Obreja, trimis in judecata pentru o spaga de un milion de euro de la Vintu

Marti, 18 Martie 2014, ora 16:00
1919 citiri
Obreja, trimis in judecata pentru o spaga de un milion de euro de la Vintu
Foto: Ziuaveche.ro

Fostul presedinte al Federatiei Romane de Box Rudel Obreja a fost trimis in judecata in dosarul in care este acuzat ca ar fi cerut un milion de euro de la Sorin Ovidiu Vintu, pentru a interveni la judecatori de la instanta suprema, in dosarul privind favorizarea lui Nicolae Popa.

Procurorii Sectiei de combatere a coruptiei l-au trimis in judecata, in stare de arest la domiciliu, pe Rudel Obreja, fost presedinte al Federatiei Romane de Box, pentru infractiunea de trafic de influenta, dosarul urmand sa fie judecat de Tribunalul Bucuresti, arata marti Directia Nationala Anticoruptie, intr-un comunicat de presa.

Rudel Obreja, la DNA: Vintu imi spunea "Ia banii, vrei sa ti-i pun in brate?"

Fostul boxer a cerut un milion de euro de la Vintu

Potrivit rechizitoriului procurorilor, in perioada septembrie 2013 - ianuarie 2014, Rudel Obreja a pretins in mod direct, de la o persoana, denuntatoare in cauza, un milion de euro, lasand sa se creada ca are influenta asupra judecatorilor din compunerea completului investit cu solutionarea unui dosar aflat pe rolul Inaltei Curti de Casatie si Justitie, Sectia penala, astfel incat ii va determina sa pronunte o hotarare favorabila acesteia.

In acel dosar, denuntatorul declarase recurs impotriva unei solutii de condamnare la pedeapsa inchisorii, pentru infractiunea de favorizare a infractorului.

"Inculpatul Obreja Rudel a impus ca o parte din folosul pretins, respectiv suma de 200.000 euro, sa fie remisa inainte de pronuntarea hotararii, iar diferenta de 800.000 euro, dupa obtinerea solutiei favorabile.

"La solicitarea inculpatului, denuntatorul i-ar fi sugerat acestuia ca existau si alte modalitati prin care s-ar fi putut sa i se ofere 'garantia', respectiv un gest prestabilit (aprinderea unui trabuc, un semn cu palaria in autobuz sau trei lovituri consecutive in sacul de box intr-o sala de sport) si facut in public de catre persoana implicata in realizarea interventiei. Obreja Rudel a evitat sa dea un raspuns, sustinand ca s-ar putea ca persoana respectiva sa refuze sa se expuna intr-o asemenea modalitate, dar i-a promis ca va transmite mai departe solicitarea sa", se mai arata in comunicatul DNA.

Obreja, strigat disperat la tribunal: Vintu a spus ca imi ia gatul cu moldovenii lui

Tergiversare in asteptarea Noului Cod Penal

Pentru a conferi credibilitate promisiunilor sale, Obreja Rudel a sustinut ca persoanele pe langa care isi exercita influenta i-au transmis denuntatorului, prin intermediar, ca va obtine cu certitudine o hotarare favorabila daca va solicita amanarea cauzei pentru un termen de judecata ulterior intrarii in vigoare a "noului cod" (cu referire la data de 1 februarie 2014, cand au intrat in vigoare NCP si NCPP) ", au precizat procurorii.

Rudel Obreja, eliberat - va fi arestat la domiciliu

Recursul a fost solutionat anterior datei de 1 februarie 2014 si a fost respins, astfel incat hotararea de condamnare la pedeapsa inchisorii cu executare a ramas definitiva, au scris procurorii in actul de sesizare a instantei.

Rudel Obreja declara in 13 februarie ca denuntatorul este Sorin Ovidiu Vintu, iar dosarul ar fi urmarea unei "inscenari" a acestuia.

In 24 ianuarie, Sorin Ovidiu Vintu a fost condamnat definitiv de instanta suprema la doi ani de inchisoare cu executare in dosarul favorizarii lui Nicolae Popa, care fusese condamnat in 2006 in legatura cu prabusirea FNI.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Rudel Obreja arestat, #Rudel Obreja trafic influenta, #Obreja spaga Ovidiu Vintu , #inchisoare