Statele Unite dezvăluie un adevăr sumbru: Numărul real de morți și răniți al Rusiei este colosal în Ucraina

Sambata, 04 Februarie 2023, ora 02:00
17865 citiri
Statele Unite dezvăluie un adevăr sumbru: Numărul real de morți și răniți al Rusiei este colosal în Ucraina
Numărul de morți și răniți ai Rusiei este colosal FOTO: NYT

Războiul sângeros declanșat de Vladimir Putin în Ucraina acum aproape un an este cel mai mare conflict din ultimii 80 de ani, au anunțat istoricii și experții. Acum, oficiali americani au anunțat sumbrul adevăr legat de numărul morților și răniților Rusiei din Ucraina: acesta se apropie de 200.000 de militari.

În timp ce oficialii avertizează că victimele sunt dificil de estimat, în special pentru că se crede că Moscova își subestimează în mod obișnuit morții și răniții de război, ei spun că măcelul din luptele din și în jurul orașului Bakhmut, din estul ucrainean, și orașul Soledar a explodat numărul pierderilor Moscovei, potrivit The New York Times.

Cu o Rusie disperată pentru o victorie majoră pe câmpul de luptă și considerând Bakhmut cheia pentru a ocupa întreaga zonă estică a Donbasului, armata lui Putin a trimis recruți slab pregătiți și foști condamnați în linia frontului, direct în calea bombardamentelor și a mitralierelor ucrainene. Rezultatul, spun oficialii americani, a fost sute de militari uciși sau răniți pe zi.

Analiștii din Rusia spun că pierderea de vieți omenești este puțin probabil să descurajeze obiectivele de război ale lui Putin. El nu are opoziție politică acasă și a încadrat războiul drept genul de luptă, cu care s-a confruntat țara în Al Doilea Război Mondial, când au murit peste 8 milioane de soldați sovietici.

Oficialii americani au spus că ei cred că Vladimir Putin poate suporta sute de mii de victime în Ucraina, deși un număr mai mare ar putea reduce sprijinul său politic.

Cifrele victimelor Ucrainei sunt, de asemenea, greu de stabilit, având în vedere reticența Kievului de a dezvălui propriile pierderi din timpul războiului. Dar în Bakhmut, sute de trupe ucrainene au fost răniți și uciși zilnic, au spus oficialii americani.

Ultima estimare a victimelor administrației publice Biden a venit în noiembrie anul trecut, când generalul Mark A. Milley, președintele șefilor de stat major comun, a declarat că peste 100.000 de soldați de fiecare parte au fost uciși și răniți de la începutul războiului.

La televiziunea norvegiană pe 22 ianuarie 2023, generalul Eirik Kristoffersen, șeful Apărării Norvegiei, a declarat că Rusia a suferit 180.000 de morți și răniți, în timp ce Ucraina a avut 100.000 de morți sau răniți în acțiune, împreună cu 30.000 de civili.

Înalți oficiali americani au declarat săptămâna aceasta că ei cred că numărul de morți și răniți pentru Rusia este mai aproape de 200.000. Acest număr, în doar 11 luni, este de opt ori mai mare decât victimele americane în două decenii de război din Afganistan.

Cifrele pentru Ucraina și Rusia sunt estimări bazate pe imagini din satelit, interceptări de comunicații, rețelele sociale și rapoarte din mass-media la sol, precum și rapoarte oficiale ale ambele guverne.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Armata rusă susține că a ”neutralizat” 20 de drone și două rachete balistice de tip Tocika-U. Două persoane au murit în regiunea Doneţk FOTO/VIDEO
Armata rusă susține că a ”neutralizat” 20 de drone și două rachete balistice de tip Tocika-U. Două persoane au murit în regiunea Doneţk FOTO/VIDEO
Armata rusă anunţă joi, 18 aprilie, că a „neutralizat” 20 de drone ucrainene în mai multe regiuni ruse la frontiera cu Ucraina, relatează AFP. O femeie rănită în acest atac a fost...
Pierde sau câștigă Putin din atacul Iranului asupra Israelului: Experții dezvăluie strategia neștiută a Kremlinului
Pierde sau câștigă Putin din atacul Iranului asupra Israelului: Experții dezvăluie strategia neștiută a Kremlinului
Recentul atac cu peste 300 de rachete și drone al Iranului asupra Israelului marchează o escaladare a conflictului, iar experții au analizat cum influențează această evoluție războiul lui...
#Rusia morti, #numar morti, #Rusia razboi, #morti razboi Ucraina, #Putin razboi, #razboi Ucraina, #razboi ucraina rusia , #Razboi Ucraina