Un rus a dezvăluit un secret legat de Putin. Cum a fugit de Serviciile de securitate la 6.500 de kilometri FOTO

Joi, 16 Martie 2023, ora 05:33
7084 citiri
Un rus a dezvăluit un secret legat de Putin. Cum a fugit de Serviciile de securitate la 6.500 de kilometri FOTO
Un rus a fugit la 6.500 de kilometri de frica lui Putin FOTO: WP

Mihail Korotkov, în vârstă de 31 de ani, este un rus pasionat de imagini din țara sa, dar și de anumite secrete legate de Vladimir Putin, pe care le-a publicat online în premieră pe blogul său. După începutul războiului, tânărului care a postat imagini cu trenul blindat al lui Putin, i s-a făcut frică de Serviciile de securitate care îi puteau amenința viața și a hotărât să fugă în Kazahstan și ulterior mai departe, la 6.500 de kilometri distanță.

Pentru Korotkov, un „observator de trenuri” de o viață, un tren neobișnuit de pe căile ferate din Rusia a devenit o obsesie – ca și cum ai urmări o fiară rară și timidă, potrivit The Washington Post.

Tânărul de 31 de ani, a petrecut ani de zile urmărind și fotografiind trenul blindat de lux al președintelui Vladimir Putin. El a fost primul entuziast care a postat online o imagine a trenului în anul 2018.

Disperarea lui Putin a ajuns spre limită: Rusia a recrutat în premieră o clasă socială aparte

„Simpli muritori nu călătoresc într-un astfel de tren”, a scris Korotkov. Găsirea și fotografierea trenului a fost atât terifiant, cât și însuflețitor. Pentru Korotkov, era ca un „tren fantomă” înfiorător, cu un orar secret, fără numere de locomotivă de identificare și ferestrele sale mereu ecranate.

„Am fost atât de pasionat de hobby-ul meu. Am încercat să obțin poze cu adevărat rare”, și-a amintit Korotkov într-un interviu. „Și pentru mine, provocarea a fost atât de mare încât nu mă gândeam la consecințe.”

Se știe că președintele rus este fanatic de precaut – detractorii ar spune paranoic – când vine vorba de securitate. În timpul pandemiei, Korotkov și colegii entuziaști au observat o creștere bruscă a utilizării trenului prezidențial. „Se grăbește ca un nebun, iar toate celelalte trenuri programate îi fac loc”, a scris el pe blogul său în 2021.

A făcut multe fotografii cu trenul lui Putin, dar a postat doar câteva online. Pasiunea lui Korotkov, însă, se pare că nu a fost apreciată de serviciile speciale însărcinate cu protejarea lui Putin și a secretelor sale.

Fuga de Serviciul Federal de Securitate

În mai 2021, pe pagina de YouTube a lui Korotkov au apărut mesaje ciudate: transcrieri cuvânt cu cuvânt ale conversațiilor telefonice private dintre el și cel mai apropiat prieten. „Când am văzut acele conversații în comentariile mele, a fost înfiorător”, a spus el. Singura explicație, a spus el, a fost că era supravegheat de Serviciul Federal de Securitate (FSB).

Pentru Korotkov, 2022 a fost un an greu. În ziua invadării Ucrainei de către Rusia, s-a trezit în apartamentul său cu sunetul spargerii de sticlă și mirosul de fum. Un incendiu izbucnise în apartamentul de sub al lui. Invazia l-a șocat. El a spus că a încercat să evite să se certe cu părinții săi, care au susținut-o ferm. Dar nu a putut dormi și a petrecut nopțile neliniștit, urmărind știrile de război de pe telefon.

Paradisul rușilor într-un oraș străin cu 3 milioane de locuitori: Noua casă a fugarilor lui Putin VIDEO

Se temea că postările sale de observare a trenurilor ar putea fi folosite pentru a-l pune în închisoare sub acuzații de sabotaj sau terorism. În martie, a închis blogul, a spus el, pentru „securitatea mea personală”.

Mobilizarea militară a lui Putin din septembrie l-a zguduit, trecând în cele din urmă la acțiune și, în câteva zile, a fugit din Rusia, respingând rugămințile părinților săi de a rămâne. A părăsit Moscova – nu cu trenul, ci cu mașina – conducând până în Kazahstanul vecin.

În momentul în care au ajuns două somații pentru serviciul militar la două adrese unde locuia, el se afla deja peste graniță, în Kazahstan. De acolo, a plecat câteva luni în India. Acum locuiește lângă o plajă din Sri Lanka, la aproximativ 6.500 de kilometri de Moscova, organizând cursuri de formare IT online pentru o companie rusă.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Pierde sau câștigă Putin din atacul Iranului asupra Israelului: Experții dezvăluie strategia neștiută a Kremlinului
Pierde sau câștigă Putin din atacul Iranului asupra Israelului: Experții dezvăluie strategia neștiută a Kremlinului
Recentul atac cu peste 300 de rachete și drone al Iranului asupra Israelului marchează o escaladare a conflictului, iar experții au analizat cum influențează această evoluție războiul lui...
Ucraina în mare pericol: Putin, strategie infamă pentru a repurta o mare victorie VIDEO
Ucraina în mare pericol: Putin, strategie infamă pentru a repurta o mare victorie VIDEO
Războiul lui Putin, deși este unul de lungă durată și cu pierderi uriașe de vieți omenești pentru Moscova, el continuă fără scrupule. În prezent, Kievul trece prin momente dificile din...
#rusi fugiti razboi, #rus, #fuga rusia, #exod Rusia Occident, #Putin razboi, #mobilizare rusia, #strainatate, #cetateni rusi , #Razboi Ucraina