Autostrăzile care conectează Bulgaria - Tot ce trebuie să știi

Comunicat de presa
Marti, 04 Iulie 2023, ora 17:50
8900 citiri
Autostrăzile care conectează Bulgaria - Tot ce trebuie să știi
FOTO: unsplash.com

Situată între România, Turcia, Grecia și țările din regiunea Balcanilor, Bulgaria este un important punct de trecere în Europa, cu 803 km de autostrăzi și 2 312 km de drumuri naționale.

Înainte de februarie 2020, Bulgaria a utilizat un sistem de viniete care se baza pe durată / timp pentru drumurile cu taxă. Acesta a fost înlocuit cu un nou sistem bazat pe distanță, ca un prim pas către Serviciul european de taxare electronică (SETRE). Bulgaria a optat să utilizeze tehnologia GNSS pentru a sprijini noul sistem de taxare cu flux liber, pentru a permite flotelor să se deplaseze cu ușurință în întreaga țară. Bazat pe sistemul de conexiune prin satelit, GNSS oferă informații precise și solide pentru taxarea utilizatorilor de drumuri (RUC).

Astfel, toate vehiculele cu o greutate totală mai mare de 3,5 tone, precum și autobuzele, trebuie să plătească taxe de trecere. Taxele de trecere se bazează pe clasa de emisii, numărul de axe, greutatea și drumul pe care circulă vehiculul.

Drumuri cu taxă

Așa cum am evidențiat anterior, pentru utilizarea autostrăzilor și drumurilor expres din Bulgaria se percepe o taxă sub formă de vinietă. Drumurile pe care este interzisă circulația fără vinietă sunt marcate. Dacă vrei să eviți cozile lungi de așteptare și întreaga birocrație, poți cumpăra rovinieta online pentru Bulgaria pe vignettebulgaria.com simplu și rapid. Odată ce ai furnizat detaliile necesare și ai efectuat plata, vei primi vinieta prin e-mail și vei putea porni la drum imediat.

Sancțiunea pentru conducerea fără vinietă

Controlul plății taxelor pentru viniete este efectuat de Ministerul de Interne și de Serviciul Vamal în momentul în care vehiculul părăsește teritoriul Bulgariei prin punctul de control la frontieră.

Pe drumurile din Bulgaria sunt utilizate aproximativ 300 de camere fixe și 105 vehicule. Acestea citesc plăcuțele de înmatriculare 24 de ore din 24 și verifică sistemul pentru a vedea dacă a fost plătită taxa de drum corespunzătoare - o vinieta electronică.

În conformitate cu Legea privind circulația rutieră, amenda pentru conducerea pe drumuri fără vinietă pentru vehiculele cu maximum 8 locuri, inclusiv scaunul șoferului, este de aproximativ 153 de euro.

Să aruncăm acum o privire la secțiunile de autostradă bulgare cu taxă.

Secțiuni de autostradă cu taxă în Bulgaria

Unele porțiuni de autostrăzi sunt deschise, altele sunt încă în curs de finalizare.

  • Autostrada A1 Trakia: Sofia - Bourgas
  • Autostrada A2 Hemus: Sofia - Varna
  • Autostrada A3 Struma: Sofia - Kulata / Promachonas (granița cu Grecia)
  • Autostrada A4 Maritza: Plovdiv - Svilengrad (granița cu Turcia și Grecia)
  • Autostrada A5 Cherno More: Varna - Burgas
  • Autostrada A6 Lyulin: autostrada Sofia - Daskalovo - Struma
  • Autostrada E 70: Choumen - Varna
  • Autostrada E 79: Botevgrad - Sofia
  • Autostrada E 80: Sofia - Plovdiv – Orizovo

Drumuri de primă clasă cu taxă în Bulgaria

  • E70: Ruse - Choumen
  • E79: Vidin - Botevgrad
  • E79: Sofia - Kulata
  • E80: Serbia - Kalotina - Sofia
  • E80: Orizovo - Haskovo - Svilengrad - Kapitan Andreevo - Turcia
  • E83: Biala - Pleven - Botevgrad
  • E85: Russe - Biala - Veliko Tarnovo - Stara Zagora - Haskovo
  • E85: Svilengrad - Grecia
  • E87: România - Shabla - Varna - Burgas - Malko Tarnovo - Turcia
  • E772: Jablanica - Veliko Târnovo - Choumen
  • E772: Popovica - Stara Zagora - Sliven - Burgas
  • E871: Kjustendil – Pernik

Teritoriu cu plată specială

Trebuie să plătiți pentru plimbarea pe podurile peste Dunăre între orașele Ruse (Bulgaria) – Giurgiu (România) și Vidin (Bulgaria) – Calafat (România).

Și, de asemenea, feriboturile între orașele Silistra (Bulgaria) / Călărași (România), Nikopol (Bulgaria) / Turnu Măgurele (România), Oryahovo (Bulgaria) / Bechet (România) și Svishtov (Bulgaria) / Zimnicea (România).

Pe scurt

Traversarea Bulgariei pe șosea rămâne cel mai bun mod de a descoperi țara. Călătoriile rutiere în Bulgaria și în Balcani pot fi printre cele mai interesante experiențe pe care le puteți avea în descoperirea frumuseții și diversității regiunii. În același timp, călătoriile cu mașina în Bulgaria pot fi încântătoare și din alte motive.

Totodată, cel mai important lucru e să călătoriți pe rutele principale, cum sunt drumurile expres și autostrăzile, pentru a evita orice pericole. Sistemul rutier bulgar este în curs de dezvoltare, fapt pentru care unele drumuri sunt în stare proastă și pline de gropi. Pe de altă parte, dacă utilizezi autostrăzile și drumurile expres, atunci nu ai de ce să îți faci griji. Vei putea ajunge rapid dintr-un punct în altul.

„Nu există niciun risc pentru numerar.” Cum vede un expert în tranzacții electronice drumul cash-ului în economia țării în 2024 VIDEO
„Nu există niciun risc pentru numerar.” Cum vede un expert în tranzacții electronice drumul cash-ului în economia țării în 2024 VIDEO
Opt din zece români preferă să cumpere online pentru a câștiga timp, peste media din Uniunea Europeană, într-o țară profund divizată între urban și rural, între adopție foarte...
Eveniment exploziv, o monedă a devenit cea mai puternică din lume: A crescut cu 25% față de dolarul american
Eveniment exploziv, o monedă a devenit cea mai puternică din lume: A crescut cu 25% față de dolarul american
Crizele multiple anunțate de către Nouriel Roubini, cunoscutul economist din Statele Unite, au lovit lumea după ce războaiele din Ucraina și Israel, precum și blocarea traficului maritim din...
#rovinieta, #rovinieta bulgaria, #calatorie Bulgaria , #rovinieta