Proiect revoluționar al Japoniei, ce poate depăși SUA și China: Mașina în care poți trăi și explora alte lumi VIDEO

Miercuri, 02 Februarie 2022, ora 00:46 5690 citiri
Rover lunar conceput de Japonia FOTO: Motor1

Agenția Spațială Japoneză a anunțat că dezvoltă un proiect impresionant, de mare amploare, împreună cu compania Toyota, care va face posibil planul ca oamenii să trăiască în afara lumii noastre, pe suprafața Lunii și chiar pe planeta Marte. Experții vor crea un rover denumit Lunar Cruiser, care va fi lansat pe satelitul Pământului, până la sfârșitul acestui deceniu.

Vehiculul revoluționar va putea găzdui două persoane timp de 14 zile, permițându-le să traiască și să lucreze în interior, în timp ce explorează Luna, potrivit Daily Mail.

Mașina, care are forma unui blindat, cu șase roți, este parcă desprinsă din filmele science-fiction. ”Noul vehicul se bazează pe idea că oamenii mănâncă, lucrează, dorm și comunică cu ceilalți în siguranță în mașini, iar acest lucru se poate face și în spațiul cosmic”, a declarat Takao Sato, conducătorul proiectului Lunar Cruise de la Toyota.

”Vedem spațiul ca pe o zonă legată de transformarea noastră, o dată într-un secol. Mergând în spațiu, putem fi capabili să dezvoltăm telecomunicații și alte tehnologii, care se vor dovedi valoroase pentru viața umană”, a adăugat expertul.

Descoperire neobișnuită în Antarctica și Groenlanda: Dovezile găsite în adâncuri susțin că Pământul ar putea fi paralizat VIDEO

Gitai Japan, o societate din Japonia, a dezvoltat un braț robotizat pentru roverul Lunar Cruiser, conceput pentru a îndeplini diverse sarcini de inspecție și întreținere.

Inginerul Shinichiro Noda de la Toyota s-a declarat încântat de proiectul lunar, o extensie a misiunii de lungă durată al producătorul auto din Japonia de a servi clienții. El crede că Luna poate oferi resurse valoroase pentru viața de pe Pământ.

Descoperire șocantă într-unul dintre cele mai toxice locuri din lume: Organisme care supraviețuiesc acolo VIDEO

Agenția Spațială din Japonia speră că oamenii vor trăi pe suprafața Lunii până în anul 2040. Roverul Lunar Cruiser va fi dotat cu un panou solar de producere a energiei, el fiind proiectat să aibă o autonomie de deplasare, de aproximativ 10.000 de kilometri.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News