Rudel Obreja, la DNA: Vintu imi spunea "Ia banii, vrei sa ti-i pun in brate?"

Luni, 10 Martie 2014, ora 21:32
3083 citiri
Rudel Obreja, la DNA: Vintu imi spunea "Ia banii, vrei sa ti-i pun in brate?"
Foto: Someseanul

Fostul presedinte al Federatiei Romane de Box (FRB), Rudel Obreja, a declarat luni, cand s-a prezentat la DNA pentru a depune o serie de documente la dosarul in care este acuzat de trafic de influenta, ca Sorin Ovidiu Vintu l-a indemnat "sa ia banii".

Astfel, desi martorul in dosar sustine contrariul, Rudel Obeja afirma ca nu el a cerut bani de la Sorin Ovidiu Vintu, ci ca omul de afaceri l-a indemnat sa ia milionul de euro pentru care este acuzat in dosar, transmite Mediafax.

"Vintu imi spunea 'Ia banii. Vrei sa ti-i pun in brate, ti-i dau'. In cateva randuri. Nu toate convorbirile mele cu Vintu au fost inregistrate. Din cate inteleg, Vintu anunta momentul cand eu ajung acolo. Nu exista intalniri in trei, exista doar intalniri intre mine si Vintu.

Rudel Obreja, arestat preventiv pentru trafic de influenta

Martorul spune ca eu il convingeam pe Vintu sa-mi dea un milion, dar eu lui Vintu ii spuneam 'Nu'. Si vine martorul si spune ca eu ii spuneam lui. Banii erau in discutie pentru procentul de la drepturi litigioase. E o afacere de multe milioane", a declarat Rudel Obreja.

Fostul presedinte al FRB a explicat ca este vorba despre drepturi litigioase si ca inainte sa discute cu Sorin Ovidiu Vintu a fost la un alt om de afaceri, "un personaj foarte cunoscut", care a refuzat insa sa se asocieze cu el.

E placut in arest la domiciliu

Rudel Obreja se afla in arest la domiciliu pentru 30 de zile de saptamana trecuta, in urma unei decizii definitive Curtii de Apel Bucuresti.

"E placut pe de o parte, pentru ca sunt aproape de copii mei. Am trecut printr-o experienta pe care nu o doresc nimanui. Chiar pentru un om puternic ca mine e foarte dificil sa treci prin asa ceva. Va marturisesc ca nu as vrea sa mai ajung acolo niciodata.

Nu arat eu ca un om care trebuie pazit. Politia vine la mine, isi face datoria. Vine la mine la usa si facem procese verbale. E o procedura. Si aici, la DNA, am venit pe un traseu stabilit. Eu anunt cand plec, cand ma intorc. Asa e regulamentul, asa trebuie sa fac. Nu pot merge in alta parte decat la solicitarea organelor judiciare.

Rudel Obreja, eliberat - va fi arestat la domiciliu

Am doar doua interdictii: de a parasi domiciliul, in conditiile mentionate, si sa nu iau legatura cu cei doi martori. Cu unul nu am cum, iar cu celalalt nu iau nici daca ar vrea el", a spus Rudel Obreja.

Fostul presedinte al FRB este cercetat pentru trafic de influenta, fiind acuzat ca, in perioada noiembrie 2013 - ianuarie 2014, ar fi pretins de la un denuntator 1 milion de euro, dandu-i de inteles acestuia ca poate interveni pe langa judecatorii Instantei Supreme pentru solutionarea unui dosar.

Rudel Obreja sustine ca denuntatorul este Sorin Ovidiu Vintu si ca totul ar fi fost o inscenare pusa la cale de omul de afaceri. Mai mult, fostul presedinte al FRB sustine ca Sorin Ovidiu Vintu l-ar fi amenintat cu moartea, spunandu-i ca "ii ia gatul cu moldovenii sai".

Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Dan Barna lansează un atac la actuala guvernare care protejează în opinia sa "sinecurile şi pensiile speciale" pe care PSD şi PNL le plătesc în continuare. Aceste cheltuieli vor duce la...
Primar prins în timpul unei aventuri amoroase cu o angajată. “Mă, nu vă e rușine, mă? În timpul serviciului?” VIDEO
Primar prins în timpul unei aventuri amoroase cu o angajată. “Mă, nu vă e rușine, mă? În timpul serviciului?” VIDEO
Primarul localității Miheșu de Câmpie, județul Mureș, a fost surprins de mai mulți localnici în timpul unei întâlniri romantice cu o angajată. Scena în care a fost implicat Emil...
#Rudel Obreja dosar DNA SOV, #Obreja DNA Sorin Ovidiu Vintu, #Rudel Obreja FRB trafic influenta, #Rudel Obreja arest domiciliu , #stiri Rudel Obreja