Europarlamentar din Austria: Rusia lui Putin va dispărea

Miercuri, 08 Martie 2023, ora 23:46
5109 citiri
Europarlamentar din Austria: Rusia lui Putin va dispărea
Lukas Mandl susține că Rusia lui Putin va dispărea FOTO: Euractiv

Politica europeană de apărare și securitate s-a maturizat în urma războiului Rusiei în Ucraina, a declarat europarlamentarul Lukas Mandl din Austria la Praga, menționând că Moscova va juca cu siguranță un rol diferit în noua ordine geopolitică, unul pașnic. Oficialul crede că Rusia lui Putin va dispărea într-un fel sau altul, iar epoca sa va rămâne în istorie, în mod negativ.

Mandl, vicepreședinte în Subcomitetul Parlamentului European pentru securitate și apărare, a declarat pentru Euractiv, în timpul unei dezbateri recente din capitala Cehiei, axată pe capacitățile de apărare ale Europei.

Oficialul austriac vorbește despre noile schimbări care se produc în politica europeană, în prezent. „Există multe aspecte pe care le-am putea menționa, cum ar fi Danemarca, care să se alăture politicii comune de securitate și apărare, Finlanda și Suedia care caută o cale spre aderarea în NATO sau Irlanda, care discută și despre această opțiune”, a subliniat Mandl.

Ce i-a băgat frica în oase lui Putin: Nu teama de expansiunea NATO a declanșat războiul din Ucraina

„Puteți vedea țara mea de origine Austria și multe alte țări crescând bugetele de apărare, puteți vedea unitatea de pace europeană folosită pentru prima dată în istorie pentru apărare împotriva unei reale agresiuni militare”, a adăugat europarlamentarul.

Vorbind despre poziția neutră a Austriei față de conflict și războiul din Ucraina, mai precis, Mandl a spus că Viena discută despre viitorul securității sale și reflectă întotdeauna noile circumstanțe geopolitice, chiar dacă neutralitatea rămâne parte a strategiei sale de securitate.

„Aceste lucruri ne deschid o cale pentru propria noastră securitate și ne-am jucat, de asemenea, rolul nostru în spațiul european, precum și în domeniul securității globale. De exemplu, în Mali cu misiunea de pregătire, în Kosovo cu NATO sau în Bosnia și Herțegovina cu Operațiunea EUFOR”, a adăugat Mandl.

Întrebat despre modificările din arena globală, el a spus că vin mereu împreună cu unele riscuri, dar și cu alte oportunități.

Lovitură primită în plin de Putin: Banii președintelui rus găsiți într-o ascunzătoare de procurori

„Este clar că ne vom confrunta cu o nouă ordine geopolitică după acest război, iar Rusia lui Putin va dispărea într -un fel sau altul. Este clar că Vladimir Putin este un lider rău, trebuie să subliniem asta din nou și din nou. Era lui va fi văzută ca una dintre cele mai grave părți ale istoriei rusești”, a mai spus Mandl.

Potrivit parlamentarului european din Austria, Rusia va juca cu siguranță un rol diferit în noua ordine geopolitică, „Sperăm unul pașnic”.

„Acest lucru se va întâmpla în perspectiva pe termen lung, dar pe termen mediu, va trebui să vedem o Europă mai matură, cu mai multă forță și contribuind pe plan extern în toate lucrurile care sunt importante pentru europeni”, a accentuat el.

Pericol de prăbușire pentru regimul lui Putin: E în pragul colapsului după ce a pierdut ceva esențial
Pericol de prăbușire pentru regimul lui Putin: E în pragul colapsului după ce a pierdut ceva esențial
După multe aparențe, stăpânirea președintelui rus Vladimir Putin asupra puterii este mai puternică ca niciodată. Țara a revenit de la înfrângerile militare timpurii din Ucraina și de la...
Putin se confruntă cu o ”trilemă” imposibil de rezolvat, sinucigașă. Avertismentul experților americani
Putin se confruntă cu o ”trilemă” imposibil de rezolvat, sinucigașă. Avertismentul experților americani
Războiul lui Putin din Ucraina s-a prelungit foarte mult, iar durata sa a trecut de pragul a 26 de luni, fără ca dictatorul rus să dea vreun semn că ar renunța la conflictul sângeros....
#rusia putin, #europarlamentar, #Austria, #Austria Viena, #Putin razboi, #Putin Ucraina, #Rusia Ucraina, #razboi Ucraina , #Razboi Ucraina