Anunțul lui Putin după semnarea decretelor: ”Cerem Kievului să oprească focul. Suntem gata să mergem la masa negocierilor” LIVE

Vineri, 30 Septembrie 2022, ora 15:23
22367 citiri
Anunțul lui Putin după semnarea decretelor: ”Cerem Kievului să oprească focul. Suntem gata să mergem la masa negocierilor” LIVE
Liderul de la Kremlin în timpul anunțului FOTO/ Chanel One Russia

Președintele Vladimir Putin susține vineri, 30 septembrie, un discurs public. El a anunțat anexarea a patru provincii ucrainene la Rusia.

Liderul rus și-a început discursul declarând că regiunile ucrainene Donețk, Lugansk, Zaporojie și Herson sunt de azi pământ rusesc.

”Oamenii au votat la referendum. Rezultatele sunt cunoscute. Le știți foarte bine. Oamenii și-au făcut alegerea. Rusia le acceptă”, a afirmat Putin.

El a mai elogiat ”eroismul” liderului din Donețk prezent la festivitate. L-a numit ”un soldat care a stat alături de oamenii lui pe măsură ce au murit”.

Iar despre cetățenii ucraineni din cele patru regiuni a precizat că ”s-au trezit în prizonieri în țări care nu îi recunoșteau”:

”Oamenii au fost învățați să urască tot ceea ce venea din Rusia. E normal să-și dorească să revină la patria-mamă.

Oamenii curajoși din Herson și Zaporojie și-au făcut vocea auzită.

Vreau ca Kievul și Occidentul să audă vocea cetățenilor din regiunile care vor deveni cetățeni ai Rusiei pentru totdeauna.

Îi cerem Kievului să oprească focul, iar războiul pornit de ei în 2014 vrem să-l oprim. Suntem gata să mergem la masa negocierilor”, a afirmat președintele rus.

El a adresat critici la adresa Vestului amintim că SUA a folosit armele nucleare asupra oamenilor.

”Vestul caută o șansă să distrugă Rusia.

Vor să ne vadă o colonie, nu drept o societate liberă”, adaugă Putin.

Despre liderii statelor din Occident a declarat că sunt ”niște mincinoși”, iar în ”viața privată sunt niște șerpi, niște oameni răi”, că folosesc ”brutalitatea” pentru a ajunge unde vor.

Putin a lansat acuze la adresa Marii Britanii că ar fi sabotat gazoductele Nord Stream.

”Când ceva nu e pe placul SUA, pur și simplu, impun sancțiuni. Asta pățim și noi pentru Ucraina. Vesticii ar vrea sp organizeze toată lumea după dorințele lor, dar asta nu e de bun augur pentru nimeni. (...)

SUA se poartă în modul în care au făcut-o întotdeauna: amenințări, șantaj. Nu este un dialog constructiv pe care l-am purtat cu ei in decursul anilor. Adevarul a fost înecat într-o mare de iluzii. (..)

Politicienii din Europa trebuie să-și convingă populația să mănânce mai puțin, să se îmbrace mai gros. Și cine nu e de acord e tratat ca un inamic și i se spune că Rusia e sursa tuturor relelor.

(…) Vestul nu vrea să termine crizele pe care le-a creat”, a mai precizat președintele Putin.

Știre inițială:

Discursul va fi urmat de un concert pop în Piaţa Roşie, care să sărbătorească cea mai mare anexare din Europa de la Hitler încoace.

Ceremonia se desfăşoară în Sala Gheorghievski a Marelui Palat al Kremlinului, unde Putin va semna ”acordurile de acces a unor noi teritorii în Federaţia rusă”, a anunţat un purtător de cuvânt al preşedinţiei ruse, Dmitri Peskov.

Liderul de la Kremlin a semnat decretele de anexare ale provinciilor ucrainene Donețk, Luhans, Zaporojie și Herson la Rusia.

Joi după-amiază, 29 septembrie, el a avut o ședință prin videoconferință cu șefii serviciilor de informații din țările Comunității Statelor Independente, o organizație moștenită de la căderea URSS care reunește exclusiv foste republici sovietice.

În discursul său de joi, liderul de la Kremlin a afirmat că ”hegemonia occidentală se prăbușește”, făcând apel la formarea unei ”ordini mondiale mai drepte”, relatează BFM TV.

Minele din Donbas au fost falimentate de ruși. Angajații sunt trimiși cu forța pe front să lupte împotriva Ucrainei
Minele din Donbas au fost falimentate de ruși. Angajații sunt trimiși cu forța pe front să lupte împotriva Ucrainei
Ocupanţii ruşi au constatat că aproape 100 din cele 114 mine existente în estul Ucrainei sunt neprofitabile şi au mobilizat forţat bărbații angajați, declară șeful administrației...
Rusia susține că trimiterea de către SUA a rachetelor cu rază lungă în Ucraina este un ”act perfid”. Peskov: ”Nu va schimba rezultatul operațiunii militare speciale”
Rusia susține că trimiterea de către SUA a rachetelor cu rază lungă în Ucraina este un ”act perfid”. Peskov: ”Nu va schimba rezultatul operațiunii militare speciale”
Ambasadorul Rusiei în SUA, Anatoli Antonov, spune că transferul de rachete balistice cu rază lungă de acțiune către Ucraina este „imposibil de justificat”. Trei oficiali americani au...
#Rusia, #putin, #Putin presedinte Rusia, #razboi Ucraina , #Rusia