Rovana Plumb vizeaza postul lasat vacant de Adrian Nastase: Vreau sa fac echipa cu Ponta! (Video)

Sambata, 07 Martie 2015, ora 13:01
4184 citiri
Rovana Plumb vizeaza postul lasat vacant de Adrian Nastase: Vreau sa fac echipa cu Ponta! (Video)
Foto: Facebook/Rovana Plumb

Ministrul Muncii si vicepresedintele PSD Rovana Plumb a anuntat, sambata, ca va candida la presedintia Consiliului National al PSD. Postul este vacant de cand Adrian Nastase, fostul ocupant, a fost condamnat la inchisoare in 2012.

Rovana Plumb a facut anuntul cu ocazia lansarii in dezbatere publica a "Pactului pentru demnitatea femeii" de catre Organizatia de femei a PSD, pe care o conduce, in prezenta presedintelui PSD, premierul Victor Ponta.

Rovana Plumb a fost propusa pentru functia de presedinte al Consiliului National al PSD de catre liderul europarlamentarilor social-democrati Viorica Dancila.

"Sunt onorata de propunerea colegilor si voi raspunde ca da - voi candida la presedintia Consiliului National al PSD. Vreau sa fiu o voce puternica in PSD si pe scena publica. Am convingerea ca putem pune in aplicare un proiect de reforma a PSD, util societatii romanesti in ansamblul ei.

Vreau sa fac echipa cu Victor Ponta, cu Liviu Dragnea, pentru un nou proiect de succes al PSD, vreau sa fac echipa cu fiecare dintre dvs. si cu cele care sunt acasa, pe care le respect, le pretuiesc si le iubesc, pentru ca vreau ca Romania sa aiba o guvernare buna pentru toti romanii. Sper sa-i pot convinge la Consiliul National pe toti colegii ca am facut un pas bun", a declarat Rovana Plumb.

Sefia consiliului, vacantata de Nastase

Mai multe nume din PSD sunt vehiculate in acest moment pentru candidatura la sefia Consiliul National al partidului, printre care se numara Valeriu Zgonea, Gheorghe Nichita sau Constantin Nita.

La sefia Consiliului National PSD s-a aflat, pana acum doi ani si jumatate, fostul premier Adrian Nastase, care a vacantat postul cand a intrat la inchisoare.

Consiliul National PSD se va desfasura in perioada 20-21 martie, la Sinaia.

La lansarea "Pactului pentru demnitatea femeii", Rovana Plumb a vorbit despre situatia femeii din Romania si a detaliat masurile pe care vrea sa le implementeze pentru ca romanca anului 2020 sa aiba o viata mai buna si sa fie mai respectata.

"Sunt mama, sotie, bunica si nu pot trece cu vederea greutatile pe care, inca, multe femei din Romania le intampina. De aceea, am venit astazi in fata dumneavoastra cerandu-va sprijinul pentru a putea actiona acum si de a pune in aplicare Pactul pentru demnitatea femeii. El, prin politicile si principiile pe care le contine, se poate pune in aplicare doar prin angajamentul politic al tuturor formatiunilor politice din Romania, cu sprijinul intregii societati civile", a spus Rovana Plumb.

Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
#Rovana Plumb Consiliu National, #Rovana Plumb Consiliu National PSD, #Rovana Plumb candideaza Consiliu National , #ministrul Muncii