Lucrările la conducta care alimentează Europa cu gaz rusesc: „Gazprom se bazează pe grupul Siemens”

Duminica, 17 Iulie 2022, ora 07:45
4152 citiri
Lucrările la conducta care alimentează Europa cu gaz rusesc: „Gazprom se bazează pe grupul Siemens”
Furnizarea gazului rusesc către Europa prin Nord Stream este incertă FOTO Gazprom

Exportatorul rus de gaze Gazprom a declarat sâmbătă că se aşteaptă ca grupul german Siemens să îşi îndeplinească integral obligaţiile legate de întreţinerea turbinelor necesare funcţionării fiabile a gazoductului Nord Stream 1 şi livrărilor către Europa, transmite CNBC.

Gazprom a declarat că nu poate garanta funcţionarea în siguranţă a unei părţi critice a conductei care trece pe sub Marea Baltică până în Germania, din cauza îndoielilor cu privire la returnarea unei turbine din Canada.

Sâmbătă, Gazprom a declarat că a cerut companiei Siemens să prezinte documentaţia care ar permite ca turbina crucială să fie adusă la o staţie de compresoare a Nord Stream 1.

”Gazprom se bazează pe grupul Siemens să-şi îndeplinească necondiţionat obligaţiile în ceea ce priveşte întreţinerea motoarelor cu turbine cu gaz de care depinde funcţionarea fiabilă a conductei Nord Stream şi furnizarea de gaze naturale către consumatorii europeni”, se arată în comunicat.

Un purtător de cuvânt al Siemens Energy a declarat în această săptămână că experţii companiei ”lucrează intens la toate celelalte aprobări oficiale şi logistică”, după ce Canada a declarat că emite ”un permis limitat în timp şi revocabil” pentru a scuti returnarea echipamentului de sancţiunile ruseşti.

Fluxurile fizice de gaze prin conducta Nord Stream 1 din Rusia către Germania au scăzut luni, pentru perioada de întreţinere a conductei, care a început până pe 21 iulie.

Guvernele, pieţele şi companiile europene sunt îngrijorate că oprirea ar putea fi prelungită din cauza a ceea ce Rusia numeşte ”o operaţiune militară specială” în Ucraina.

Livrările de gaze ale Gazprom către Europa prin Ucraina au rămas stabile sâmbătă. la 41,6 milioane de metri cubi.

Contraspionajul german lansează „vânătoarea“ de spioni chinezi și ruși
Contraspionajul german lansează „vânătoarea“ de spioni chinezi și ruși
Recentele arestări ale spionilor chinezi și ruși reprezintă doar vârful aisbergului, deoarece se crede că alte sute de agenți "mișună" în Germania. După o serie de arestări de profil...
Comentarii explozive: Europa, nu NATO ar trebui să trimită trupe în Ucraina. Care ar fi rolul lor
Comentarii explozive: Europa, nu NATO ar trebui să trimită trupe în Ucraina. Care ar fi rolul lor
În Europa a fost încălcat un tabu: în urmă cu doar câteva luni, ar fi fost de neconceput ca liderii europeni să propună trimiterea trupelor lor în Ucraina. Dar, recent, președintele...
#Rusia, #gazprom, #Germania, #Nord Stream, #Europa , #gaze