Cu fata la alegatori: Ion M. Ioniță, despre un posibil USL 2.0 după alegerile din 9 iunie: „Depinde de scorul pe care îl va înregistra această alianța”

Rudel Obreja scapa de inchisoare in dosarul lui Sorin Ovidiu Vintu, dar va face munca in folosul comunitatii

Miercuri, 23 Martie 2016, ora 08:44
3002 citiri
Rudel Obreja scapa de inchisoare in dosarul lui Sorin Ovidiu Vintu, dar va face munca in folosul comunitatii
Foto: captura video B1 Tv/imagini arhiva

Fostul presedinte al Federatiei Romane de Box, Rudel Obreja, a fost condamnat definitiv la 3 ani de inchisoare cu suspendare si la 90 de zile de munca in folosul comunitatii, a decis, miercuri, Curtea de Apel Bucuresti.

Sentinta a fost data in dosarul in care este acuzat ca a cerut un milion de euro de la Sorin Ovidiu Vintu pentru interventii la judecatori, in dosarul privind favorizarea lui Nicolae Popa, care era judecat pentru trafic de influenta, informeaza Digi 24.

Potrivit Adevarul, procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) au cerut 3 ani de inchisoare cu executare.

Decizia a fost luata de completul de divergenta, doi dintre judecatori s-au pronuntat pentru condamnarea lui Obreja la trei ani de inchisoare cu suspendare, iar al treilea a decis retrimiterea dosarului la Tribunalul Bucuresti pentru rejudecare.

Curtea de Apel Bucuresti a mentinut astfel pedeapsa de trei ani de inchisoare dispusa si de Tribunalul Bucuresti in iunie 2015, dar a inlaturat executarea acesteia.

Rudel Obreja, arestat preventiv pentru trafic de influenta

Obreja a cerut rejudecarea

Rudel Obreja a cerut marti, la ultimul termen, trimiterea dosarului sau la Tribunalul Bucuresti pentru rejudecare, pe motiv ca nu i s-a respectat dreptul la aparare si ca martorul denuntator, Sorin Ovidiu Vintu, nu este credibil, informeaza News.ro.

Procurorul DNA a cerut mentinerea pedepsei date de instanta de fond si s-a opus trimiterii cauzei spre rejudecare la tribunal deoarece inculpatul nu au spus niciodata de ce ar trebui inlaturata o anumita proba.

In ultimul cuvant, Rudel Obreja a aratat ca este socat de modul in care DNA pune problema.

"Nu exista nicio proba ca eu am cerut bani de la Vintu pentru a-l scapa de inchisoare. Sunt un idiot daca ma duc la Vintu sa-i propun asa ceva, in conditiile in care eram monitorizat de patru luni. El a orchestrat totul, eu urmaream sa rezolv problema unor drepturi litigioase. Cand am fost retinut, DNA mi-a cerut sa nu dau niciun telefon.

Acolo mi s-a spus sa colaborez cu ei pentru ca lucrurile sa fie bine. Eu credeam ca e vorba de Gala Bute. Mi-au spus cand m-au retinut ca aici nu arestam sportivi, ci oameni politici si magistrati. Nu am tangente cu magistrati. Se forteaza enorm sa ma bage pe mine in puscarie. Ma aflu in cea mai mare cumpana a vietii mele. Dumnezeu este absolut pentru mine, restul este relativ", a spus Obreja.

Acuzatii de trafic de influenta

Rudel Obreja a fost trimis in judecata, in martie 2014, in acest dosar.

Potrivit DNA, in perioada noiembrie 2013 - ianuarie 2014, Obreja a pretins de la denuntatorul Sorin Ovidiu Vantu suma de un milion de euro.

In schimbul banilor, Obreja a lasat sa se creada ca are influenta asupra judecatorilor din completul de la curtea suprema, astfel incat ii va determina sa pronunte o hotarare favorabila denuntatorului.

Fostul presedinte al Federatiei Romane de Box a cerut ca suma de 200.000 euro sa fie remisa inainte de pronuntarea hotararii, iar diferenta de 800.000 euro, dupa obtinerea solutiei favorabile.

De asemenea, Obreja urmeaza sa primeasca o sentinta si in dosarul Gala Bute, unde a fost cercetat pentru modul in care firma sa a castigat exclusivitatea pentru organizarea acestui eveniment.

Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
#Rudel Obreja condamnare definitiva, #Rudel Obreja inchisoare , #inchisoare