SUA au dibuit banii negri ai Rusiei: Metodă nouă ingenioasă de a găsi oamenii fantomă ai Moscovei

Marti, 14 Martie 2023, ora 02:23
7253 citiri
SUA au dibuit banii negri ai Rusiei: Metodă nouă ingenioasă de a găsi oamenii fantomă ai Moscovei
Puin în compania oligarhilor ruși FOTO: CBS

După începutul invaziei lui Putin și instituirea sancțiunilor economice împotriva Moscovei, Rusia și oligarhii săi bogați au început să-și ascundă banii lor negri, precum și tranzacțiile lor ilegale din străinătate. Dar acum Statele Unite au găsit noi metode de a descoperi banii negri ai rușilor și ai companiilor fantomă, care recurg la diverse tertipuri pentru a realiza operațiuni care să fenteze interdicțiile.

SUA au înființat de mai multă vreme un grup de lucru operativ denumit KleptoCapture, conceput special pentru a impune sancțiunile economice americane Rusiei și de a identifica pe cei care îi ajută pe ruși să încalce controalele la export, potrivit AP News.

De la Departamentul de Trezorerie până la Departamentul de Justiție, oficialii americani se vor concentra pe eforturile legale de lichidare al proprietăților oligarhilor ruși, de a extinde sancțiunile financiare asupra celor care facilitează sustragerea sancțiunilor și de a înlătura lacunele din lege care le permit oligarhilor să folosească companii fantomă pentru trece prin sistemul financiar al SUA.

Descoperire mai mare decât inteligența artificială: Un nou material revoluționar ce va schimba lumea, demn de Premiul Nobel VIDEO

Andrew Adams, care conduce grupul operativ KleptoCapture, conceput pentru a impune restricțiile economice în SUA impuse Rusiei și miliardarilor săi, a declarat pentru Associated Press că grupul își acordă prioritate eforturilor de a-i identifica pe cei care îi ajută pe ruși să evite sancțiunile și să încalce controalele la export.

„Aceste rețele de achiziții ilicite vor continua să ocupe o cantitate din ce în ce mai mare din lățimea noastră de bandă”, a spus Adams, care servește și ca adjunct adjunct al procurorului general.

Până acum, activele rușilor sancționați în valoare de peste 58 de miliarde de dolari au fost blocate sau înghețate în întreaga lume, potrivit unui raport de săptămâna trecută al Departamentului de Trezorerie al SUA. Acestea includ două iahturi de lux, fiecare în valoare de 300 de milioane de dolari în San Diego și Fiji, și șase proprietăți din New York și Florida, în valoare de 75 de milioane de dolari, deținute de oligarhul sancționat Viktor Vekselberg.

Oligarhii ruși spală banii murdari în SUA

SUA au început să pedepsească și încercările unor asociații și administratori de avere ai oligarhilor, astfel în cazul lui Vekselberg, o instanță federală din New York l-a pus sub acuzare pe Vladimir Voronchenko după ce a contribuit la întreținerea proprietăților lui Vekselberg. El a fost acuzat în februarie de conspirație pentru a încălca și a se sustrage sancțiunile SUA.

Un studiu din februarie condus de cercetătorii de la Universitatea Dartmouth a arătat că țintirea câtorva administratori cheie de avere ar provoca daune mult mai mari Rusiei decât sancționarea individuală a oligarhilor.

Alte încercări de a provoca dureri economiei ruse vor veni din eforturile de lichidare a iahturilor și a altor proprietăți deținute de oligarhii ruși și de Kremlin, transformându-le în numerar în beneficiul Ucrainei.

Unde fug zeci de mii de ruși de Putin: În paradisul naziștilor, zburând 27 de ore cu avionul VIDEO

Fostul oficial al administrației Biden, Daleep Singh, a declarat Comitetului bancar al Senatului pe 28 februarie că pierderea miliardelor Rusiei din activele deținute în SUA este „ceva pe care ar trebui să-l facem”.

Singh a sugerat că SUA ar trebui să „folosească rezervele pe care le-am imobilizat la Fed în New York, să le transfere în Ucraina și să le permită să le ofere drept garanție pentru a strânge bani pentru reconstrucție”.

Adams a spus că grupul de lucru KleptoCapture continuă eforturile de a vinde iahturile rușilor și alte proprietăți, în ciuda dificultăților legale de a transforma proprietățile ale căror acces proprietari a fost blocat în active confiscate pe care guvernul le poate lua și vinde în beneficiul Ucrainei.

China abandonează Rusia: Se salvează de frica SUA, după ce a primit o lovitură majoră
China abandonează Rusia: Se salvează de frica SUA, după ce a primit o lovitură majoră
Cele două națiuni, China și Rusia și-au întărit alianța, iar Xi Jinping și Vladimir Putin au făcut schimb de vizite în capitalele lor în ultimul an pentru a-și reitera angajamentul...
Putin dă un avertisment dur Europei: Pregătim o lovitură dureroasă pentru voi, dacă faceți mutarea asta
Putin dă un avertisment dur Europei: Pregătim o lovitură dureroasă pentru voi, dacă faceți mutarea asta
După ce înalți oficiali din Statele Unite au declarat că vor lua o nouă măsură împotriva Rusiei, bancheri și autorități de pe bătrânul continent au spus că se vor alătura și ei...
#Rusia sanctiuni SUA, #oligarhi rusi, #oligarhi Rusia, #sanctiuni SUA Rusia, #averi oligarhi Rusia, #sanctiuni Rusia , #Razboi Ucraina