Măsura SUA care izbește direct Rusia: Putin s-a trezit că nu mai curg banii în visterie

Miercuri, 14 Februarie 2024, ora 00:32
4887 citiri
Măsura SUA care izbește direct Rusia: Putin s-a trezit că nu mai curg banii în visterie
Putin s-a trezit că nu mai curg banii în visterie din exporturile de petrol FOTO: Facebook/New Yorker

După începerea invaziei lui Putin din Ucraina de acum 2 ani, Occidentul s-a grăbit și a impus mai multe pachete de sancțiuni împotriva Moscovei pentru a-i diminua capacitatea de război. Acum, Statele Unite au început să aplice sancțiuni și firmelor străine care transportă petrolul Rusiei, iar jumătate din cele 50 de tancuri folosite de Moscova pentru a-ș livra țițeiul au fost trase pe dreapta. Putin s-a trezit că banii nu mai curg în visterie, pe neașteptate.

Măsurile mai dure ale autorităților americane încep să aibă efecte tangibile asupra Moscovei, care resimte micșorarea fondurilor obținute din exporturi și mergeau la bugetul de cheltuieli militare, potrivit Bloomberg.

Aproximativ jumătate din cele 50 de tancuri pe care Trezoreria SUA a început să le sancționeze pe 10 octombrie nu au reușit să încarce produse de când au fost listate, potrivit unei urmăriri navă cu navă. Cel mai recent vizat – transportatorul Sovcomflot NS Leader – a efectuat joi o întoarcere imediată în largul coastei Portugaliei, când proprietarul său a fost avertizat de SUA. În acel moment, naviga spre un port rusesc din Marea Baltică.

Operațiunea secretă Dropshot: Planul Statelor Unite de a șterge de pe hartă Rusia, documente dezvăluite VIDEO

Grupul celor Șapte a impus un plafon de preț de 60 de dolari pe baril pentru țiței în decembrie 2022, menit să mențină petrolul rusesc, privând în același timp Kremlinul de petrodolari. Limitele pentru produsele rafinate au fost introduse două luni mai târziu. Sistemul a fost susținut de critici grele anul trecut, deoarece Moscova a găsit soluții și unele companii occidentale au continuat să exporte petrolul națiunii.

Dar SUA au răspuns prin intensificarea sancțiunilor și investigarea potențialelor încălcări ale plafonului de preț, un pas care a scos din comerț mulți proprietari de tancuri grecești.

Rezultatul a fost creșterea costurilor de transport și petrolul rusesc care se tranzacționează cu reduceri mai mari față de valorile de referință internaționale, potrivit unor organizații, inclusiv Agenția Internațională pentru Energie.

Zilele unei țări ca superputere economică se apropie de sfârșit: Peste 800.000 de români afectați

Opt nave individuale au fost atenționate între 10 octombrie și 12 decembrie. Alte 24 de tancuri au fost apoi listate pe 20 decembrie, când Trezoreria a luat măsuri împotriva SUN Ship Management D Ltd., o companie deținută de compania de transport maritim controlată de stat din Rusia Sovcomflot PJSC . Hennesea Holdings Ltd., un proprietar de 18 nave cu sediul în Emiratele Arabe Unite, a fost adăugat pe lista de sancțiuni pe 18 ianuarie.

A 50-a navă, NS Leader, a fost numită joi. Toate cele opt nave sancționate în primul val sunt acum inactive, majoritatea la scurt timp după ce au fost nominalizate de Trezorerie.

Prețul mediu al țițeiului din Urali din Rusia la punctul de export este tranzacționat la reduceri din ce în ce mai mari față de Brent, un etalon internațional.

Cum îți menții inima sănătoasă. Consumă 100 de grame din acest aliment zilnic timp de 30 de zile, spun experții britanici

„Agențiile independente, analiștii de piață și rușii înșiși subliniază faptul că plafonul de preț atinge ambele obiective: îndepărtarea Rusiei de profiturile energetice de care are nevoie pentru a duce războiul ilegal, promovând în același timp piețe stabile de energie”. a declarat Eric Van Nostrand, secretarul adjunct interimar al Trezoreriei SUA pentru Politica Economică.

În ultimele două luni, un total de 14 tancuri care transportau țițeiul rusesc Sokol în India fie s-au scufundat, fie au ancorat în apele de la est de Singapore. Aproape jumătate dintre ei s-au întors înainte de a ajunge la destinație. Trei petroliere care dețin țiței Sokol se numără printre cele 50 care au fost sancționate.

China abandonează Rusia: Se salvează de frica SUA, după ce a primit o lovitură majoră
China abandonează Rusia: Se salvează de frica SUA, după ce a primit o lovitură majoră
Cele două națiuni, China și Rusia și-au întărit alianța, iar Xi Jinping și Vladimir Putin au făcut schimb de vizite în capitalele lor în ultimul an pentru a-și reitera angajamentul...
Google renunță la Dock-ul cu încărcător pentru tableta Pixel
Google renunță la Dock-ul cu încărcător pentru tableta Pixel
În iunie anul trecut, Google a lansat tableta Pixel, care a inclus în pachet un Dock cu Încărcător și Difuzor, destinat să transforme dispozitivul într-un difuzor inteligent atunci când...
#Rusia petrol, #sanctiuni SUA Rusia, #sanctiuni petrol Rusia, #export petrol rusia, #tancuri petroliere, #flota fantoma, #Putin razboi , #stiri afaceri