Incendiu misterios. Arde o centrală electrică din Rusia inaugurată recent VIDEO

Sambata, 30 Aprilie 2022, ora 12:01 6407 citiri
Incendiu suspect la o centrală din Orientul Îndepărtat al Rusiei FOTO cybershafarat.com

O centrală electrică recent inaugurată a fost distrusă de un incendiu devastator, sâmbătă, 30 aprilie. Există suspiciunile unui sabotaj intern.

Este vorba despre un incendiu de amploare care a izbucnit în departamentul de turbine al centralei TPP-2 Sahalin, situată în Orientul Îndepărtat al Rusiei, informează Ukrinform, citând Interfax.

„Angajaţii centralei au eliminat incendiul în secţia de turbine. Dar focul a izbucnit din nou, cu vigoare. Compartimentul turbinelor este pornit. Situaţia este agravată de vântul puternic din zonă”, potrivit serviciului de presă al autorităţilor regionale.

Pagubele în urma atacului sunt estimate la circa 500 de milioane de dolari.

Potrivit primelor date, nimeni nu a fost rănit. Sarcina de alimentare cu energie a Sahalin a fost preluată de staţia de turbină cu gaz Noglit CHP-1 de Sud Sahalin şi tot personalul GRES-2 a fost evacuat.

Guvernatorul regiunii Valeri Limarenko a spus că un elicopter al Ministerului Situaţiilor de Urgenţă va fi implicat în stingerea incendiului de la Sahalin GRES-2.

Parchetul Regiunii Sahalin investighează incendiul şi a luat măsuri de eliminare a acestuia, precum şi a alimentării corespunzătoare cu energie în regiune, scrie Adevarul.ro.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News