Cum poate fi oprită Rusia imediat: O măsură care i-ar da lovitura lui Putin în Ucraina

Vineri, 24 Iunie 2022, ora 20:07
14399 citiri
Cum poate fi oprită Rusia imediat: O măsură care i-ar da lovitura lui Putin în Ucraina
Plafonarea prețului petrolului exportat de Rusia în UE ar da o lovitură lui Putin FOTO: PS

Occidentul a făcut progrese mari în conceperea sancțiunilor împotriva Rusiei, care ar putea stopa războiul de agresiune al președintelui rus Vladimir Putin din Ucraina.

Dar pentru a opri mașina de război a Kremlinului este nevoie de stabilirea unui plafon de preț pentru exporturile de petrol ale Moscovei care vin în Europa Occidentală, susține German Galușcenko, ministrul Energiei din Ucraina.

Oficialul ucrainean crede că este nevoie să stoarcem veniturile lui Putin obținute de Rusia din exporturile de țiței pe mare, care pot duce la terminarea războiului din Ucraina, potrivit unei analize din Project Syndicate.

Europa, Statele Unite și ceilalți aliați ai Ucrainei au implementat două dintre cele trei măsuri necesare pentru a aduce economia Rusiei în genunchi și a împiedica continuarea războiului de agresiune al lui Putin.

Lovitură în preajma lui Putin: Colonelul care purta codurile nucleare a fost găsit împușcat

Sancțiunile financiare adoptate după invazie au fost efective. Înghețarea rezervelor Băncii Centrale a Rusiei a eliminat o mare parte din avuția țării împotriva șocurilor. De atunci, stabilizarea rublei rusești s-a bazat doar pe controalele puternice ale capitalului și pe fluxul continuu de valută din vânzarea petrolului și a gazelor.

Statele UE au decis să nu mai cumpere petrol rusesc transportat cu vaporul, începând de peste cinci luni. Având în vedere că Rusia încă exportă petrol, aproximativ 1,25 de milioane de barili pe zi în UE, reducerea acestor transporturi ar putea avea un impact major asupra fluxului de venituri al lui Putin, asupra puterii rublei și asupra sistemului financiar rus.

Verdict dramatic al unui fost comandant NATO: Nu va fi niciodată pace în Europa, cu o singură excepție

Oficialul din Ucraina spune că UE a importat petrol pe mare din Rusia în mai 2022 în valoare de 5 miliarde de dolari și este pe cale să facă același lucru și în iunie.

Ucraina susține propunerea făcută recent de Secretarul Trezoreriei SUA, Janet Yellen, și ale prim-ministrului italian, Mario Draghi, de a limita prețul pe baril pe care îl plătește UE pentru petrolul din Rusia.

Acest plafon al prețului ar fi o lovitură majoră pentru Putin și pentru continuarea războiului din Ucraina, deoarece Rusia ar avea dificultăți de a cumpăra componente pentru rachete și alte arme din alte țări. Acest lucru ar putea duce la terminarea conflictului început în 24 februarie 2022.

Mutare șoc a unei țări prietene cu Putin: Închide ușa Rusiei și trece la afaceri cu SUA
Mutare șoc a unei țări prietene cu Putin: Închide ușa Rusiei și trece la afaceri cu SUA
Dacă, anul trecut, o țară prietenă cu Putin a fost cel mai mare cumpărător de petrol rusesc, după pierderea pieței europene de către Moscova, acum lucrurile încep să se complice pentru...
Putin simte că îi fuge pământul de sub picioare: Ordin neașteptat dat companiilor rusești, plus un aranjament cu arabii
Putin simte că îi fuge pământul de sub picioare: Ordin neașteptat dat companiilor rusești, plus un aranjament cu arabii
Atacurile cu drone ale Ucrainei asupra mai multor rafinării din Rusia, care au dus la diminuarea producției, la care se adaugă sancțiunile Statelor Unite care au ”lovit” tancurile...
#Rusia sanctiuni, #Rusia petrol UE, #UE sanctiuni Rusia, #Rusia petrol, #sanctiuni Rusia occident, #sanctiuni Rusia Putin , #Razboi Ucraina