Rusia amenință cu ruperea relațiilor diplomatice cu SUA: Care este motivul acestei reacții dure a Moscovei

Luni, 17 Ianuarie 2022, ora 23:00 5773 citiri
Peskov amenință cu ruperea realțiilor diplomatice dintre Rusia și SUA FOTO: CNN

Fareed Zakaria a examinat în cadrul emisiunii sale Global Public Square de la televiziunea americană CNN escaladarea tensiunilor dintre Rusia și Statele Unite. El a luat un interviu lui Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, în care acesta a afirmat că noile sancțiuni propuse la Washington împotriva liderilor ruși, inclusiv a lui Vladimir Putin, ar putea duce la ruperea relațiilor diplomatice dintre cele două țări.

Oficialul rus a declarat că această inițiativă din Senatul Statelor Unite, un proiect al unui grup de democrați, ar fi o mare greșeală, potrivit CNN.

”Desigur, este dincolo de înțelegerea noastră”, a spus Peskov în interviu, referindu-se la unele dintre cele mai recente propuneri venite de la Washington, care cer sancțiuni împotriva liderilor ruși.

”Potențial, acest tip de sancțiuni poate duce la întreruperea oricăror relații dintre cele două țări”, ceea ce nu va aduce beneficii nici Moscovei, nici Washington-ului. Ar fi o mare greșeală”, a afirmat purtătorul de cuvânt al Kremlinului.

Peskov a susținut faptul că Rusia nu se teme de alte sancțiuni din partea Statelor Unite. ”Într-o oarecare măsură încercăm să profităm de ele, în ceea ce privește dezvoltarea economiei, a producției noastre interne”.

Miercurea trecută, 12 ianuarie 2022, un grup de democrați condus de Bob Menendez a prezentat Senatului american un proiect de lege, susținut și de administrația Biden, de instituire a unor sancțiuni împotriva unor oficiali de rang înalt din Rusia, inclusiv a președintelui Vladimir Putin.

Statele Unite pregătesc lovitura de grație pentru Kremlin: Sancțiuni personale împotriva lui Vladimir Putin

”Această legislație arată în mod absolut că Senatul Statelor Unite nu va sta cu mâinile în sân, în timp ce Kremlinul amenință cu o reinvazie a Ucrainei”, a spus senatorul democrat Robert Menendez, președintele Comisiei de relații externe a Senatului.

În plus, inițiativa propusă în Senatul SUA de către democrați ar viza și companiile din Rusia care oferă sistemele securizate de tranzacții financiare, precum SWIFT, pe care băncile le folosesc în schimburile cu alte instituții de profil.

Un miliardar american aruncă bomba: Alarmă privind recesiunea mondială din 2022

Pentru a intra în vigoare, proiectul trebuie aprobat de ambele Camere ale Congresului Statelor Unite și apoi semnat de către președintele Joe Biden.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News