Noi amenințări la adresa Germaniei, după restricţiile impuse canalului de ştiri Russia Today: „Sunt atât de mulţi jurnalişti germani în Rusia”

Duminica, 02 Ianuarie 2022, ora 14:16 4011 citiri
Postul Russia Today are sediul la Moscova şi dispune de o licenţă sârbă pentru transmisia prin cablu şi prin satelit FOTO spiegel.de

Ambasadorul Rusiei la Berlin, Serghei Neceaev, a promis că Moscova va răspunde la anunţul privind restricţiile asupra canalului de ştiri Russia Today în limba germană (RT DE), transmite duminică dpa.

''Va exista cu siguranţă o reacţie dinspre partea rusă. Nu sunt Oracolul din Delphi, dar există diferite posibilităţi. Sunt atât de mulţi jurnalişti germani în Rusia'', a spus diplomatul rus.

Toţi aceşti jurnalişti se simt confortabil în peisajul media din Rusia, a adăugat el. ''Şi nu dorim niciun conflict. Vrem doar ca staţia noastră din Germania să aibă aceleaşi drepturi şi oportunităţi şi să poată lucra în pace'', a precizat Neceaev.

Germania a suspendat în 22 decembrie difuzarea prin satelit a canalului de ştiri Russia Today în limba germană, în absenţa unei licenţe valide.

Postul Russia Today are sediul la Moscova şi dispune de o licenţă sârbă pentru transmisia prin cablu şi prin satelit, licenţă care, potrivit RT, îi permite să fie difuzat în Germania conform legislaţiei europene.

Berlinul consideră însă că licenţa sârbă este insuficientă întrucât RT DE ''este în limba germană şi se adresează pieţei germane''.

RT, considerat un instrument de propagandă al Kremlinului în străinătate, începuse să emită în limba germană la data de 16 decembrie. În aceeaşi zi, Youtube a suspendat contul în germană al Russia Today pentru încălcări ale condiţiilor sale de utilizare, considerând că postul încalcă directivele sale în materie de luptă contra dezinformării pe tema COVID-19.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News