Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Rusia nu va face ”pauză” în Ucraina. Amenințarea lui Lavrov privind negocierile de pace

Luni, 11 Aprilie 2022, ora 18:18
4110 citiri
Rusia nu va face ”pauză” în Ucraina. Amenințarea lui Lavrov privind negocierile de pace
Atac asupra Mariupolului FOTO: captură Nexta Live

Rusia nu va face o pauză în operaţiunea sa militară în Ucraina pentru rundele viitoare ale negocierilor de pace, a declarat luni, 11 aprilie, ministrul de externe Serghei Lavrov, într-un interviu la televiziunea de stat Rossia 24, transmite Reuters.

Oficiali ruşi afirmă că negocierile de pace nu progresează atât de rapid pe cât ar dori ei, şi au acuzat Occidentul că încearcă să deraieze negocierile prin înmulţirea acuzaţiilor împotriva trupelor ruse din Ucraina, acuzaţii pe care Moscova le respinge.

Lavrov a afirmat că nu vede niciun motiv de a nu continua discuţiile cu Ucraina, dar a insistat că Moscova nu va întrerupe operaţiunea militară atunci când părţile se vor întâlni din nou.

Ministrul de externe a mai spus că preşedintele Vladimir Putin ordonase suspendarea acţiunii militare în timpul primei runde de negocieri ruso-ucrainene la sfârşitul lui februarie, însă poziţia Moscovei s-a schimbat între timp.

”După ce ne-am convins că ucrainenii nu au de gând să răspundă la fel, s-a luat o decizie că, pe parcursul viitoarelor runde de discuţii, nu va exista o pauză (în acţiunea militară) atât timp cât nu se ajunge la un acord final”, a explicat Lavrov.

Săptămâna trecută, el a acuzat Kievul că a prezentat Moscovei un proiect de acord de pace ”inacceptabil” care deviază de la cele convenite anterior de părţi. Kievul a respins atunci afirmaţiile lui Lavrov drept o tactică de a submina Ucraina sau a distrage atenţia de la acuzaţiile de crime de război aduse trupelor ruse.

În interviul transmis luni, Serghei Lavrov l-a criticat pe şeful diplomaţiei europene Josep Borrell pentru afirmaţia că ”acest război se va câştiga pe câmpul de luptă”, subliniind că aceasta implică o ”schimbare semnificativă a regulilor jocului”, notează EFE.

”Ceea ce a spus Josep Borrell, chiar şi în acest context agresiv şi fără precedent, schimbă semnificativ regulile jocului”, a afirmat Lavrov pentru canalul Rossia 24.

Întrebat despre un mesaj recent pe Twitter în care a scris că ”acest război va fi câştigat pe câmpul de luptă”, Înaltul Reprezentant al UE pentru politica externa a subliniat luni că, ”în mod normal, războaiele se câştigă sau se pierd pe câmpul de luptă”.

Rusia anunță o creștere economică peste așteptări, în timp ce un raport din SUA prevestește ”destrămarea” finanțelor în viitorul apropiat
Rusia anunță o creștere economică peste așteptări, în timp ce un raport din SUA prevestește ”destrămarea” finanțelor în viitorul apropiat
Deși se așteaptă la o scădere a valorii rublei și la reducerea excedentului de cont curent, Ministerul rus al Economiei se așteaptă la o creștere economică de 2,8%, cu 0,5% peste prognoza...
Ucraina se pregătește de negocieri la început de mai. Miza: 20 de miliarde de dolari
Ucraina se pregătește de negocieri la început de mai. Miza: 20 de miliarde de dolari
Ucraina ar plănui să trimită o propunere de restructurare a 20 de miliarde de dolari din datoria sa externă către investitori la începutul lui mai, scrie Reuters luni, 22 aprilie, citând...
#rusia atac ucraina negocieri, #Serghei Lavrov, #razboi Rusia Ucraina, #negocieri pace Ucraina , #Razboi Ucraina