este încă în discuție. Patriarhul Moscovei nu a fost niciodată inclus în cel de-al șaselea pachet de sancțiuni ale UE împotriva Federației Ruse.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Când va fi pregătită Rusia să atace NATO. Anunțul a fost făcut de cel mai înalt oficial militar german
Când va fi pregătită Rusia să atace NATO. Anunțul a fost făcut de cel mai înalt oficial militar german
Rusia ar putea fi pregătită din punct de vedere militar să atace ţările NATO în decurs de 5 până la 8 ani, dacă va alege să facă acest lucru, după ce îşi va reconstrui forţele...
Paranoia spionajului se amplifică în Rusia. FSB blochează călătoriile oficialilor ruși în țările "neprietene"
Paranoia spionajului se amplifică în Rusia. FSB blochează călătoriile oficialilor ruși în țările "neprietene"
Rusia face tot mai dificilă deplasarea în străinătate pentru unii oficiali, din cauza temerilor că puterile străine ar putea încerca să obţină acces la secrete de stat într-un moment în...
#Rusia, #biserica, #novorosiisk, #Patriarhul Kirill, #cazatura , #Rusia