Televiziunea Fox News face un anunț alarmant: Rusia va ataca Ucraina în curând, Putin se joacă cu Biden și NATO VIDEO

Joi, 30 Decembrie 2021, ora 06:59
11193 citiri
Televiziunea Fox News face un anunț alarmant: Rusia va ataca Ucraina în curând, Putin se joacă cu Biden și NATO VIDEO
Întâlnirea Biden - Putin de la Geneva FOTO: Black News

Televiziunea americană Fox News face o afirmație mai mult decât îngrijorătoare, aceea că Rusia va lovi Ucraina în curând. Se susține ideea că Putin se joacă cu Biden și NATO, iar șansele unei invazii sunt de peste 50%, în ciuda anunțului de duminică a retragerii a 10.000 de militari ai Moscovei din regiune.

Cu toate aceste avertismente, Statele Unite și Rusia vor avea o rundă de discuții, care este planificată pe 10 ianuarie 2022 la Geneva, în Elveția, potrivit Fox News.

Rusia a comasat până la 175.000 de soldați și un arsenal militar de luptă impresionant în apropierea granițelor cu Ucraina. Jonglând cu retorica războiului și variind mărimea forței armate, Putin încearcă să deruteze Washington-ul, cu privire la intențiile sale pentru a realiza surpriza tactică, atunci când își lansează atacul.

Fox News susține că dovezile că Putin ar putea acționa în Ucraina sunt copleșitoare. Liderul de la Kremlin a oferit o justificare a unui posibil atac, în timpul discursurilor sale de la ministerul Apărării șidin timpul conferinței de presă de patru ore, desfășurată săptămâna trecută.

Experții consideră că Putin ar fi calculat că riscul de a prelua o parte din estul Ucrainei acum, este mai mic în timpul președenției lui Biden și în vreme ce Ucraina nu este membră NATO, decât ar aștepta alt moment favorabil.

În declarațiile anterioare, Putin a subliniat preocupările Kremlinului privind găzduirea de către Ucraina a sistemelor de arme ofensive ale NATO, dacă va deveni membră a alianței, un rezultat pe care îl consideră o amenințare inacceptabilă la adresa securității Moscovei.

Annalena Baerbock vrea să schimbe politica față de Putin. Germania va fi mult mai fermă decât în vremea lui Merkel

În același context, fostul Secretar de Stat al SUA din mandatul lui Trump, Mike Pompeo a afirmat la Fox News că ”eu cred că, ce a spus Vladimir Putin în urmă cu câteva zile, este clar. Varianta folosirii forței militare este reală și reprezintă o amenințare serioasă.

Prăbușirea Uniunii Sovietice din urmă cu 30 de ani și ce a urmat, este foarte clar, se află în mintea lui Putin. El vrea să reclădească Uniunea Sovietică, dar nu poate. Acum Vladimir Putin cere garanții, dar nu cred că se așteaptă că noi i le vom da”.

Revenind la declarațiile lui Putin să spunem că acesta a afirmat într-un interviu pentru televiziunea rusă că Rusia este forțată să spună ”poate într-un mod neobișnuit…opriți-vă” (referitor la expansiunea NATO spre estul Europei -n.a.). El a adăugat: ”Am fost încolțiți de liniile roșii”.

Această ultimă frază invocă un strigăt memorabil al Rusiei, din cel de-Al Doilea Război Mondial, pentru trupele proprii, de a apăra patria mamă, înaintea unei bătălii sângeroase. El a spus că ”nu avem unde să ne retragem”.

Fiica opozantului Boris Nemțov, ucis în Rusia: ”Putin știe că în prezent o singură persoană îi poate răsturna regimul”

În altă ordine de idei, Washington-ul consideră că Ucraina are dreptul să se dezvolte ca o democrație, fără ca Moscova să aibă vreun drept de veto, în această privință, care este doar un deziderat propriu al Kiev-ului și al poporului ucrainean.

Mutarea neașteptată a Rusiei ce surprinde Occidentul: Moscova apelează la un vicleșug
Mutarea neașteptată a Rusiei ce surprinde Occidentul: Moscova apelează la un vicleșug
Războiul lui Putin din Ucraina, chiar dacă a trecut în al 3-lea an, este într-o continuă dinamică, iar deznodământul rămâne imprevizibil, apreciază experții. Acum însă o mutare...
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#Rusia Ucraina, #Rusia Ucraina razboi, #Rusia Ucraina conflict, #Putin Biden, #putin nato, #Rusia SUA, #Rusia NATO , #Rusia