Războiul eșuat al lui Putin din Ucraina: Lovitură în interiorul Rusiei

Luni, 20 Iunie 2022, ora 23:41
11783 citiri
Războiul eșuat al lui Putin din Ucraina: Lovitură în interiorul Rusiei
Industria de armament a Rusiei ar putea intra în colaps FOTO: Newsweek

Președintele Vladimir Putin crede că el este adevăratul succesor al lui Petru cel Mare, acum când se află în cel de-al 23-lea an la putere. Însă războiul eșuat al său din Ucraina dă o puternică lovitură în Rusia, industriei de armament, care se va prăbuși, ca urmare a performanțelor dezastruoase ale armatei, susține John Dobson, un diplomat britanic.

Expertul, care a fost atașat naval al Marii Britanii la Moscova, crede că ”statele care își cumpără cele mai multe arme din Rusia pun acum la îndoială fiabilitatea acestora și livrările viitoare”, potrivit Newsweek.

Argumentul principal al vânzărilor de arme al Rusiei l-a constituit faptul că ele sunt mai ieftine și mai ușor de întreținut decât alternativele occidentale. Acesta este motivul pentru care Rusia a acaparat 19% din exporturile mondiale de arme din 2017 până în 2021, pe locul 2 după Statele Unite, care dețin 39% din piața globală, conform SIPRI, Institutul Internațional de cercetare a păcii de la Stockholm.

Fii la curent cu cele mai noi informații LIVE despre războiul din Ucraina

Vânzările de arme ale Rusiei pe plan internațional au scăzut an de an, de la 28,2 miliarde de dolari în 2019 la 26,4 miliarde de dolari în 2020. Moscova exportă aproximativ 90% dintre armele sale în 10 țări.

Cel mai mare submarin construit vreodată în lume: Monstrul rusesc Typhoon depășește lungimea unui teren de fotbal VIDEO

Astfel, cel mai mare cumpărător este India, cu 23% din totalul armelor vândute de Rusia, cu 6,5 miliarde de dolari, în ultimii cinci ani (2016-2020). China este al doilea cel mai mare cumpărător de arme din Rusia, cu 5,1 miliarde de dolari, în aceeași perioadă, Algeria -4,2 miliarde de dolari, Egipt – 3,3 miliarde de dolari și Vietnam – 1,7 miliarde de dolari.

John Dobson a detaliat eșecurile militare ale Rusiei din timpul războiului din Ucraina, care a pierdut aproximativ 1.000 de tancuri, 50 de elicoptere, 400 de piese de artilerie, iar rata de eșec al rachetelor ar fi de până la 60%.

”Acest lucru nu a trecut neobservat în toată lumea, deoarece țările observă îndeaproape performanța dezastruoasă a Rusiei în Ucraina și trag propriile concluzii. Statele care cumpără majoritatea armelor din Rusia pun acum la îndoială fiabilitatea acestora și livrările viitoare”, a spus diplomatul britanic.

Verdict dramatic al analiștilor: De ce Putin câștigă războiul contra Ucrainei pe câmpul de luptă, dar și în afara lui

Dobson a spus că, deoarece Rusia este afectată de sancțiuni occidentale, îi va fi mult mai greu să mai producă armament ”fără să aibă acces la componente străine”. În plus, prioritatea va fi înlocuirea propriilor arme de pe câmpul de luptă, înaintea exporturilor, ceea ce va duce la prăbușirea acestora.

Deja efectele din piață de văd, India anulând deja un acord cu Rusia, în valoare de 520 de milioane de dolari, pentru livrarea elicopterelor, conform Sunday Guardian. Și acesta este doar începutul, care poate duce la colapsul industriei de armament a Moscovei, după decizia bizară și ilogică a lui Vladimir Putin din 24 februarie 2022 de invadare a Ucrainei.

Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat joi, 28 martie, că sunt implementate - proiectare şi execuţie contracte pentru construirea a încă 729 km de drum de mare viteză....
#Rusia armament, #vanzari arme Rusia, #arme rusia, #exporturi arme Rusia, #razboi Rusia, #Putin razboi Ucraina , #Razboi Ucraina