Răzvan Burleanu, apel urgent la FIFA în legătură cu fotbaliștii din Ucraina. Ce propuneri a făcut președintele FRF

Vineri, 04 Martie 2022, ora 14:30
2364 citiri
Răzvan Burleanu, apel urgent la FIFA în legătură cu fotbaliștii din Ucraina. Ce propuneri a făcut președintele FRF
Răzvan Burleanu

Având în vedere escaladarea situaţiei din Ucraina, Federaţia Română de Fotbal, prin preşedintele Răzvan Burleanu, a transmis o scrisoare preşedintelui FIFA, Gianni Infantino, cu propuneri în ceea ce priveşte situaţia fotbaliştilor legitimaţi la echipele din Ucraina, care nu-şi pot desfăşura activitatea, informează frf.ro.

Având în vedere faptul că activitatea cluburilor din Ucraina a fost suspendată, fotbaliştii neputând antrenându-se în această perioadă şi faptul că străinii au părăsit în mare parte deja ţara, Federaţia Română de Fotbal a făcut un set de propuneri către FIFA, în general în ceea ce priveşte posibilitatea acestora de a-şi putea continua activitatea la alte cluburi, fără sancţiuni pentru acestea sau pentru fotbalişti.

Propunerea FRF se referă atât la seniori, cât şi la juniori, mai ales în contextul în care foarte mulţi copii din Ucraina s-au refugiat în alte ţări, iar numărul acestora din urmă este aşteptat să crească în perioada imediat următoare.

Preşedintele FRF a propus un set clar de măsuri, modificări de regulament pe o perioadă determinată, de cel puţin până la finalul sezonului în curs. Bineînţeles, toţi jucătorii, juniori sau seniori, amatori sau profesionişti, vor putea fi rechemaţi de cluburile ucrainene când activitatea fotbalistică din ţara vecină se va putea relua.

“Cu toţii trecem prin vremuri tulburi şi gândurile noastre sunt la victimele conflictului sângeros din Ucraina. În acelaşi timp, căutăm soluţii care să-i ajute, folosind valorile şi principiile fotbalului. Indiferent de sancţiunile impuse Rusiei, este foarte bine cunoscut faptul că în întreaga lume sportul, în general, şi fotbalul, în special, aduce o valoare adăugată importantă ca instrument de incluziune, coeziune socială, protecţie socială, egalitate şi rezilienţă şi construirea păcii.

Ţinând cont, de asemenea, de faptul că fotbalul în Ucraina este cel mai popular sport, comunitatea fotbalului trebuie să depună toate eforturile şi să ia toate măsurile necesare pentru a-i ajuta pe jucătorii ucraineni refugiaţi care sunt legitimaţi la cluburi din Ucraina să-şi continue activitatea fotbalistică în perioada următoare” a fost mesajul preşedintelui FRF, Răzvan Burleanu, către FIFA.

Mircea Lucescu revine în antrenorat. Cu ce echipă s-a înțeles tehnicianul de 78 de ani
Mircea Lucescu revine în antrenorat. Cu ce echipă s-a înțeles tehnicianul de 78 de ani
Mircea Lucescu nu vrea să renunțe la antrenorat și este gata să revină pe banca tehnică a unei echipe. El s-ar fi înțeles cu echipa turcă Beșiktaș Istanbul, unde a mai activat în...
Ce cred englezii despre naționala României și cum o compară cu Ucraina
Ce cred englezii despre naționala României și cum o compară cu Ucraina
Englezii au analizat situația din grupa E, formată din România, Belgia, Slovacia și Ucraina, ultima fiind calificată după barajul cu Islanda. „Ucraina face parte din Grupa E, cu Belgia,...
#Rusia Ucraina razboi, #Razvan Burleanu presedinte FRF, #FIFA, #fotbal, #Ucraina , #presedinte FRF