Roverul NASA are probleme pe Marte: Tovarăș ciudat și neașteptat de călătorie FOTO VIDEO

Vineri, 10 Iunie 2022, ora 02:22
28896 citiri
Roverul NASA are probleme pe Marte: Tovarăș ciudat și neașteptat de călătorie FOTO VIDEO
Roverul Perseverence se află pe Marte de peste un an FOTO: Salon

Roverul Perseverence al Agenției Spațiale americane se află într-una dintre cele mai critice misiuni, pe care NASA le-a avut pe planeta roșie. Însărcinat să descopere dovezi ale vieții pe Marte, robotul a aflat multe lucruri interesante, însă acum pare să-și fi găsit un tovarăș de călătorie ciudat și neașteptat: o rocă care s-a prins în roata sa.

NASA a anunțat că piatra care a rămas agățată de roata roverului Perseverence, a stat acolo încă de la începutul lunii februarie 2022, de când vehiculul pământesc a străbătut numai puțin de 8,5 kilometri pe suprafața planetei roșii, potrivit BGR.

Din fericire, piatra de companie a lui Perseverence nu a provocat nicio daună roții roverului NASA. Totuși, ea a fost acolo de-a lungul unei călătorii pe Marte, când vehiculul s-a îndreptat spre vechea deltă a unui râu.

NASA a făcut o descoperire ciudată: Două turnuri extraterestre găsite pe Marte VIDEO

Odată ajuns acolo, roverul intenționează să caute în deltă semne ale vieții antice de pe Marte. De la sosirea sa pe planeta roșie, el a explorat multe regiuni ale craterului Jezero. Alte rovere ale Agenției Spațiale americane au descoperit dovezi ale unor elemente de bază ale vieții de acolo.

Perseverence a călătorit peste 11,7 kilometri pe Marte, de când a ajuns pe suprafața marțiană în februarie 2021. Misiunea NASA a acestui rover a fost combinată cu proiectul primului elicopter Ingenuity, care a zburat vreodată pe o altă planetă.

Inversarea polilor magnetici a început: Când se poate produce și ce se întâmplă cu anomalia din Atlantic VIDEO

În plus, Perseverence a reușit să extragă oxigen din atmosfera de dioxid de carbon a planetei roșii, o metodă care ar putea fi folosită într-o zi, pentru a oferi oxigen astronauților pe Marte.

Dar, și mai important roverul NASA a colectat și stocat cu succes, multe mostre de sol și roci, care vor ajunge în cele din urmă pe Pământ, fiind primele de acest fel, care vor fi studiate de către oamenii de știință.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#rover NASA, #rover Marte, #rover NASA Marte, #Roverul Perseverance, #misiune NASA, #misiune NASA Marte , #fenomen