Cu ce amenință Dmitri Medvedev Republica Moldova, în cazul în care se alătură sancțiunilor UE împotriva Rusiei

Sambata, 25 Iunie 2022, ora 17:14
5932 citiri
Cu ce amenință Dmitri Medvedev Republica Moldova, în cazul în care se alătură sancțiunilor UE împotriva Rusiei
Vicepreședintele Consiliului de Securitate al Federației Ruse, Dmitri Medvedev. FOTO: Twitter

Vicepreședintele Consiliului de Securitate al Federației Ruse, Dmitri Medvedev, a amenințat sâmbătă, 25 iunie, guvernarea pro-europeană de la Chișinău, pe canalul său de Telegram, că lasă Republica Moldova fără gaze naturale în cazul în care țara noastră decide să se alature sancțiunilor Uniunii Europene impuse Moscovei, după invadarea Ucrainei.

El a menționat că prin aceste intenții Republica Moldova ar încerca să se poziționeze înaintea locomotovei, fiind pasibilă de sancțiuni înainte de a deveni membră UE.

”Răspunsul Moscovei nu va întârzia să apară. Lăsați-i să se bucure de sancțiuni înainte de a intra în UE”, a avertizat Medvedev.

Autoritățile de la Chișinău nu au comentat deocamdată declarațiile scandaloase ale oficialului rus.

Medvedev, consideră posibilă nu intrarea directă a Republicii Moldova în Uniunea Europeană, ci prin crearea "unei noi Românii Mari"

Medvedev consideră posibilă nu intrarea directă a Republicii Moldova în Uniunea Europeană, ci prin crearea "unei noi Românii Mari".

"Republica Moldova s-a așezat la coada lungă la intrarea în UE, întinsă pe decenii. Drum bun! Doar că se vrea mai repede. De aceea mult mai de actualitate devine o altă modalitate de obținere a calității de membru în UE: crearea unei noi Românii Mari", a scris politicianul astăzi pe rețeaua de socializare Telegram, răspunzând la întrebarea agenției Tass cât de repede va putea adera Republica Moldova la Uniunea Europeană.

El a arătat că "politicienii români de multă vreme joacă hore politice în jurul Republicii Moldova". Medvedev a reamintit faptul că acum acest lucru se petrece în sensul direct al cuvântului.

"Deputații au încheiat prima ședință comună din istorie a parlamentelor Republicii Moldova și României cu executarea unui dans în care s-au luat de mână. Arăta foarte amuzant", a remarcat Medvedev. "Însă onsecințele pot fi ceva mai puțin comice", a conchis vicepreședintele Consiliului de Securitate al Federației Ruse, Dmitri Medvedev.

Într-o postare pe Twitter, ministrul ucrainean de externe Dmitro Kuleba a afirmat astăzi că, prin condamnarea candidaturilor Ucrainei și Republicii Moldova la UE, Rusia dă dovadă de slăbiciune, exprimându-și solidaritatea cu Chișinăul.

"Tot ce îi ramane Rusiei este să scuipe amenințări, după decenii de politici ratate bazate pe agresiune, constrângere și lipsă de respect. Asta nu face altceva decât să arate slăbiciunea Rusiei",a menționat în mesajul său șeful diplomației de la Kiev.

Avertismentul Republicii Moldova. Ce plan ar avea Rusia pentru a destabiliza regiunea transnistreană
Avertismentul Republicii Moldova. Ce plan ar avea Rusia pentru a destabiliza regiunea transnistreană
Chişinăul a avertizat, luni, că Rusia pune la cale în perioada următoare mai multe acţiuni de provocare şi destabilizare în regiunea transnistreană şi în Zona de Securitate, după...
Politicienii români care au fost țintiți de hackeri sprijiniți de Rusia. „Agresiunile se desfășoară împotriva demnitarilor vocali”
Politicienii români care au fost țintiți de hackeri sprijiniți de Rusia. „Agresiunile se desfășoară împotriva demnitarilor vocali”
Războiul hibrid dus de Rusia afectează și politicienii români. Mai multe grupuri de hackeri sprijiniți de Rusia, China și Iran au avut ca țintă în ultimii ani politicieni și oficiali...
#Rusia, #amenintari, #Dmitri Medvedev, #Republica Moldova, #sanctiuni, #UE , #Rusia