Dan Vîlceanu nu mai dă mult timp coaliției de guvernare: ”PSD racolează primarii PNL în stil barbar”

Luni, 31 Octombrie 2022, ora 23:01
3765 citiri
Dan Vîlceanu nu mai dă mult timp coaliției de guvernare: ”PSD racolează primarii PNL în stil barbar”
Dan Vîlceanu FOTO Facebook

Fostul ministru PNL al Fondurilor Europene, Dan Vîlceanuz a declarat luni, 31 octombrie, că actuala coaliție de guvernare se va rupe odată cu apropierea alegerilor din 2024.

Vîlceanu susține că în teritoriu ”este dezastru”, în condițiile în care PSD „racolează primarii PNL în stil barbar”.

”Până la urmă în județe este dezastru, deci dacă o să aveți vreodată curiozitatea să întrebați colegi din județe, este dezastru. În primul rând, în toate județele în care au președinte de consiliu județean, racolează primarii PNL, știți cum? În stil barbar, cum era vorba aia de când eram noi mici. N-au nicio treabă! Au fost mai mulți colegi care au pus problema în interiorul partidului și au anunțat conducerea partidului, "domne, faceți ceva, adică discutați acolo în coaliție, nu-i normal!"”, a declarat Dan Vîlceanu la B1 TV.

”Orice instituție, orice instituție de la nivel local, trebuie plantat un PSD-ist acolo. De exemplu, noi am fost la guvernare doi ani fără PSD și sunt acele direcții deconcentrate, cum se numesc ele, din județe. Eu, de exemplu, eram înjurat de foarte mulți că, "domne`, nu schimb PSD-iștii". Sunt oameni care, pe de o parte, unii aveau un concurs pe un post, era ilegal să te apuci să îi schimbi. Doi, erau unii care chiar fuseseră buni și rezistaseră pe parcursul mai multor guverne, nu numai PSD, pur și simplu oamenii își făceau datoria, instituțiile funcționau bine, ce ai cu ei?”, a continuat el.

”Nu poți să te ții de mână și să îți tragi pumni în cap în campanie

”Ce propun eu? Se apropie alegerile. Eu am mai văzut filmul acesta o dată, când a fost acea alianță PSD - PD-L, dacă vă aduceți aminte, și când s-au apropiat alegerile s-a întâmplat ceva să se rupă, pentru că nu poți să te ții de mână și să îți tragi pumni în cap în campanie, adică noi suntem împreună la guvernare și în campania electorală noi o să spunem, "PSD-iștii sunt răi", și ei o să spună, "liberalii sunt răi". E adevărat că jocul acesta funcționează pentru PSD, se vede cu ochiul liber. Eh, la noi nu poate funcționa, la noi nu va putea funcționa. Nu că spun eu, dar această coaliție se va rupe, este evident că se va rupe”, a mai spus fostul secretar general al PNL.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#rupere coalitie PSD PDL, #dan vilceanu, #primari PNL, #racolare , #Stiri Dan Vilceanu