Soldații ruși, masacrați în mod șocant în estul Ucrainei. "Batalioane întregi pierdute în câteva ore. Luni de pregătire irosite" VIDEO

Vineri, 10 Februarie 2023, ora 13:59
16677 citiri
Soldații ruși, masacrați în mod șocant în estul Ucrainei. "Batalioane întregi pierdute în câteva ore. Luni de pregătire irosite" VIDEO
Imagini captate din dronă arată că Rusia a pierdut 31 de vehicule militare și soldații care le ocupau în câteva minute în Vuledar FOTO Twitter

Informațiile confirmate de Ucraina și de serviciile de informații occidentale arată că Rusia a început pe 9 februarie o ofensivă masivă în sud-estul Ucrainei, încercând să spargă frontul în cel puțin trei puncte.

În cursul zilei de 10 februarie, Rusia a trimis un nou tir de rachete înspre Ucraina, cauzând avarii majore sistemului energetic în mai multe zone ale țării. Două proiectile ar fi traversat chiar teritoriul României, afirmă Kievul, informație negată de MApN.

Pe de altă parte, a mobilizat mai multe batalioane în cel puțin trei puncte ale frontului din sud-estul Ucrainei, în tentativa de-a sparge linia defensivă.

"Ofensiva rușilor a început, mai ales pe linia Frontului Estic (linia Svatove-Kreminna) și în zona Donbas, unde încearcă încercuirea Siversk-ului. Pe frontul de sud de săptămâni în șir, rușii zici că sunt retardați și încearcă cucerirea Vuledarului prin aceleași mijloace cu care au eșuat cu o zi înainte. Și în fiecare zi se întâmplă exact același lucru: linia frontului nu se mișcă niciun centimetru, însă rușii pierd sute de soldați.

În ultima săptămână de două ori s-a depășit numărul de 1.000 (record) de morți în rândul trupelor rusești și în fiecare zi au fost peste 800 de decese. Însă asta nu-l interesează pe Putin, viața rușilor contând mai mult pentru noi, care avem o cultură ce prețuiește viața, decât pentru el, un tiran care ar sacrifica orice pentru putere, influență și - în acest caz, pentru o victorie, oricât de mică ar fi ea, pentru a-și menține puterea intern", arată Radu Hossu, românul care urmărește situația pe frontul din Ucraina încă de la începutul invaziei ruse.

Filmele realizate din dronă și fotografiile postate pe rețelele sociale în ultimele 24 de ore arată, într-adevăr, că Rusia își masacrează cu intenție soldații în dreptul localității Vuledar, noua "vale a plângerii" pentru militarii Kremlinului.

"Kiev, râul Siversky din Donețl, Vuledar. Locurile se schimbă, incompetența rusă rămâne. Este evident că armata rusă este incapabilă de un război modern, în mai multe cazuri pierzând batalioane întregi în câteva ore și irosind luni de pregătiri și resurse. Este pură disperare și un alt moment care țipă cu putere că Putin este total copleșit de situație. Deschide calea pentru mai multe eșecuri strategice din partea lui, ordonând Înaltului său Comandament total incompetent să execute mai multe dezastre „așa cum a fost planificat”", arată analistul militar care administrează pe Twitter un canal numit Tendar.

O analiză realizată de un canal militar ucrainean arată că Rusia a pierdut 31 de vehicule militare și toți soldați care le însoțeau în decursul a câteva ore, încercând să străpungă prin câmp deschis frontul din Vuledar.

Cea mai recentă analiză, publicată vineri, 10 februarie, de serviciul de informații al armatei britanice confirmă dezastrul tactic din zona Vuledar și admite câștigurile teritoriale vagi ale Rusiei.

"Din 7 februarie 2023, forțele ruse au înregistrat probabil câștiguri tactice în două sectoare-cheie. La periferia nordică a orașului Bahmut, forțele grupului Wagner au împins rezistența ucraineană cu 2-3 kilometri mai spre vest, controlând zonele rurale din apropierea rutei principale M-03 către oraș.

Forțele ruse controlează în mod tot mai vizibil intrările nordice în Bahmut.

Spre sudul frontului, unitățile rusești au făcut progrese în jurul marginii de vest a orașului Vuledar, unde au relansat operațiunile ofensive la sfârșitul lunii ianuarie 2023.

Cu toate acestea, unitățile rusești au suferit probabil pierderi deosebit de grele în jurul Vuledar, deoarece au fost trimise în luptă unități fără experiență. Trupele ruse probabil au fugit și abandonat cel puțin 30 de vehicule blindate, în cea mai mare parte intacte, într-un singur incident, după un asalt eșuat", arată analiza britanică.

Mutarea militară a lui Putin ce alertează NATO: Ar fi semnul unei lovituri contra Europei
Mutarea militară a lui Putin ce alertează NATO: Ar fi semnul unei lovituri contra Europei
Războiul sângeros al Rusiei din Ucraina nu se oprește în ciuda faptului că s-au înregistrat sute de mii de victime de ambele părți. Fricile unei escaladări sunt tot mai accentuate în...
Mutarea inteligentă a Ucrainei pentru a-l opri pe Putin: Scutul nevăzut conceput pe 2.000 de kilometri
Mutarea inteligentă a Ucrainei pentru a-l opri pe Putin: Scutul nevăzut conceput pe 2.000 de kilometri
Rusia a cunoscut cel mai semnificativ câștig din ultimele luni odată cu capturarea orașului Avdiivka luna trecută și de atunci a revendicat o serie de sate mai mici. Acum Ucraina face o...
#rusi masacrati, #armata rusa, #invazie ucraina, #macel rusi , #invazie ucraina