Cu fata la alegatori: Ion M. Ioniță, despre un posibil USL 2.0 după alegerile din 9 iunie: „Depinde de scorul pe care îl va înregistra această alianța”

Zaharova, scoasă din sărite de un jurnalist CNN. Cu ce argument penibil justifică invadarea Ucrainei de către Rusia VIDEO

Luni, 20 Iunie 2022, ora 09:33
8080 citiri
Zaharova, scoasă din sărite de un jurnalist CNN. Cu ce argument penibil justifică invadarea Ucrainei de către Rusia VIDEO
Purtătoarea de cuvânt a ministerului de Externe al Rusiei, Maria Zaharova FOTO captură Twitter/ Kirill Martynov

Un jurnalist de la CNN a avut o confruntare în direct cu Maria Zaharova, purtătorul de cuvânt al ministerului rus de Externe.

Jurnalistul a întrebat-o despre invazia din Ucraina, dar aceasta s-a enervat și a refuzat să răspundă.

„Când o să folosiți același ton și când puneți întrebări propriilor autorități? De ce folosiți acest ton când ne puneți nouă întrebări? Uitați-vă la 2014. A fost un referendum”, a spus Maria Zaharova, potrivit digi24.ro.

Dialogul a continuat, Zaharova a încercat să ducă discuția spre Irak.

Fii la curent cu cele mai noi informații LIVE despre războiul din Ucraina

„Invazia Irakului a avut o bază legală?”, a spus ea, în timp ce Frederick Pleitgen, jurnalist CNN a răspuns: „Nu vorbim de Irak acum. Voi invadați o țară suverană”.

Maria Zaharova a continuat: „Ați menționat că invadăm și ocupăm teritorii. Despre ce teritorii vorbiți?”.

„De exemplu, întregul teritoriu din jurul Mării Azov. Invazia a mers și în direcția Kiev, unde armata rusă a fost înfrântă. Părți mari din Donbas, din regiunea Donețk, care erau sub control ucrainean. Apoi este regiunea din jurul Herson”, i-a răspuns jurnalistul.

Maria Zaharova i-a spus că „teritoriile Donețk și Lugansk sunt recunoscute ca state suverane. Au fost referendumuri, care au arătat voința oamenilor”.

Jurnalist CNN a răspuns: „Dacă președintele rus spune că ceea ce se întâmplă în Ucraina este recuperarea teritoriilor care sunt de drept ale Rusiei, apoi consolidarea acestor teritorii, puteți să îmi explicați ce înseamnă asta, unde se termină și cum nu e asta o încălcare a legilor internaționale?”.

Purtătorul de cuvânt al MAE rus a replicat: „Ați spus că nu răspund la întrebare. Eu răspund, dar nu vă place cum răspund. Poate contravine ideilor voastre. America a spus că este excepțională, iar noi am spus că acest concept este greșit. Pot să vă spun că soldați americani sunt acum în Siria, deși nimeni nu i-a invitat”.

Purtătoarea de cuvânt a ministerului de Externe al Rusiei, Maria Zaharova, a vorbit în luna aprilie despre invazia Ucrainei de către Rusia într-o conferință de presă.

Ea a spus că Rusia a invadat Ucraina pentru că ucrainenii nu au vrut să împartă cu rușii proprietatea asupra originii borșului, potrivit digi24.ro.

Jurnalistul Kirill Martynov, redactorul șef al publicației ruse Novaia Gazeta Europe, lansată după ce publicația și-a suspendat activitatea în Rusia, din cauza presiunilor Moscovei, a fost cel care a publicat pe Twitter clipul cu înregistrarea.

„Maria Zakharova a declarat că motivul războiului a fost că ucrainenii nu au vrut să împartă borșul cu ea. De asemenea, se pare că era foarte beată”, a scris jurnalistul.

„Pentru că nu au vrut să împartă borșul. Trebuia să aparțină unui singur grup, unui singur popor. Dar să-l împartă, pentru ca în fiecare oraș, în fiecare țară, fiecare gospodină să-l facă așa cum știe... nu au vrut să facă un compromis. Exact despre asta vorbim, xenofobie, nazism. Extremism în toate formele sale”, a spus Zaharova în conferința de presă.

Fermierii din România, noua temă de propagandă a Rusiei. „Autorităţile române preferă să nu contrazică Bruxelles-ul”
Fermierii din România, noua temă de propagandă a Rusiei. „Autorităţile române preferă să nu contrazică Bruxelles-ul”
Fermierii români au devenit subiect pentru propaganda Moscovei împotriva Ucrainei şi a Uniunii Europene. În briefingul de presă pe care l-a susţinut miercuri, purtătoarea de cuvânt a...
Avertismentul Republicii Moldova. Ce plan ar avea Rusia pentru a destabiliza regiunea transnistreană
Avertismentul Republicii Moldova. Ce plan ar avea Rusia pentru a destabiliza regiunea transnistreană
Chişinăul a avertizat, luni, că Rusia pune la cale în perioada următoare mai multe acţiuni de provocare şi destabilizare în regiunea transnistreană şi în Zona de Securitate, după...
#Rusia, #MAE Rusia, #CNN, #Maria Zaharova, #razboi Ucraina , #Rusia
Comentarii
Poza Te-o
Te-o
rank 5
Dupa comentariile acestei Saharova ii dau dreptate comentatorului