Zeci de ruși și comandantul lor au fost uciși în orașul ucrainean ocupat Tokmak. Kievul a lovit o uzină siderurgică din localitate

Vineri, 14 Iulie 2023, ora 08:02
3898 citiri
Zeci de ruși și comandantul lor au fost uciși în orașul ucrainean ocupat Tokmak. Kievul a lovit o uzină siderurgică din localitate
Atac ucrainean asupra Tokmak FOTO / captură video Twitter Yehoshua Ben Barac

Până la 200 de soldaţi ruşi şi comandantul oraşului ucrainean ocupat Tokmak au fost ucişi într-un atac recent asupra unei baze ruseşti, a declarat joi un oficial ucrainean, în timp ce un comandant militar a spus că Ucraina îşi fortifică în mod constant graniţa de nord cu Belarus şi Rusia şi îi încurajează pe civilii din unele regiuni din apropierea graniţei să plece în locuri mai sigure, relatează CNN.

"Forţele noastre de apărare au acţionat cu succes asupra poziţiilor ocupanţilor din Tokmak", a declarat pe Telegram Ivan Fedorov, primarul ucrainean al oraşului ocupat Melitopol din sudul Ucrainei.

Fedorov se află în teritoriul controlat de Ucraina, dar susţine că rapoartele serviciilor de informaţii arată că o bază rusă de la o uzină siderurgică din oraş a fost lovită.

Nu există nicio modalitate de a confirma afirmaţiile şi nu există în prezent nicio dovadă vizuală a unui atac asupra uzinei, precizează CNN. Cu toate acestea, un cont pro-rus de pe o reţea socială a afirmat marţi că "forţele armate ucrainene au bombardat masiv Tokmak. Preliminar, au fost înregistrate şase lovituri".

Un oficial numit de Rusia în regiunea ocupată Zaporojie, Vladimir Rogov, a vorbit, de asemenea, despre o serie de explozii în oraş în aceeaşi zi, postând o înregistrare video cu incendii într-o zonă deschisă, care nu a putut fi geolocalizată.

Forţele ucrainene ţintesc Tokmak în mod regulat, deoarece este un nod important pentru apărarea rusă.

Pe de altă parte, Ucraina îşi consolidează şi fortifică în mod constant graniţa de nord cu Belarus şi Rusia şi încurajează civilii din unele regiuni, care locuiesc încă în apropierea graniţei, să plece în locuri mai sigure.

Ucraina continuă să "creeze bariere fizice, direct de-a lungul frontierei de stat. Săpăm şanţuri antitanc şi minăm zona", a declarat generalul-locotenent Serhii Naiev, comandantul Forţelor Întrunite. "Pentru a împiedica invazia grupurilor de sabotaj inamice şi trecerea frontierei de către vehicule blindate, instalăm câmpuri minate corespunzătoare", a precizat el.

Obiectivul, a spus Naiev, este de a face acea zonă de frontieră "impracticabilă", deoarece Ucraina nu are "niciun prieten" de cealaltă parte a graniţei.

El a spus că, numai în ultimele 10 zile, armata a amenajat 30 de câmpuri cu mine antitanc şi bariere, folosind peste 5.800 de mine. De asemenea, a săpat aproximativ 5.000 de metri de tranşee şi 6.500 de metri de şanţuri anti-tanc şi a creat poziţii de tragere protejate.

De asemenea, autorităţile ucrainene continuă să îndemne civilii să părăsească zonele din Sumî care sunt bombardate în mod regulat de peste graniţă. Zborul dronelor şi activităţile pe căile navigabile sunt interzise, iar adunările, distracţiile şi alte evenimente de masă sunt interzise în zonele aflate pe o rază de 20 de kilometri de la graniţă, a precizat generalul ucrainean.

Propagandiștii Kremlinului au făcut deja lista orașelor rusești care ar putea fi lovite de ucraineni cu rachete americane ATACMS VIDEO
Propagandiștii Kremlinului au făcut deja lista orașelor rusești care ar putea fi lovite de ucraineni cu rachete americane ATACMS VIDEO
Perspectiva ca Forțele Armate ale Ucrainei să fie dotate cu rachete americane ATACMS cu rază lungă de acțiune i-a speriat pe propagandiștii de la Kremlin. Una dintre cele mai importante...
Ministrul polonez de Externe cere poporului rus ”să alunge de la putere asasinii şi hoţii": Un atac al Kremlinului asupra NATO ”va eșua”
Ministrul polonez de Externe cere poporului rus ”să alunge de la putere asasinii şi hoţii": Un atac al Kremlinului asupra NATO ”va eșua”
Polonia a oferit Ucrainei o asistenţă militară de circa 8,4 miliarde de euro în ultimii doi ani pentru a o ajuta în războiul cu Rusia, a declarat joi, 25 aprilie, ministrul polonez de externe...
#rusi, #atac, #oras, #comandant, #trupe ruse, #razboi Ucraina , #razboi